|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Midiworks koga neki znaju sa KVR-a već duže vreme radi na svom softsim-u pojačala, i iako on još nije gotov u celini, možete skinuti mali plugin koji je božićni poklon. U pitanju je model HiGain pojačala sa jednostavnim kontrolama, i naravno, besplatan je.
Nekako ne bi bilo fer da saljem direktan link, a nema smisla da dajem link njegove stranice, jer je tamo samo naslovna strana, ne može se skinuti odatle, pa evo onda linka do teme koja se bavi njegovim pluginom, tu vam je i link za skidanje. ![]() http://www.kvraudio.com/forum/viewto...575344#1575344
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Kratak audio clip koji koristi dotični plugin, namerno bez EQ-a i bez ikakvog masteringa. Ako mislite da je malo previ?e baseva, to je zbog modelinga kutije, Rene je izabrao mikrofon pod uglom pa je malo basovito, ali se to da srediti sa EQ-om. namerno sam sve ostalo slo?io oko gitara, pa su praktično gitare basovitije od bas gitare, al ?ta sad, one su ovde u centru pa?nje
![]() Bar ?to se mene tiče, ovo će biti prvi soft simulator koji će raditi higain kako treba kada bude iza?ao, ako je suditi po ovome. http://www.milking-rosewood.com/mp3/...mass_Demo1.mp3 Mo?da kasnije bacim i jednu varijantu sa ekvalizovanim gitarama i stegnutom matricom, fakat su ovako malo mutnjikave.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Kad sam već snimao gitare DI, probao sam jo? dve varijante nabrzaka, znači:
http://www.milking-rosewood.com/mp3/...ss_Demo2EQ.mp3 Ovo je verzija sa EQ-om na gitarama koja treba da pomalo defini?e gitare http://www.milking-rosewood.com/mp3/...mo3_Secret.mp3 Ovo je treća verzija, mo?da malo previ?e visokih srednjih, no ?ta sad ![]() ![]() U svakom slučaju interesantno je radi upoređenja, pa koga interesuje nek poslu?a, fajlovi su megabajt i ne?to, nije stra?no.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
e cuo sam tvoje klipove sa kvr-a (sa i bez eq-a)a i skinuo sam plugin,i slazem se sa da zvuci mutno,da je midi mozda odabrao pogresnu kutiju ili mikrofon,ali mi se ne svidja uopste karakter ovog pojcala,mislim kako god da se odradi sa ekvilajzerima zvuci mi ruznjikavo,(ovde ne mislim na tvoje klipove,btw...svaka cast za svirku...vec na plugin koji i kod mene,tebe i kod ostalih sa kvr-a zvuci prilicno slicno) ne znam...ne zvuci mi uopste dobro za neki zesci hi-gain,i GR2 mi je mnogo bolji,verovatno ce i AT2 biti (kod kojeg tek nisam cuo neki dobar hi-gain sound,ali mi ostali klipovi zvuce prilicno ok,mada sam ocekivao vise...kao i svi
![]() a evo i kakav bih ja zvuk zeleo da dobijem (mislim bar priblizno),ali ne ide ni sa procesorima ni sa pluginovima.(poslusaj ako te ne mrzi ovaj deo kada krene pevanje kako je sve lepo i masno ![]() http://s52.yousendit.com/d.aspx?id=2...71J5KQT6TVA8EU Last edited by veseli koljac; 27-12-2005 at 02:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
ovo bas masti!
![]() nema vise fajla, skinuli link.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() @ Veseli Nemoj ne?to da mi se naljuti?, ali mislim da nisi dobro skapirao u čemu je stvar. Kao prvo, Midiworks radi na plugin-u koji bi prvi trebalo da ima ozbiljnu simulaciju HiGain pojačala, jednako dobru kao Line6 ili eventualno, bar kako izgleda, mo?da i bolju. A to mo?e da se dobro naplati, čak bi i pojedinačni plugin kao ?to su NI uradili, samo sa jednim modelom pojačala i jednom kutijom bio izuzetno uspe?an. Znači, naravno da čovek nije lud da da na poklon svoj glavni adut, tako da je (vrlo namerno) u free varijantu stavljena varijanta sa kutijom gde je mic pod uglom. Tako da je de fakto, ovo u stvari demo koji je za?tićen izborom kutije. Za onog ko zna kako se pona?a pravo pojačalo, ovo je dovoljno da se nalo?i a istovremeno nije moguće EQ-om toliko srediti kutiju da zvuči onako kako bi zvučalo da je u pitanju mikrofon direktno na zvučnik ili samo malo pod uglom. Ne bih ni ja drugačije uradio na njegovom mestu. Sa druge strane , mo?da si pome?ao "Karakter" sa bojom zvuka. Karakter je karakter, ako slu?a? mar?ala u podrumu kroz zatvorena vrata on zvuči potmulo i muljavo, ali ako zna? kako zvuči, kapira? da li je to mar?al pa čak i da li je dobar sound. Elem, u ovom ?ivotu ne bi mogao da dobije? ovo iz GR koji je poprilično digitalan, dok ova emulacija ima "zrno" mnogo vi?e nalik realnom pojačalu. Uostalom i ovo ?to sam koristio u zadnjem mp3-ju, ni to ne bi mogao da dobije? iz GR-a. Čuo sam nekoliko poku?aja da se snimi ne?to sa njim ?to se tiče HiGain-a, ja nisam imao energije da se mučim, posle pola sata sam kapitulirao, ali čuo sam ove sa Andy Sneap foruma, i to je daleko od pristojnog. Isto kao i za ovaj mp3 koji si postavio na link, punch dolazi od dobre produkcije, i od načina kako zajedno rade noga, bas gitara i gitara, ne mo?e? da ima? takvu farbu gitare samu po sebi. Ne bih bio u stanju da uradim takav miks, naravno, pa ti ne mogu dati primer.Takođe ako nema? aktivnu na gitari, ni ne sanjaj o ovakvom zvuku. Imaj u vidu da je moj clip snimljen sa magnetima koji su tačno na suprotnoj strani, tj jako čisti i slabijeg output-a, znači daleko od onoga ?to uobičajeno sviraju metal heads. Konačno, ja sam "samo" u D ?timu ![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Gargamele, da li se ispaljujem ili si ti pod imenom Andreja ovde registrovan? Ako je neki drugi Andreja, sorry. ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Definitivno, od sva tri snimka Demo2EQ je "najbolji". Rifovi cvrsti a "noodling" prijatan i cist. Treci snimak isuvise prashti.
nevezano za plugin, koji dobos si koristio u snimku?
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
#Dushan.S
meni se kod plugina ne svidja (ajde sto je mutan) vec sto je midlasto-mutan ![]() ![]() mislim strava ako plugin ispadne na kraju nesto stvarno dobro za hi-gain,(mada sumnjam posto mi midi ne deluje kao neko ko se razume u pojacala ![]() G.rig jeste jos daleko od neceg bar korisnog za higain,ono sto si negde rekao da sa g.rigom koliko ga god tweak-ovao dobijas razlicite stepene ruznoce,i da mesina kutija zvuci kao da je ispod cebeta ![]() ![]() ![]() e da htedoh da te pitam,video sam na Kvr-u za ove andy sneapove semplove, pa kako ti se cine? Last edited by veseli koljac; 28-12-2005 at 02:58 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Poklon licenca za Blofeld RAM aktiviranje | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 09-07-2009 12:28 PM |
Bo?ićne pesme | Worshipartist | Razno | 3 | 06-12-2007 05:17 PM |