Pokusao sam ovo sa overdrive-om i nije lose, mada su mi gitare tada tanje i sa manje masti (ali su dosta jasnije). To nije krivica overdrive-a vec stratocastera koji jednostavno nema snage da ga pokrene kako treba, ali kada se malo poigram sa ekvilajzerom dobijem solidan rezultat.
Ona metal pedala jeste dosta losa, ali kada se iza nje u stomp-u postavi ekvilajzer i malo dotera, pedala dobija sasvim drugaciji karakter i solidno gura (ja sam sve gitare u toj pesmi radio sa tom pedalom i obavezno ekvilajzerom iza nje). Nijedna gitara nije naknadno doterivana, vec su sve onakve kako sam ih namestio u simulatoru.
Ovo sve mozda vazi samo za mene zbog karaktera moje gitare, pa se neko sa drugom gitarom moze cuditi kako se meni moze svidjati neki moj preset kada tako suplje i plasticno zvuci.
Zato sam i okacio ovaj demo da se cuje zvuk, a u nekim od predhodnih postova na ovoj temi sam okacio i presete za amp i stomp priblizno onako kako sam i u ovom demo snimku snimio neke gitare, pa bi mozda neko mogao da proba da vidi kako ce kod njega zazvucati.
Ej, udavi ja vec sa ovim GTR-om, ali mi je bilo zanimljivo da ga probam. Sa mog stanovista mislim da je upotrebljiviji od Guitar riga 2. U pocetku mi se nije tako cinilo, ali evo posle skoro mesec dana igranja sa njim to je moj subjektivni stav.