Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-04-2007, 10:33 AM   #41
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Re: kvalitet zvuka

Quote:
Originally Posted by Miha Blaze View Post
budite vuk, nagnajte babu i crvenkapu
... a onda jos jednom sadzgajte crvenkapu... ...
Old 16-04-2007, 07:55 AM   #42
paki
Banned

......

Last edited by paki; 18-09-2007 at 12:30 PM.
paki is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2007, 03:12 PM   #43
liman021
Senior Member

sta reci kad svi sve znaju
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2007, 03:52 PM   #44
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
stekao sam utisak da cena neke skuplje opreme nije opravdana kvalitetom u sta ja ne verujem.
Vech sam ti par puta napomenuo da su uvjerenja vrlo opasna stvar, i da forumi sluzhe za razmjenu mishljenja a ne uvjerenja. Mishljenje se bazira na razmishljanju, iskustvu i chinjenicama, a uvjerenja se temelje na potrebi da ignorirash iskustvo, razmishljanje i chinjenice.

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
I Yugo i BMW ce stici od tacke a do tacke b (napraviti korektan miks), samo sto ces sa Yugom imati lufta u volanu, trebace ti nesto vise vremena, mozda se ukocis, a i tesko da ces pokupiti neke ribe usput
Kad bi produkcija bila asfaltirani i najkrachi put od tochke A do tochke B, bez ikakve alternative ili mjesta za kreativnost... kad bi se svaka pjesma producirala istom "cestom" uvijek prelazechi isti broj kilometara... samo onda bi ova usporedba imala ikakvog smisla. Ova usporedba je smjeshna, ali vjerojatno chesh mi opet rech da nisam vichan diplomaciji i da se opustim
Old 17-04-2007, 06:49 PM   #45
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Vrlo su pozeljna i rotaciona svetla, znakovi za radijaciju, snimatelj sa ushima poput Spok-a iz "Zvezdanih Staza" i onaj ledeni zenski glas iz zvuchnika... da odbrojava kad kliknes na renderovanje, ili tako nesto
eh sad ga odvali

max care drzim se onoga sto sam rekao... a ssl sam uzeo cisto kao primjer hi-end "opreme" (muka mi je vise ovog izraza)... shvatio sam da treba da izgubim jos 5 godina ucenja i 15 godina iskustva da bih zadovoljio tehnicku stranu (zvuk) muzike koju radim... necu da miksam na 0404! i jos nekog da ubjedjujem da je to do jaja! necu!

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2007, 07:03 PM   #46
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Lou View Post
eh sad ga odvali

max care drzim se onoga sto sam rekao... a ssl sam uzeo cisto kao primjer hi-end "opreme" (muka mi je vise ovog izraza)... shvatio sam da treba da izgubim jos 5 godina ucenja i 15 godina iskustva da bih zadovoljio tehnicku stranu (zvuk) muzike koju radim... necu da miksam na 0404! i jos nekog da ubjedjujem da je to do jaja! necu!

Kapiram te ..... ali videcu da ovih dana postavim jedan odlican primer ..... pa pogadjajte sta je sta

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2007, 07:48 PM   #47
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Vech sam ti par puta napomenuo da su uvjerenja vrlo opasna stvar, i da forumi sluzhe za razmjenu mishljenja a ne uvjerenja. Mishljenje se bazira na razmishljanju, iskustvu i chinjenicama, a uvjerenja se temelje na potrebi da ignorirash iskustvo, razmishljanje i chinjenice.
Moj licni utisak je zasnovan na mom licnom iskustvu, razmisljanju i cinjenicama. Ti to zovi kako god zelis, samo nemoj da krivotvoris ono sto sam rekao.

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Kad bi produkcija bila asfaltirani i najkrachi put od tochke A do tochke B, bez ikakve alternative ili mjesta za kreativnost... kad bi se svaka pjesma producirala istom "cestom" uvijek prelazechi isti broj kilometara... samo onda bi ova usporedba imala ikakvog smisla. Ova usporedba je smjeshna, ali vjerojatno chesh mi opet rech da nisam vichan diplomaciji i da se opustim
Ne zasto bih ti rekao, to nikuda ne vodi, korisnije je da ti pojasnim sta sam hteo da kazem.
Primer je trebao plasticno da prikaze jednog coveka koji pravi istu pesmu sa krs opremom (da se neko ne uvredi, i ja vozim jugica ) i sa dobrom opremom (ili opremom za koju on smatra da mu je potrebna).
Dakle put je isti, jer isti covek pravi istu pesmu, pa je samim tim isti i broj kilometara ...
Nadam se da sam ti je jasno ...

