|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
sf koristim samo kad treba da napucam track zbog preview-a ili prebacivanja u mp3. i dalje zagovaram opciju slanja numere mastering inzenjeru, i ono sto me stvarno zanima jeste koliki peak/rms je dovoljan da bi on mogao komotno da radi..? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Ja ne shvatam sto svi ovde hvale timeworks-ov limiter... bas na osnovu preporuka ovde sam ga testirao u poslednje vreme vise puta iako mi je u secanju bilo da je lose radio kad sam ga prvi put probao... i dalje je isti zakljucak... verovatno je do stila muzike... ali za neku gitarsku muziku prepunu svega (i distorzije i sintova i vokala i, ma svega...) najzesce distorzira... i to jako primetno i neprijatno... ubedljivo najgori limiter koji sam probao... i l2 i l3 i pogotovo elephant2 ga ubijaju...
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Algoritmix! Na to sam mislio.
Evo zavrsava se i ova godina. Od ukupno 3 kompletna albuma ( + 2 koja su jos u fazi izrade) i jos 15-tak pesama "onako", "na komad",Sunflower festivala i Sunflower kids festivala, reklama, muzike za pozoriste, muzike za video igre... koliko sam u svom studiju realizovao ove kalendarske godine, mogu sa sigurnoscu reci da sam probao sve ove limitere i da je bilans sledeci: Elephant= 0 L3= 0 L2= 3 Uad limiter= 0 Timeworks sve ostalo Ne bih da zazvucim arogantno, jer mi to uopste nije namera, ali reci da je nesto "do jaja", a da je nesto "djubre", onako, otprilike ili na osnovu samo nekih svojih afiniteta je potpuno pogresno. Slozicete se da je moj "protok" prilicno velik (cak sam i sam pomalo zapanjen kad ovako pocnem da nabrajam ![]() ![]() I pored toga sto imam sa Timeworksom vrlo impozantan score, ja i dalje isprobam i sve ostale varijante, za slucaj da neka u datom trenutku mozda zazvuci bolje od Timeworksa. Ja se ne vezujem ni za sprave, a pogotovo za pluginove, pa to savetujem i ostale. Naravno, uvek postoji sansa da nisam u pravu ![]()
![]() http://www.sunflower-fest.com/ Last edited by Oggy; 09-12-2005 at 09:57 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
kao sto neko rece (mislim da je bio sandro) timeworks ce pre distorzirati, nego sto ce poceti da pumpa, mada i to u postavkama moze da se namesti.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
@ Oggy
Ne zvucih arogantno uopste i super je sto imas toliko posla i sto ti tako dobro radi timeworks... samo kazem da za moje potrebe kada treba da nagruvam mix na -10-11 (a standard u zanru je u poslednje vreme blizi -9, cak i -8 ) timeworks ne moze da se koristi posto distorzira a kod ostalih to nije slucaj. Najvise pumpa l3, pa onda l2, a najmanje elephant2. Ali cak i neko primetno pumpanje mi se desilo samo u jednom slucaju, i to je bila moja greska tokom miksa (jedna gitarska deonica (polu-solo) je bila malko preglasna a bogata u niskim srednjim, tako da je to povlacilo ostatak matrice na dole), a kad sam to korigovao i pumpanje je (uglavnom) nestalo...
![]() |
#17 | |
Mason
|
![]() Quote:
TimeWorks mi se svidja zato sto je najtransparentniji, tj. najmanje menja mix... isto ce moze da se kaze i za Precision Limiter, ali samo kada su balade u pitanju, cim ima dosta instrumenata, onda TimeWorks... Sto se distorziranja tice, tacno je da distorzira kada se pretera, ali ako lepo komprimujes nogu, isnstrumente u mix-u, nece ni biti potrebe za preterivanjem...
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Iako uglavnom za mastering uglavnom koristim Timeworks mogu se slo?iti sa Davormenom da za neku čvr?ču gitarsku furku Elefant zna zazvučati odlično.. a njegov brat Crunchesor- kompresor iz familije Voxengo isto tako odlično zvuči za neki ?e?či drum na grupi.... govorim iz osobnog iskustva i ukusa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#20 |
ton magistar
|
![]()
koliko san ja razumi, taj elephant ima 'pametan' algoritam koji raspoznaje frekfencije (ko multiband) i kad zajedno opizdu kick i hat, on hat ne komprimira jednako ko kicj. to moze bit prednost ali i nedostatak, ovisno o tomu sto se zeli dobit.
inace, ja mislin da pravi posao treba odradit sa eq-om i kompresoron, pa da limiteri nece cinit toliku razliku. recimo, ako se kompresor nastima na relativno niski treshold, mali ratio, ako mu se namisti dosta veliki atack i relativno brz release, onda limiteru ostaje samo da za kompresorom pokupi smece, odnosno vrlo kratke peakove i tu nebi trebalo bit problema i nijedan limiter nebi treba izoblicavat. naravno, pod uslovon da je mix dobar.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pre master, master i finalni produkt. | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 39 | 19-05-2009 09:14 AM |
Glass master, DDP | boggy | Audio Produkcija - Tehnike | 74 | 08-05-2009 12:28 AM |
Master za CD i master za audio kasetu | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 04-05-2005 04:27 AM |