Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 15-09-2008, 11:09 PM   #101
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Default Re: Kick, Kick i Kick

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post

Koliko je ova naša priča besmislena, dokazuje to što "obični slušalac" muzike ne bi znao ni o čemu pričamo , a kamoli da nam kaže razliku...već bi mu podjednako isprali mozak ...xexexexexexexexexex

Pa onda je cijela jedna profesija ljudi koji se bave zvukom besmislena i nepotrebna? Doduse, ovu konstataciju sam cuo milion puta u zivotu, ali mi ipak jos uvijek poneko plati za to sto radim...mora da jos nisu culi da nema razlike.

dvuckovic is offline  
Old 15-09-2008, 11:35 PM   #102
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

balti skroz flipno..
HeatMan is offline  
Old 16-09-2008, 09:05 AM   #103
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Pa onda je cijela jedna profesija ljudi koji se bave zvukom besmislena i nepotrebna? Doduse, ovu konstataciju sam cuo milion puta u zivotu, ali mi ipak jos uvijek poneko plati za to sto radim...mora da jos nisu culi da nema razlike.
Na žalost me nisi razumio....koliko ja znam , ti se ne baviš sintisazjerima i tim vidom zvučnog dizajna?! Ako griješim ispravi me! Daleko bilo da je čitava profesija nepotrebna! Kažem samo da slušalac oće da čuje rezultat koji mu prija i najmanje ga zanima proces i način kojim se do tog rezultata došlo.?..to ja kažem....s druge strane, i sam znaš da ima gomila pjesama kojima je produkcijska strana tako reći grozna , a ljudi ih ipak vole i slušaju..ima li?

džaba vrhunski direktor fotografije kad ne valjaju glumci i režiser, džaba i glumci i direktor fotografije i režiser kad je ne valja scenario...međitim, dobar režiser koji ima dobar scenario može i lošijeg glumca da "iskoristi" kako treba za tu priču....
balthazaar is offline  
Old 16-09-2008, 09:36 AM   #104
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Momci..super su vam ovi primeri,ali kick vam je sranje...uop?te se ne čuje,tj. ne izlazi vam u miksu
DADDY Z is offline  
Old 16-09-2008, 09:37 AM   #105
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

opet odosmo u hardver vs. softver..

softverom se mogu dobiti priblizni rezultati, ali uz dosta muke.
kad se sabere dosta tih pribliznih rezultata, dobija se "priblizna" mesavina uz mnogo muke, za razliku od hardvera gde se dobija prava stvar uz mnogo manje cimanja.

i hardver i softver imaju svojih prednosti i mana.
da se ne lazemo, ni softver nije jeftin, samo sto vecina koristi krek verzije.
ali da softver moze da zvuci kao hardver, moze priblizno.
lesha is offline  
Old 16-09-2008, 10:06 AM   #106
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
Momci..super su vam ovi primeri,ali kick vam je sranje...uopšte se ne čuje,tj. ne izlazi vam u miksu
kod mene je kick bolji :P al neće da prizna
balthazaar is offline  
Old 16-09-2008, 10:16 AM   #107
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

balti / sillicone

citam ovo i necu da se mesam ali ocigledno je da dugo niste nista kresnuli sem upaljaca i sibica ...

...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline  
Old 16-09-2008, 10:48 AM   #108
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Metni prijatelju Baltazare fruti na 96KHz i SYNC256 algoritam, pa im pusti

Naravno, hardver je vec podesen na maximalan kvalitet zvuka, a pritom, ako je hardverski sint onda je to sint, ne mora da stedi resurse, a CPU na kompu mora da 'stedi' u smislu losijeg algoritma za reprodukciju i smanjenog sampleratea.

Dakle probaj isti taj WASP ali ovog puta digni samplerate i taj algoritam i videces kako ce zaziveti narocito u visljim frekvencijama (ako CPU podnese) i to naravno, pod uslovom da imas dobre monitore da mozes da cujes razliku.

Zakljucak: Soft moze, ali po koju cenu ? Staviti 2 sinta i par FXa nije bash da vrsi posao

Pozz
Old 16-09-2008, 11:11 AM   #109
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
balti / sillicone

citam ovo i necu da se mesam ali ocigledno je da dugo niste nista kresnuli sem upaljaca i sibica ...

...
U cemu je problem?? Cim se na forumu pojavi nesto sto nije: Uuuu vidi ovaj studio ili vicevi u pricaonici odma treba da j*b*mo nesto. OVO JE MUZICKI FORUM I OVAKVIH BI STVARI TREBALO DA BUDE STO VISE, ZATO STO SE MOZE NESTO I NAUCHITI

Last edited by silicon science; 16-09-2008 at 11:14 AM.
silicon science is offline  
Old 16-09-2008, 11:11 AM   #110
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Metni prijatelju Baltazare fruti na 96KHz i SYNC256 algoritam, pa im pusti

Naravno, hardver je vec podesen na maximalan kvalitet zvuka, a pritom, ako je hardverski sint onda je to sint, ne mora da stedi resurse, a CPU na kompu mora da 'stedi' u smislu losijeg algoritma za reprodukciju i smanjenog sampleratea.

Dakle probaj isti taj WASP ali ovog puta digni samplerate i taj algoritam i videces kako ce zaziveti narocito u visljim frekvencijama (ako CPU podnese) i to naravno, pod uslovom da imas dobre monitore da mozes da cujes razliku.

Zakljucak: Soft moze, ali po koju cenu ? Staviti 2 sinta i par FXa nije bash da vrsi posao

Tako je care...može i na sync 512 , međutim ne znam da li to ima direktne veza sa generisanjem zvuka jer je to "sampler interpolation", tako da mislim da to radi samo ka koristiš wjvove u sempleru ....mada nisam htio to namjerno da radim, već sam odradio na nekim optimalnim podešavanjima, a za pad nisam koristion WASP, nego, kao što rekoh, Tal Uno, emulaciju Juno 60...ma poenta je bila da upalim fruti, učitam sint i odradim to...bezt dodatnih zajebancija. Uzimajuću u obzir uslove na koje sam ja pristao - ja sam više nego zadovoljan rezultatom koji sam dobio!

Quote:
dobro, nije baš tako drastično...a, bogami, zavisi i koliko jak komp imaš....ja gonim sempron 2600+ i gigabajt rama...tako da me polako vrijeme gazi

Last edited by balthazaar; 16-09-2008 at 11:14 AM.
balthazaar is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules