|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Onaj ko je bizzi - ima posla zato sto to sto radi prolazi kod ljudi..da li je Marina Tucakovic ili Dr Luke (http://en.wikipedia.org/wiki/Dr_Luke nije bitno. Oni su se izborili za svoje mesto i sad ubiraju plodove (novcanice)...Ok SOKOJ krade..ali kradu i ovde..kradu SVE disko kuce..nista novo. I jos nesto - kod nas svi MNOGO ocekuju od tih pustanja na Youtubetu ili na radiju..da ne spominjem prodaju (jer je nema)...pa se posle razocaraju. Kao sto me (pokojni) Betoven smarao nevidjeno..bio jednom u Top 10 na US dance listi o ocekuje milione od toga.. od cega????? Dodatak - Al? Lady Gaga je dobila od Spotify $167 za 1 Milion strimova !!!! Alo? Pa to je servis koji naplacuje svoje usluge... sta ces bolji primer ???
![]() |
![]() |
#92 | |
Administrator
|
![]() Quote:
To je sve tacno (ja to sve sto si napisao podrzumjevam odavno, kao apriori)...valjda covjek "odraste" upravo kada shvati sve ovo gore sto si ti i napisao...jos jedna odlicna dopuna! Ja bih samo dodao jos jednom: sve zavisi od toga kakve si srece u zivotu, i kako ti se poklope "karte" . Cak i da si svjestan svega gore napisanog (a ja jesam, unazad veliki broj godina), to i dalje ne znaci da je uspjeh zagarantovan... Sve zavisi kako ti se zalomi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Administrator
|
![]() Quote:
I naravno da niko ne treba da ocekuje da zezajuci se sa muzikom zaradi veliki novac. Pusti snovi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sa druge strane - procitajte ovo : ![]() Domacica napisala knjigu, izdala sama kao download preko Amazona i POCEPALA SE OD PARA !!!! ?20M za 18 meseci !!!
![]() |
![]() |
#95 |
Administrator
|
![]()
Upravo si naveo odlican primjer onoga sto sam govorio oko resursa (napolju su daleko veci, te i vi mozete ocekivati da cete nesto "ucariti" ... zato nasi ljudi i idu u razvijene zemlje, da gastarbajtuju).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Čovek može da radi bilo šta, bez obzira na to koje karte ima u rukama, a i ne mora. Samo mora da diše, jede, pije, sere, piša i spava. I da proba da se ne sekira ako njegovu najnoviju pesmu niko neće da plati. Onda može da proba da napravi pesmu koju neko HOĆE da plati, ili da proba recimo da se okuša u slikarstvu. Pozdrav, Vasa P.S. Da neko ne pomisli da sam kockar ili tako nešto - nisam pokeraš, kao što nisam ni slikar, pisac ili producent. Sve to pominjem onako... filozofski ![]()
![]() |
![]() |
#97 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
Quote:
Kada mi dodje covjek iz svajcarske, austrije, njemacke po ruDAW XTM, dobijem 200 eura na ukupnu cijenu od npr 1500 eura. Covjek me casti! Dovoljno da je iz HR, i nemam problema nikada, dobijem i vise nego sto trazim. Kada iste te ruDAWe prodam kod nas Konu, moram da spustim isto toliko, i da cekam novce 2 godine. Abadicu sam sredio ruDAW kao Mac replacement za ProTools HD2 i Control 24, i covjek kaze, nema se para, moze li u ratama... A duznika ovih manjih koliko hoces (ne zato sto su bezobrazni, vec zato sto zaista nema para, pa ne mogu ni 100 eura da sakupe...npr clan Dawid, vec 3 godine duzan 120 eura za ruDAW, jer radi covjek za platu od 200-300 eura i jedva se prehrani a kamoli sta drugo). Evo jos jedan primjer: SAE Ljubljana - Redovno, svaka 3 mjeseca placaju baner 400 eura (kada se odbije porez na dobit i ostalo, nama ostane oko 300 eura, za 3 mjeseca) sa 5 dana zakasnjenja po profakturi! 5 dana MAKSIMUM! SAE Srbistan - U pocetku kasne pod mjesec dva, pa castimo stalno jedan mjesec, sada vec godinu i po dana ne mogu da plate pisljivih 300 eura za pola godine (ili godinu i po ako racunamo svo ovo vrijeme) banera (sto mu dodje 50 eura mjesecno, spustili maksimalno, jer eto, boze moj, nema dovoljno polaznika koji bi dali 2000 eura po semestru ili kako vec... a lijepo sam rekao i Ivanu i ostalima da ovdje ne mogu da traze cifru koliko traze u Ljubljani i ostalim "normalnim" gradovima, normalno razvijenih zemalja). I ja sve ne zelim da kvarim odnose, i tako godinu i po dana... Mislim da je dovoljno... Last edited by diviner; 31-08-2012 at 10:27 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Administrator
|
![]()
Zato Zorane, bolje da nas ne diras tamo gdje nas najvise boli, osim ako neces i Big Bockie-a da pozovem, da ti dodatno objasni sve navedeno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
OK ! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Moderator
|
![]()
sve shto ste rekli je tachno. ali shta to menja? shta da radimo? da li ja treba da odem na sednicu sokoja pa da pravim frku, da dobijem pishtolj u glavu ne bih li dobio svoje pare?
