Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-03-2016, 11:12 AM   #1
obicni user
Member

Default sinhronizacija MIDI traka

Da malo pojasnim. Radio sam neki arr u MIDI formi. Pjesma je lagana. Brzina 65. E sad malo sam klikao u Addictive D da vidim kako to sviraju one gotove forme. I nasao jedni koja je super pasala. Ali ona je duplo brza. I sad kad taj fajl odvucem u daw to vise ne valja jer je projekt duplo sporiji. Moze li se na neki nacin podesiti da istovremeno sviraju ali razl. Brzinama.
obicni user is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2016, 12:36 PM   #2
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: sinhronizacija MIDI traka

midi yoke na primer da iz daw-a saljes midi clock u/preko midi yoke-a a u addictive drums da mu saljes midi clock in iz midi yoke-a lako se setuje ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2016, 12:58 PM   #3
obicni user
Member

Jbga. Msm da nisam skontao. A usput moze li se, ajmo reci konvertirati, tako da bi svirala istom brzinom ali da....jbga ne znam kako da pojasnim. Da se mozda prebaci u neku drugu mjeru ili stajaznam. Dakle da u finali imam MIDI koji ce u plajeru svirati kako treba a ne samo u daw-u.
Old 21-03-2016, 10:03 PM   #4
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Alavuk je ti je to sasvim lepo objasnio, ali ako ti to izgleda komplikovano, postoje i drugi načini koje možeš lakše razumeti. Bitno je koji sekvencer koristiš. Ako je u pitanju Cubase - MIDI/Logical Presets/Standard Set1/Double Tempo... Medjutim to što želiš možeš u startu napraviti u samom programu odakle si i slao midi.....Ili nabavi izvanredan midi program GNMidi koji rešava sve probleme.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2016, 04:51 PM   #5
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Quote:
Originally Posted by obicni user View Post
Da malo pojasnim. Radio sam neki arr u MIDI formi. Pjesma je lagana. Brzina 65. E sad malo sam klikao u Addictive D da vidim kako to sviraju one gotove forme. I nasao jedni koja je super pasala. Ali ona je duplo brza. I sad kad taj fajl odvucem u daw to vise ne valja jer je projekt duplo sporiji. Moze li se na neki nacin podesiti da istovremeno sviraju ali razl. Brzinama.
Mislim da su i te gotove forme u Addictive u stvari midi-file, pa samo nadji taj fajl u direktorijumu Addictive (my documents valjda ) i import taj midi-file na dati arr.
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2016, 09:58 AM   #6
obicni user
Member

Quote:
Originally Posted by 66musicman View Post
Mislim da su i te gotove forme u Addictive u stvari midi-file, pa samo nadji taj fajl u direktorijumu Addictive (my documents valjda ) i import taj midi-file na dati arr.
Probo al mi bas neide ono sto trebam. AD je bio primjer i to klapa. Problem je kad uzmem neki drugi midi trak bubnja. Automatski ga baca u brzinu koja je Defaultna. A ovo o midi iz AD. Ne. Ima tako EZ ali AD ima neke svoje fajlove koji nisu mifi. Ali moze se jednostavno odvuci iz samog sucelja u midi traku.
Old 24-03-2016, 10:33 AM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

A da duplo ubrzaš tempo pesme, pa onda izmeniš već postojeće trake u Logical Editoru? Izabereš sve trake i partove osim bubnja i LE podesiš kao na slici (time praktično vratiš trake u originalni duplo sporiji tempo). Ako imaš kontrolere na trakama (pitch bend itd.) i sa njima uradiš isto. Samo dodaš Pitchbend ili koji god već kontroler u Filter Target, a Action Target ostaviš na ovim postavkama.

Pozdrav,

Vasa
Attached Images

Last edited by awacs; 24-03-2016 at 12:42 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2016, 02:21 PM   #8
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Sad tek vidim koliko sam glup i slep. Ti i nisi rekao u kom DAW-u radiš, nego sam se ja bez veze nadovezao na Moglijev post. Zaboravi šta sam napisao, a potom reci o kom DAW-u se uopšte radi.

Uzgred, kako si uspeo da ustanoviš da ti taj pattern iz AD paše ako ne možeš da ga sinhronizuješ?

Pozdrav,

Vasa

P.S. I koji AD imaš?

Last edited by awacs; 24-03-2016 at 02:34 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2016, 09:48 AM   #9
obicni user
Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post

Uzgred, kako si uspeo da ustanoviš da ti taj pattern iz AD paše ako ne možeš da ga sinhronizuješ?

Pozdrav,

Vasa

P.S. I koji AD imaš?
Ajbga imao sam prebaceno u audio. Mixcraft je u pitanju. Nesto sam isprobavao i ostalo je u duplo brzem tempu. I to je odgovaralo. Spremio sam taj midi i pokusao spojiti s onim s ostatkom arrr. Ali nije klapalo. Vec sama duzina trake nije bila ni priblizna.. Poslije sam ubacio midi projekat, u defaultnoj brzini a u AD sam stavio duplu brzinu (citaj otkrio ameriku) takvu odvukao u midi traku. Ovo sam probao s cubaseom .. Naime probao sam kombinirati dvije verzije jednog te istog projekta ali u sporoj i brzoj varijanti. I funkcionira. Ali kad sve exportiram u Midi da bude jedan eh... Onda na kljavi ispadne ludnica.
Old 25-03-2016, 03:46 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Aha, pa onda i nisam bio predaleko. Probaj ono što sam prvo napisao (da prilagodiš tempo pesme tempu AD paterna, a ne onako kako si probao). Ili sam još uvek glup

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules