|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
ton magistar
|
![]()
koliko san ja razumi, taj elephant ima 'pametan' algoritam koji raspoznaje frekfencije (ko multiband) i kad zajedno opizdu kick i hat, on hat ne komprimira jednako ko kicj. to moze bit prednost ali i nedostatak, ovisno o tomu sto se zeli dobit.
inace, ja mislin da pravi posao treba odradit sa eq-om i kompresoron, pa da limiteri nece cinit toliku razliku. recimo, ako se kompresor nastima na relativno niski treshold, mali ratio, ako mu se namisti dosta veliki atack i relativno brz release, onda limiteru ostaje samo da za kompresorom pokupi smece, odnosno vrlo kratke peakove i tu nebi trebalo bit problema i nijedan limiter nebi treba izoblicavat. naravno, pod uslovon da je mix dobar.
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
nego ... jel koristite vi multiband komp. na masteru ???
svaki moj pokusaj da ga iskoristim (ili ozone-ov ili Waves LinMB) ili nije bas urodio plodom.. ili sam uspeo malo da popravim chujnost baseDrum-a ili bass-a u zavisnosti kako sam se igrao attack-om.... u principu najboljue rezultate za RnB i hop sam postigao PSP-om (master Com.) preset Phat mix samo shto uvek switchujem sa soft na hard mode i nashtelujem makeup po potrebi.... jel ima neko od vas iskustva sa PSP-om ????? takodje preporuchujem URS za eq .. . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guest
|
![]() Quote:
Pozdrav ... |
|
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
na poslednjem masteru kome sam prisustvovao, proces je bio : Oxford EQ (PT), pa zatim u SSL OmniMix-ov EQ na siru ekvalizaciju (LP,HP), pa zatim njegova dinamika ALI u maniru najnizeg moguceg tresholda, i ratio od 1,2:1 do max 2:1, pa igranje sa attackom i releasom. Zatim je ceo snimak dodatno malko stisnut u Bluetubesowom Brickwall-u i tek ondak ditherovan/resampled.. zvuci jako dobro (u odnosu na mixeve narocito)..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Najnizi moguci treshold - ? -20 -25, -30db?
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
covek je to nazvao "totalnom kompresijom", mislim da nije obican kompresor, nego poseban tip.. mada mislim da mozes i na obicnom da poteras treshold i nize od -30..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pre master, master i finalni produkt. | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 39 | 19-05-2009 09:14 AM |
Glass master, DDP | boggy | Audio Produkcija - Tehnike | 74 | 08-05-2009 12:28 AM |
Master za CD i master za audio kasetu | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 04-05-2005 04:27 AM |