Moram nesto da pitam.
Diplomacija? Po kom to pravilu u Hrvatskom jeziku t prelazi u c kada je ispred i/ili iza njega samoglasnik?
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2007, 07:55 PM   #48
ThePopa
Junior Member

Palatalizacija, mislim.
ThePopa is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2007, 08:11 PM   #49
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Shto se tiche lingvistike nema tu nikakvog posebnog pravila. To je regularna tvorba u hrvatskom jeziku, ili ti ga ovo nie nikakva iznimka. Npr.:

agent - agencija; diplomat - diplomacija; operater - operacija; organ - organizacija

dapache... i Bratoljub u starom Yu izdanju kazhe da je diplomacija, a tek u zagradi nudi i varijaciju na temu diplomatija.
Vech kad si skrenuo pazhnju na rijech spomenimo i njeno pravo znachenje. Rijech diplomacija dolazi od grchke rijechi diploma shto zapravo znachi dvostruko zamotan ili omotan. Tipichan primjer su dvostrani ugovori od koih je jedna "strana" opche poznata a druga "strana" pruzha prednost onome tko je ugovor podjelio u dva dijela Dakle nisi bash prikladno upotrijebio termin ako vech cjepidlachimo.
Zanimljivo kako pored ochitog znachenja rijechi ljudi zapravo vjeruju da je diplomacija neshto shto igra njima u korist kad netko vodi pregovore u njihovo ime

Shto se tiche BMW i Yugo spora... vozhnja autom je sredstvo koim stizhesh do cilja. Kreativno stvaranje (dakle stvaralachka vozhnja) je ujedno i cilj sama po sebi. Ako stvarash i ochekujesh rezultate onda nisi "stvaraoc" nego "proizvodjach". Ako je ovo potonje sluchaj... onda tvoja usporedba stoi. Dakle sve ovisi o tvom motivu zbog kojeg stvarash na prvom mjestu.
Old 18-04-2007, 11:34 AM   #50
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Ako cemo vec da cepidlacimo, a vidim da hocemo, pored "pravog" znacenja, rec diplomatija, ima jos nekoliko znacenja, a ja sam jedno od njih upotrebio u pisanju na forumu.

Quote:
Diplomatija kao riječ koji ima nekoliko značenja:
sposobnost, znanje, vještina i metoda komuniciranja, održavanja međunarodnih odnosa, pregovaranja, rješavanja konfliktnih situacija.
vođenje državnih poslova na području vanjske politike putem službenih kontakata s drugim subjektima međunarodnih odnosa.
cjelokupna državna struktura koja služi predstavljanju neke zemlje u svijetu i pojedinim državama, kao i održavanje službenih odnosa s drugim zemljama i međunarodnim organizacijama. Tu državnu strukturu u prvom redu čine ministarstvo vanjskh poslova te diplomatsko-konzularna predstavništva
profesija, karijera, struku predstavljanja države u međunarodnim odnosima kojom se bavi diplomat.

U neformalnom, odnosno u socijalnom smislu, diplomacija označava način rješavanja nesporazuma, razmirica, sukoba mirnim putem

Diplomatija kao pojam znači: Diplomatija je, prije svega, oblik državnih aktivnosti usmjerenih na odnose s drugim zemljama i međunarodnim sudionicima. Isti pojam označava i cjelokupnu državnu strukturu koja služi za predstavljanje vlastite zemlje u svijetu i za održavanje službenih odnosa s drugim subjektima međunarodnih odnosa. Sastavni su dijelovi te strukture, gotovo u svakoj zemlji, ministarstvo vanjskih poslova te diplomatsko-konzularna predstavništva.

Diplomatija u subjektivnom smislu označava sposobnost, znanje, vještinu, metodu komuniciranja, održavanja međunarodnih odnosa, pregovaranja, rješavanja konfliktnih situacija. To su karakteristike koje treba posjedovati diplomat, odnosno osoba čija je profesija, karijera, odnosno struka predstavljanje države u međunarodnim odnosima. Profesija kojom se bave diplomati naziva se diplomatijom.

I na kraju, diplomatija je nauka koja proučava i podučava o relevantnim pitanjima u međunarodnim odnosima i vođenju vanjske politke. Kao nauka ona je kompilacija raznih naučnih područja prije svega politike, ali i historije, geografije, prava, ekonomije i drugih.
Izgleda mi kazemo diplomata, a ne diplomat pa se zato desava to sto se desava.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules