Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 21-12-2013, 02:02 PM   #21
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Mac Pro

Quote:
Originally Posted by spdif View Post
4000$+ treba ti pcie ekspanzija koja je $$$$
umro jobs pa su krenuli sa Totalno konzumerskom politikom...
snow leopar je zadnji os koji nesto valja...
apple mi nije nikako jasan..upadetaju os svako 15 dana
10.6.1,10.6.2.......3....4...........5............ pa 10.7..pa osam pa sad ovaj os x mavericks.....
a opet ih realno windows 7 sve jede
a za ove novce slozim hackintosh i kupim opremu za pristojan studio....
dajte ljudi dati 4000$ za neku turbinu je suludo...
ali svaka roba ima kupca...tako i ova (nazalost)

garantiram da je ovo zadnji "mac pro"....apple ce se totalno okrenuti konzumerskim igrackama...
Da suludo je za ovo dati 4000, kao sto je suludo dati i za cipele 1000, eventualno rucni sat 10 000 ili bocu vina 1000.
LACKY is offline  
Old 21-12-2013, 04:36 PM   #22
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Da suludo je za ovo dati 4000, kao sto je suludo dati i za cipele 1000, eventualno rucni sat 10 000 ili bocu vina 1000.
Bas to..Nije mlogo kad neko kupi auto od 35 iljada i to je kao ulozena lova dobro, a za ovakve stvari je mnogo... Sa autom se slupas i pogines, a najgore sto moze da ti se desi sa ovim novim termos-kompujterom je da ga koristis za FejsBuk..
Apple kao i svaki normalan covek mrzim, al volim da ga imam i mrzim... Pre par godina sam moj voljeni Apple lap top udario pesnicom po delu gde se ubacuje cd (i skoro bespovratno ga iskrivio), jer sam embolirao od drkanja sa njime
A posle sam mu se izvinjavao i izvinjavao...
Tako da eto.. meni se dizajn dopada, uklapa mi se u namestaj skroz ako ga ikad kupim, sedecu na njemu sa zadovoljnim smeskom kad dodju gosti... Bice ugasen tada, jer ne bih da mi pregori...
Nikad ne bi sebi dozvolio da patim za ovakvim stvarima, i pobornik sam ideje da se jedino uz striktno ogranicene resurese, uslove i alate moze doziveti transedencija kroz umetnicko stvaranje... Ali da imam viska para kupio bi ga odma i koristio za Fejsbuk
Edit: E da, ovaj novi Apple za posao audio inzinjera.. ne znam.... radice to i vise nego sto treba... Ko ima nek ulozi.. I treba da ulozi, jer se to vrati na ovaj il onaj nacin

Last edited by silicon science; 21-12-2013 at 04:45 PM.
silicon science is offline  
Old 21-12-2013, 04:39 PM   #23
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Sto mrzis apple ? To je alat, mozes da ga koristis ili ne to sto je kod nas statusni simbol, to je vec pitanje siromastva...

Imam i pc i mac. Sta je bolje? Nemam pojma. Rade mi posao i jedno i drugo.

Naravno kad imam posla.

Kad nemam, i telefon mi radi bolje od meka.
darkstar is offline  
Old 21-12-2013, 04:57 PM   #24
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Sto mrzis apple ? To je alat, mozes da ga koristis ili ne to sto je kod nas statusni simbol, to je vec pitanje siromastva...

Imam i pc i mac. Sta je bolje? Nemam pojma. Rade mi posao i jedno i drugo.

Naravno kad imam posla.

Kad nemam, i telefon mi radi bolje od meka.
Mrzim zato sto moj model nema dugme da se izbaci cd, vec moram da ga molim da ga izbaci, a on kullira.. pa onda ni restart ne pomogne...Onda dobije preko pi*ke, pa postane hendikepiran u tom delu svoje arhitekture...
I onda nema frke, dosao je u posed moje supruge koja ga drugacije tretira (procesor sedi na socket-klozetu sa papuchama u bade mantilu tuzno se smarajuci u svetu dosadnog Fejsbuka, zenskih foruma o svim stvarima koje stvaraju brige zenama i BabyTV channela). Znam da mu sad fale dani kada smo jahali na ledjima Logica, sekvencirali analogne sintove i zajedno inhalirali dim od kanabisa Al sta cu mu ja sad... Izgurala ga kanta od 500 evra koja isto zeza al ne smem da je napucam, jer onda sam se sjebo. Al ne stedim sa psovkama ponekad..
silicon science is offline  
Old 21-12-2013, 05:33 PM   #25
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

koliko vidim 4k nije dosta za ovo čudo...cifre su bliže 7-8k a bogami i preko 10k
DADDY Z is offline  
Old 21-12-2013, 06:04 PM   #26
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
koliko vidim 4k nije dosta za ovo čudo...cifre su bliže 7-8k a bogami i preko 10k
Pa nije bas tako... na sajtu pisu cene - tu su oko 4K ? Ili sam ja to nesto lose video...

