Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-10-2010, 06:44 AM   #11
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Is it love - konačna snimka

super je ispalo !

Cist primer onoga o cemu pricam sve vreme - IZ PRVIH 4 TAKTA SE CUJE DA PESMA OBECAVA, (i da treba slusati dalje)

Puno nasih muzicara cak ni ne ume da tih (kljucnih) nekoliko taktova na pocetku (koji treba da "upecaju slusaoca") napravi kako treba.

Ja ne bih uopste pravio miksa MNOGO razlicit od ovoga...!! Moze da se pokvari...jer uvek ima nesto u onom prvom pokusaju (koji jeovde vise nego dobar...)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2010, 07:49 AM   #12
igormink
Member

Hvala

Nekako si i mislim ostaviti ovakav miks, mo?da malo nekog reverba na uvodnu gitaru (ali to ću vidjeti kad probam), malo bolje ispeglati back vokale i dati im malo "zraka" i prostora u stereo slici (i ujednačiti im dinamiku), i to je to. Eventualno u nekoj mastering fazi jo? počistiti neke "mulj" frekvencije i mislim da smo gotovi. Ne bi puno limitirao jer mi se dinamika čini ok, a ne povodim se za onim da mora biti glasno, dra?e mi je da ima neku prirodnu dinamiku, pa tko hoće glasno neka pojača prilikom slu?anja
igormink is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2010, 11:04 AM   #13
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
Ne bi puno limitirao jer mi se dinamika čini ok, a ne povodim se za onim da mora biti glasno, dra?e mi je da ima neku prirodnu dinamiku, pa tko hoće glasno neka pojača prilikom slu?anja
To je jedini normalan pristup i način da nagla?eni delovi pesme zaista imaju punch. Sa preteranom kompresijom u masteringu slu?alac instinktivno smanjuje jačinu na uređaju (ili be?i iz prostorije ako nema kontrolu nad potenciometrom), tako da se nijedan deo pesme ne čuje stvarno onoliko jako koliko bi trebalo. Less is more va?i i tu - iako je kod prelimitiranih pesama prosečna glasnoća veća u odnosu na neke apsolutne vrednosti, konačni rezultat je da se one na kraju percipiraju kao ti?e.
Prosto je neverovatno da se danas 99% muzike tako preterano limitira.
Old 28-10-2010, 11:56 AM   #14
igormink
Member

Da, ne dam se uplesti u "loudness war" Ba? si razmi?ljam kako i dan danas ima stvarno dobrih novih pjesama, ali je uglavnom je sve stisnuto i ne zvuči prirodno. Znam da se promijenio stav o produkciji i načinu na koji glazba mora zvučati, ali meni to ba? nije uhu ugodno. Mo?da elektroniku i treba limitirati, ali ?ive instrumente (po meni) treba ostaviti ?ivima. Na ovoj snimci na masteru nema apsolutno ni?ta. Ne velim da mo?da na kraju ne bude (malo), ali svakako neću staviti samo da stavim
igormink is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules