|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Apple kao i svaki normalan covek mrzim, al volim da ga imam i mrzim... Pre par godina sam moj voljeni Apple lap top udario pesnicom po delu gde se ubacuje cd (i skoro bespovratno ga iskrivio), jer sam embolirao od drkanja sa njime ![]() A posle sam mu se izvinjavao i izvinjavao... Tako da eto.. meni se dizajn dopada, uklapa mi se u namestaj skroz ![]() Nikad ne bi sebi dozvolio da patim za ovakvim stvarima, i pobornik sam ideje da se jedino uz striktno ogranicene resurese, uslove i alate moze doziveti transedencija kroz umetnicko stvaranje... Ali da imam viska para kupio bi ga odma i koristio za Fejsbuk Edit: E da, ovaj novi Apple za posao audio inzinjera.. ne znam.... radice to i vise nego sto treba... Ko ima nek ulozi.. I treba da ulozi, jer se to vrati na ovaj il onaj nacin Last edited by silicon science; 21-12-2013 at 04:45 PM. |
|
![]() |
![]() |
#23 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sto mrzis apple ? To je alat, mozes da ga koristis ili ne
![]() Imam i pc i mac. Sta je bolje? Nemam pojma. Rade mi posao i jedno i drugo. Naravno kad imam posla. Kad nemam, i telefon mi radi bolje od meka. |
![]() |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I onda nema frke, dosao je u posed moje supruge koja ga drugacije tretira (procesor sedi na socket-klozetu sa papuchama u bade mantilu tuzno se smarajuci u svetu dosadnog Fejsbuka, zenskih foruma o svim stvarima koje stvaraju brige zenama i BabyTV channela). Znam da mu sad fale dani kada smo jahali na ledjima Logica, sekvencirali analogne sintove i zajedno inhalirali dim od kanabisa ![]() |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
koliko vidim 4k nije dosta za ovo čudo...cifre su bliže 7-8k a bogami i preko 10k
#26 | ||
Superoperater
|
![]() Quote:
Sto se tice pljuvanja - pogledajte prvo sta nudi. 2 PCI - E kartice, gomila rama, 6 core xeon... San svakog, pa i najokorelijeg PCjevca (taj sam). A sam CPU je preko 500evra, pa kupili ga vi za Windows ili ne. Drugo, on "trosi" ECC memoriju, daleko skuplju od ove od po 20e za 4 kila bajtova ![]() Quote:
Uporedi ovo sa MASIVNIM kulerom za PC, na primer, sa dve grafike i XEON CPUom ? Jedno 10x manje (po velicini) ! Jeste da je okruglo - pa sta ? Danas je prostor bitna stavka - ljudi idu ka minijaturizaciji. Ako je neko glavni pljuvac MACa, to sam onda uvek bio ja, ali i pre i sada potvrdjujem da je ovakav koncept ipak korak napred za MAC i ako nista, zasluzuje makar respect od mene. Ljudi i dalje voze svoju "gotov proizvod" pricu. PC istih performansi, ne bi bio ispod 1000 - 1500e - naravno, za jednog prosecnog Amera to je boranija, ali bole ga plajvaz da se pati sa tajvanskim komponentama i da instalira drajvere - mada to vec spada u pricu PC vs MAC... |
||
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
to je startna cifra...probaj da doda? memoriju,storage,mi?,tastaturu,itd...pa će? videti gde stigne?
#28 |
Pro Member
|
![]()
Pitam se samo sta kada ti nesto rikne u njemu ... a izasao je iz garancije?
Kada neko okaci geekbench test ,sumnjam da ce 3930K OC masina pasti pred ovim Xeonom , cak mislim suprotno... Najgore od svega je sto ce ovaj proizvod u ovoj formi (isti procesori,flash storage,ddr3 memorija) sa sitnim poboljsanjima drzati jedno 3,4 godine a i tada ce ga hvaliti da je najnaj a npr nextgen RuDAW masinu u tom periodu zamisljam sa 12 core cpu i7 na 4.8Ghz , ddr5 memorijom, flash storage 3 puta brzi , a imace i PCI-e slotove da pobodete i koji UAD ... ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Senior Member
|
![]()
nisam mogo da odolim
|
![]() |
![]() |
#30 |
Member
|
![]()
Da se malo raspisem (nista nikome licno, niti hejterski)..Posto vidim da se uveliko objasnilo da li je ovakvo nesto potrebno ili ne, i da li bi to bio dizajnerski dodatak u kuci ili dodatak za ventilaciju, prduckanje ili nesto drugo-ako bih vec imao potrebu(koja btw ne bi bila realna), i novac da ga BACAM (jer kupovina ovoga gledano na performanse nije nista drugo NEGO IMAM-MOZE MI SE), zasigurno bih se odlucio za nesto tipa CoreMC Gen3 od MusicComputinga..zasto? Jedino zato sto umjesto 12 jezgri, mogu uzeti dva procesora po 8 jezgri na 2,9 GHz, umjesto 64 GB RAM-a, mogu uzeti 128, ili 192, ili duplo toliko, ili jos duplo toliko, sto mogu umjesto umjesto jednog SSD diska u kucistu od 1 GB, imati 3x512 SSD + 4x4 TB HDD storage-a, sto umjesto dvije graficke karte, mogu imati tri, sto mogu imati USB i FireWire expanziju, i to sve unutar jednog kucista, sa dostupnim PCI slotom za bilo sta sto pozelim. Kosta? Itekako da kosta. Mac pro sa max rama i najjacim procesorom sa 8 TB prostora 11.000(moze kostati i vise), CoreMC(dual 8-core, 192 Gb ram, i ostalo gore pobrojano) 22.000$, znaci duplo( i moze jos ici gore). Ali, nije bitno. I jedno i drugo su totalno suludi gledano u odnosu cijena/performanse/audio produkcija, i po meni, namijenjeni su istinskim zaljubljenicima i freak-ovima koje nije briga za nekih 10-20 milja dolara manje na racunu. Od boljeg ima bolje, od ludjeg ima ludje. Uvijek bilo. Zivjeli
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|