Sto se tice pljuvanja - pogledajte prvo sta nudi. 2 PCI - E kartice, gomila rama, 6 core xeon... San svakog, pa i najokorelijeg PCjevca (taj sam). A sam CPU je preko 500evra, pa kupili ga vi za Windows ili ne. Drugo, on "trosi" ECC memoriju, daleko skuplju od ove od po 20e za 4 kila bajtova Dual grafika... Naravno, MAC je uvek kostao vise, al' nije da je potpuno - "porez na budale"

Quote:
Originally Posted by spdif
4000$+ treba ti pcie ekspanzija koja je $$$$
umro jobs pa su krenuli sa Totalno konzumerskom politikom...
snow leopar je zadnji os koji nesto valja...
apple mi nije nikako jasan..upadetaju os svako 15 dana
10.6.1,10.6.2.......3....4...........5............ pa 10.7..pa osam pa sad ovaj os x mavericks.....
a opet ih realno windows 7 sve jede
a za ove novce slozim hackintosh i kupim opremu za pristojan studio....
dajte ljudi dati 4000$ za neku turbinu je suludo...
ali svaka roba ima kupca...tako i ova (nazalost)

garantiram da je ovo zadnji "mac pro"....apple ce se totalno okrenuti konzumerskim igrackama...
Sta ce ti PCI-E adapter, sta planiras da zakacis ? Mislim da ti je 2 graficke sasvim dovoljno. Audio interfejs se ionako ne kaci na PCI-E, sem ako nemas neki LYNX ili RME... Ona gomila svega sa slike koju je neko postavio gore - totalno preterivanje - to sve ne treba, jednostavno... Wireless mis i tastatura i to je to od periferija. BTW Steve Jobs je uveliko bio ziv kad je predstavljen ovaj koncept, pre par godina.

Uporedi ovo sa MASIVNIM kulerom za PC, na primer, sa dve grafike i XEON CPUom ? Jedno 10x manje (po velicini) ! Jeste da je okruglo - pa sta ? Danas je prostor bitna stavka - ljudi idu ka minijaturizaciji.

Ako je neko glavni pljuvac MACa, to sam onda uvek bio ja, ali i pre i sada potvrdjujem da je ovakav koncept ipak korak napred za MAC i ako nista, zasluzuje makar respect od mene. Ljudi i dalje voze svoju "gotov proizvod" pricu. PC istih performansi, ne bi bio ispod 1000 - 1500e - naravno, za jednog prosecnog Amera to je boranija, ali bole ga plajvaz da se pati sa tajvanskim komponentama i da instalira drajvere - mada to vec spada u pricu PC vs MAC...
psionic is offline  
Old 21-12-2013, 08:31 PM   #27
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Pa nije bas tako... na sajtu pisu cene - tu su oko 4K ? Ili sam ja to nesto lose video...
to je startna cifra...probaj da doda? memoriju,storage,mi?,tastaturu,itd...pa će? videti gde stigne?
DADDY Z is offline  
Old 21-12-2013, 08:43 PM   #28
milos
Pro Member

milos's Avatar

Pitam se samo sta kada ti nesto rikne u njemu ... a izasao je iz garancije?
Kada neko okaci geekbench test ,sumnjam da ce 3930K OC masina pasti pred ovim Xeonom , cak mislim suprotno...
Najgore od svega je sto ce ovaj proizvod u ovoj formi (isti procesori,flash storage,ddr3 memorija) sa sitnim poboljsanjima drzati jedno 3,4 godine a i tada ce ga hvaliti da je najnaj a npr nextgen RuDAW masinu u tom periodu zamisljam sa 12 core cpu i7 na 4.8Ghz , ddr5 memorijom, flash storage 3 puta brzi , a imace i PCI-e slotove da pobodete i koji UAD ...
milos is offline  
Old 21-12-2013, 09:59 PM   #29
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

nisam mogo da odolim
BlasterMaster is offline  
Old 22-12-2013, 04:07 AM   #30
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Da se malo raspisem (nista nikome licno, niti hejterski)..Posto vidim da se uveliko objasnilo da li je ovakvo nesto potrebno ili ne, i da li bi to bio dizajnerski dodatak u kuci ili dodatak za ventilaciju, prduckanje ili nesto drugo-ako bih vec imao potrebu(koja btw ne bi bila realna), i novac da ga BACAM (jer kupovina ovoga gledano na performanse nije nista drugo NEGO IMAM-MOZE MI SE), zasigurno bih se odlucio za nesto tipa CoreMC Gen3 od MusicComputinga..zasto? Jedino zato sto umjesto 12 jezgri, mogu uzeti dva procesora po 8 jezgri na 2,9 GHz, umjesto 64 GB RAM-a, mogu uzeti 128, ili 192, ili duplo toliko, ili jos duplo toliko, sto mogu umjesto umjesto jednog SSD diska u kucistu od 1 GB, imati 3x512 SSD + 4x4 TB HDD storage-a, sto umjesto dvije graficke karte, mogu imati tri, sto mogu imati USB i FireWire expanziju, i to sve unutar jednog kucista, sa dostupnim PCI slotom za bilo sta sto pozelim. Kosta? Itekako da kosta. Mac pro sa max rama i najjacim procesorom sa 8 TB prostora 11.000(moze kostati i vise), CoreMC(dual 8-core, 192 Gb ram, i ostalo gore pobrojano) 22.000$, znaci duplo( i moze jos ici gore). Ali, nije bitno. I jedno i drugo su totalno suludi gledano u odnosu cijena/performanse/audio produkcija, i po meni, namijenjeni su istinskim zaljubljenicima i freak-ovima koje nije briga za nekih 10-20 milja dolara manje na racunu. Od boljeg ima bolje, od ludjeg ima ludje. Uvijek bilo. Zivjeli
Sky Net is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules