|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Dobro poslu?i kod perkusija,glomaznih timpana npr, daje grandioznost i veli?inu, ja?u impresiju udarca i basa, teatralnost.. Ali kao ?to re?e Max, mislim da bi trebalo to primjenjivati na nekoj kvalitetnoj spravi, ovako kad digne tail slabijeg reverba, pomalo zvu?i jeftino sve skupa. Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
ima jedna caka koju nikad nisan koristi u praksi, ali mozda moze bit korisna. recimo, umisto da se koristi fx kanal, otvori se grupa i u nju se zbici send efekt. takva grupa se koristi na potpuno isti nacin ko fx channel, samo sto grupa omogucava daljni send u slijedeci aux. eto, ako neko zeli fx slat ponovo u send, ovo je rjesenje. :roll:
![]() |
![]() |
#23 | |
Banned
|
![]() Quote:
Mo?es gledati i ovako : 1. u miksu se koristi reverb 2. u masteringu se kompresuje mix ___________________________________ Dakle , kompresovani reverb je nesto s ?im treba ra?unati ( svidelo nam se to ili ne ) . Naravno , sve do sad iznete primedbe u vezi kompresovanog reverba stoje/uva?avam ih . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Mason
|
![]()
Milose, naglasi molim te ljudima da je to tvoj licni stav, da te neko ne bi shvatio zdravo za gotovo. Ipak, ovde ima pocetnika i vrlo je bitno da im se ne kaze nista nista sto je diskutabilno. Zamisli sta bi se desilo da neko krene poucen tvojim postom da tvrdi da se kompresor ne koristi u mix-u.
Gde si to naucio? Na Rumskom. Mislim, sve je u redu, ali nemoj nista da tvrdis... Ja recimo nikada u zivotu ne bih pustio glas, bass gitaru i bubanj bez kompresora, ali necu da kazem "to se tako radi" i da savetujem druge da rade isto, vec cu da kazem da ja tako radim... @ Milos "2. u masteringu se kompresuje mix Dakle , kompresovani reverb je nesto s ?im treba ra?unati ( svidelo nam se to ili ne )." Ispravi me ako gresim, ali ovo moze da bude tacno samo u slucaju da ti napanjis kompresor u masteringu na 20:1 i stavis nizak trashold. Ako ides sa kompresijom recimo 1,5:1, nece biti da je bas tako...
![]() |
#25 | |||||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ako ne treba , ne treba ga stavljati na kanal " jer se kompresor koristi u miksu " . Ja neke stvari (pre)nagla?avam , da bi skrenuo pa?nju na njih - jer mislim da su korisne , ako me dobronamerno shvat?/te . Uzgred , ?ivi instrumenti su jedno , upisan midi ili neki lup su drugo . Najve?i broj ljudi radi sa ovim drugim jer nema uslova za ne?to vi?e . Ja takodje . A toliko sam puta ?uo grozno prekompresovan miks da smatram da je bolje po?etnicima da kompresor koriste manje nego ?to bi trebalo , nego previ?e i bez ideje za?to to rade . Quote:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Ali ja osobno bi se i tu poigrao kompresijom ![]()
![]() |
![]() |
#27 | ||
Banned
|
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Stavljam ih na bas sve kanale, osim vsti-ja il samplera nekog instrumenta gdje smatram da ne treba kompresija jer su ve? dinami?ki definirani, a i kompresor ih ba? ne boja previ?e... Bas gitaru, el.gitare,akusticne, vokale, bubanj, sve mi je to nezamislivo bez kompresije.. Po meni dobra upotreba kompresora u miksu mo?e drasti?no pobolj?ati stvari i odvesti sve skupa na jedan vi?i nivo.. Iz mog iskustva barem.. ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Banned
|
![]()
MD , koje kompresore koristi? ? Koje efekte ( Eq , reverb ... ) ? ( Napr. Waves , Elemental , Voxengo ... )
Max , zanimaju me jo? dve stvari u vezi sa Eq : 1. Koji je po tvom ukusu najbolji Eq sa nezavisnim pode?avanjem levog i desnog kanala ? 2. Koji je najbolji neutralni Eq ( ako se to tako ka?e - da ne dodaje ni?ta svoje/svoju boju , samo da poja?a ili odse?e frekvenciju ) . |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
1. Elemental Audio Eqium
2. Elemental Audio Eqium .... za oduzimanje..... Dodavanje je u mom slucaju vrlo siroka kategorija ..... ne postoji " taj " eq .... zavisi sta hoces da postignes .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Redosled povezivanja | Francuz | Audio Produkcija - Tehnike | 28 | 23-02-2008 05:42 PM |
Razvoj efekata na GPU-u | peraZdera | DSP forum | 31 | 10-05-2006 10:31 AM |
Normalizovanje, redosled | Mogli | Audio Produkcija - Tehnike | 47 | 13-10-2005 04:20 AM |
Automatizacija Waves efekata u SX2 | sashonz | Audio Software | 4 | 12-07-2005 11:35 AM |
Rutiranje efekata | Arthur | Audio Software | 20 | 02-10-2004 09:35 AM |