Istina je, nisam dobio mnogo para od ljudi, ali bih voleo od drzave i sistema da dobijem ono shto zasluzujem.. nishta vishe ali ne i manje.. zashto? zato shto je sistem postavljen tako da sisa krv i novac narodu i da ga ne vraca nazad.. radimo SAMO da bi preziveli.. oslanjamo se na kishu da bi nam usevi bili navodnjeni, kada to ne uspe vladika zove vernike na molitvu i da zamole boga za kishu.. EJ BRE?! gde smo? uganda? ne razumem majke mi.. ok, kontam da bi trebalo da se laktam da bih bio ultrapoznat i prepun para, ali mi to nije potrebno koliko mi je potrebno da se osecam dobro i da zaradjujem koliko sam zasluzio. I nisam toliko lep da bih uspeo kao pravi pop muzichar, niti producent.. niti imam dovoljno veliki khm da bih mogao da se probijem na taj nachin (niti sam takav lik).. Priznajem, idiot sam shto nisam trazio raznima pare za usluge NISAM JER DRUGACHIJE NE BIH RADIO NI-ZA-KO-GA! potpisujem. jedan gru ne bi doshao kod mene jer sam bio klinac a on je vec imao chovek staz, da nisam radio prvi album MVP. kod mene u sobi na krevetu.. onda sam se nalozio i reko u jbt ovo izgleda da mi ide (a krenuo sam kasno sa muzikom jer do 15-16 nisam radio nishta po tom pitanju) i zaduzio oca da napravimo studio.. i onda su se svi okomili na mene da im radim jer su skontali da sam ozbiljan, i za jako kratko vreme sam dobio status nekih ljudi koji su jako poznati U TIM VODAMA. Chak, na moje iznenadjenje dosta ljudi iz ostalih pricha je chulo za mene, pop-rock-narodnjachki producenti.. Mislim da je to ogroman uspeh pogotovo shto sam se bavio nekom vrstom muzike koja je potpuno neprofitabilna skoro svuda u svetu.. chak su mi kova i bane (sars i mvp) rekli "da tebe nema ne bi se ni bavili muzikom".. super.. shta ja imam od toga? nisam dobio dinar.. A RADIO SAM SAMO DA BIH DOBIO KLIJENTE.. pa onda krenem da nastupam sve cheshce, i svaki organizator me zavrne.. pa nisam jbt kriminalac da uterujem dugove i sranja.. koja je poenta svega onda kad ne mogu ni od sokoja da dobijem dovoljno para da mogu da kupim 5 pakovanja zica za gitaru godishnje od njih? da prestanem? na zalost, nisam sposoban ni za shta drugo ozbiljno jer ako pogledamo realno imam samo srednju shkolu i mnogo mnogo potroshenog vremena na muziku.. mogu samo da radim kao prodavac negde, a u muzichkim radnjama chujem da su zamrzli nekima plate i da otpushtaju radnike (imam drugare po radnjama).. chime da se bavim? imam 25 godina i osecam se kao propali debil koji je izneverio ochekivanja svakoga koga poznaje, koji ima preko 15 miliona pregleda na yt u svojim radovima shto ne moze da unovchi jer yt ne zeli partnere iz srbije, koji ima radijskih pushtanja oko milion procenata vishe nego shto je prijavljeno, i koji je sam nauchio sve jer u srbiji nemash dobru shkolu za ovo chime se mi bavimo. Imam diplomu (nemam je josh jer "nikako da je dobiju") kojom mogu dupe da obrishem. imam devojku koja je u josh gorem problemu a jedna je od najvecih talenata koje sam imao prilike da sretnem, i zavrshila je akademiju i bila je u internatu, i svira cello i peva i svira klavir i svaki instrument kao car, a nema para da plati kiriju. muzichki internat u cupriji. proverite ko je otvorio. tada je poslednji put renovirana muzichka akademija u beogradu. poslednji put nabavljeni instrumenti oko 1980te godine. shtejnvej ![]() deca zavrshe to pa zavrshe na ulici ili kao konobari zauvek.. Chast izuzetcima, ali ni jedan izuzetak nije doshao tamo gde jeste na neki fin nachin.. ajde da ne serem vishe, iznervirah se u sitne sate a trebalo bi spavati ovo jedino da se sedne u kafanu i da se ispsuje i sloba i tito i 90te i srbija i kikinda i septichka jama, i opet se ne bi doshlo do nekog zakljuchka |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Produkcijom protiv bede. | LACKY | Pricaonica | 3 | 03-11-2009 06:19 AM |