|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Mo?da bi bolje ispalo da je overdrive ili da stavi? simanalog simulaciju pedale... Ta waves metal pedala mi je ba? neprijatno zazvučala kad sam je probao, digitalija do bola.
I moji monitori su HiFi, ali se vadim tako ?to sam postavio vremenom EQ da stoji vrlo čudno, gađao sam dok nisam dobio beki kartonski fazon sličan NS10 sa mo?da malo vi?e basa. naravno da nemam dobro slu?anje da čujem detalje, ali da neki op?ti utisak, a i onako ?ta god da snimam ili radim to se zavr?ava negde drugde. Stratocaster inače ba? i nije najsrećnije re?enje za ovu količinu distorzije koju si ti upotrebio, mada je tačno to za definiciju. Nije lo?e preko gitare sa vi?e distorzije udariti jednu traku strat-a sa manje distorzije.
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Pokusao sam ovo sa overdrive-om i nije lose, mada su mi gitare tada tanje i sa manje masti (ali su dosta jasnije). To nije krivica overdrive-a vec stratocastera koji jednostavno nema snage da ga pokrene kako treba, ali kada se malo poigram sa ekvilajzerom dobijem solidan rezultat.
![]() Ona metal pedala jeste dosta losa, ali kada se iza nje u stomp-u postavi ekvilajzer i malo dotera, pedala dobija sasvim drugaciji karakter i solidno gura (ja sam sve gitare u toj pesmi radio sa tom pedalom i obavezno ekvilajzerom iza nje). Nijedna gitara nije naknadno doterivana, vec su sve onakve kako sam ih namestio u simulatoru. Ovo sve mozda vazi samo za mene zbog karaktera moje gitare, pa se neko sa drugom gitarom moze cuditi kako se meni moze svidjati neki moj preset kada tako suplje i plasticno zvuci. ![]() Zato sam i okacio ovaj demo da se cuje zvuk, a u nekim od predhodnih postova na ovoj temi sam okacio i presete za amp i stomp priblizno onako kako sam i u ovom demo snimku snimio neke gitare, pa bi mozda neko mogao da proba da vidi kako ce kod njega zazvucati. Ej, udavi ja vec sa ovim GTR-om, ali mi je bilo zanimljivo da ga probam. Sa mog stanovista mislim da je upotrebljiviji od Guitar riga 2. U pocetku mi se nije tako cinilo, ali evo posle skoro mesec dana igranja sa njim to je moj subjektivni stav. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
@Shigumicu
Pa zna? i sam, svaki alat vredi koliko i majstor ![]()
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Sto se tice agresivnijeg sviranja, nisam neki vitruoz ali sviram dosta cvrsto i precizno jer vec 10 godina koristim 12-ke (mislim na zice), tako da sam naucio da stiskam i udaram ![]() ![]() Onaj demo je na zalost odsviran na desetkama jer je burazer nesto eksperimentisao i skinuo stare zice, inace bi zvuk bio bolji. ![]() Last edited by shigumicu; 30-12-2005 at 01:38 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
uh 12-ice
![]() ![]() Last edited by veseli koljac; 30-12-2005 at 02:25 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ne spominji mi sajle....sad na basu imam 55-140 komplet
idem sutra u obilazak da kupim nesto tanje....dosta je!
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Jeste da kad pocnes da ih koristis imash osecaj kao da ponovo ucis da svirash gitaru, ali posle 2 nedelje se totalno naviknes i sviras isto kao na desetkama, ali je dobitak u zvuku velik. Ukoliko se duze ne svira na gitari obavezno treba zice popustiti za jedan krug na civijama. Jedina je mana ako recimo jedno mesec dana ne uzmes gitaru u ruke, mora proci ponovo period navikavanja (stavljanje lede na prste). ![]() Ja vise ne sviram aktivno vec samo kada je potrebno nesto snimiti, pa i meni pocinju da smetaju te deblje zice. Mozda cu i preci na desetke (malo mi je zao i vrata, jer posle toliko vremena zaista moze da popusti), ali mi je jako zao zvuka posebno jer je strat u pitanju, pa kada prospes na 12-ma neki akord curama trepavice otpadaju. ![]() ![]() Ja mislim da je Stivi Rej Von upravo koristio 12-tice. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Ma devetke su najbolje
![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Poklon licenca za Blofeld RAM aktiviranje | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 09-07-2009 12:28 PM |
Bo?ićne pesme | Worshipartist | Razno | 3 | 06-12-2007 05:17 PM |