Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 20-12-2013, 02:06 PM   #1
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Mac Pro

mene je jedino po pitanju funkcionalnosti zadivilo ovaj Thunderbolt 2 koji navodno daje up-to 20Gb/s i plus sto moze da poveze na svakom po 6 periferija u dejzi chejnu... sad ne znam dal postoji neka brza konekcija ali 20 giga u sekundi je u svetu racunara "realtime"
a po pitanju dizajna samo me je onako prijatno iznenadilo resenje oko hladjenja, kao uzima odozdo vazduh i predaje gore na onom otvoru... pa ako zakaze moz` da ga koristis kao neki fensi kalorifer
BlasterMaster is offline  
Old 20-12-2013, 04:08 PM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Mac Pro

Najzad je izasao... Cudno je da toliko kasne. Bila je postavljena neka najava, jos odavno na forumu, mozda i pre godinu i vise dana.

Taj "tabure" dizajn (a moze i tarabuka ) ima veze sa njihovim genijalno izvedenim cooling resenjem. Zapravo citava stvar hladi Xeon 6 core CPU i dve graficke karte, a opet je kompaktna. Dizajnersko resenje predstavlja jedan masivni centralni kuler oko koga se sve bazira, pa otud i takav oblik...

U vreme kad je najavljivan, bio je opaka zver, s obzirom da su se procesori sa 6 i vise jezgara tek pojavili... I dalje je mocan, ali mislim da je bilo bolje za apple da ga izbaci ranije. Ruku na srce, nije se puno toga desilo od onda u CPU svetu
psionic is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules