|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
Bavi? se glazbom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
kad kucam i ne mislim - htedoh reći - iskoristio sve prednosti tako dobre mašine.
I lepo te pita Matya, ja ne znam za mnogo VSTova koji čuvaju zvuk prethodnog preseta pri promeni. Za live nastup, workstation je i dalje najidealniji koncept. Sve ostalo je još uvek na nivou pomagala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
Funkcionalnost Kronosa? Latencija? Latencija valjda ovisi o audio sučelju, zvučnoj kartici kad se zvuk zapisuje na hard disk zajedno sa svim ostalim izvorima zvuka. ![]() U live nastupima koristi? kvalitetna audio sučelja koji omogućuju nisku latenciju ako ti to treba. Ideja 10 tonova je smje?na. Ako ti treba minimalna latencija onda će? gledat da uzme? proizvođača kartica koji imaju kvalitetne Asio drajvere koji mogu to činit. Ako radi? privatno glazbu i ne nastupa? u?ivo, dovoljna je pristojna latencija osrednjih zvučnih kartica. Latencija je va?na za snimanje i live nastup. Ali prosječna audio sučelja zadovoljavaju tu potrebu ako poznaje? svoje instrumente. Matya treba stimulaciju imanja na umu da posjeduje ne?to. Matyi to mo?e biti dobar stimulans koji će zavr?iti zanimljivim djelima. Ali stvarnost je da je psiha presudila a ne mogućnosti hardvera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Evo kao neko ko svira isključivo uživo daću ti primer jednog setupa koji koristim.
Dakle, u pitanju je 1 (slovima: JEDAN) preset za 1 (slovima: JEDAN) hardverski kontroler od 61 (slovima: šeZdeset jedne) dirke. #1 kanal - C#2 dirka - zvuk za klik #2 kanal - E2-C3 zona - VA (sine) kick sa delayom #3 kanal - E5-C6 zona - VA soft pad sa chorusom #4 kanal - E6-A6 zona - VA lead sa delayom #5 kanal - E5-C7 zona - brass (gornja oktava) sa reverbom #6 kanal - E5-C7 zona - brass (donja oktava) sa reverbom #7 kanal - E5-C7 zona - stringsi #8 kanal - D#5 dirka - pištaljka (sempl) #9 kanal - C2 dirka - pad koji preko LFOa kontroliše filter i volume u 1/16 syncu #10 kanal - F4-C7 zona - klavir (gornja oktava) sa zasebnim EQom #11 kanal - F4-C7 zona - klavir (donja oktava) sa zasebnim EQom #12 kanal - F4-C7 zona - VA lead sa flangerom i reverbom #13 kanal - D#2 dirka - handclap ARP u 1/4 #14 kanal - D#3 dirka - VA pizz ARP fraza (gornja oktava) sa chorusom, delayom i reverbom #15 kanal - D#3 dirka - VA pizz ARP fraza (donja oktava) sa chorusom, delayom i reverbom #16 kanal - A3-E4 zona - VA pizz tema sa chorusom, delayom i reverbom A sad tehnički aspekt: 1. na početku aktivne su samo zone #1-#4. 2. Jedno hardversko dugme gasi zone #2-#4 a pali #5, #6, #8, #9, #13-#16. 3. Drugo hardversko dugme pali i gasi kanal #7 po potrebi. 4. Sustain pedalu pali kanale #10 i #11 a sve ostale mutira. 5. Treče hardversko dugme prebacuje kanal #12 u solo modu 6. Dupli pritisak sustain pedale vraća klavire sa kanala #10 i #11 7. Novi pritisak sustain pedale vraća kanale #5, #6, #8, #9, #13-#16 8. Pritisak na D#2 i D#3 aktivira zasebne ARPove za kanale #13-#15 koje ako treba gasim pritiskom na D2/D3. 9. A pre svega toga, pritisak na C#2 šalje bubnjaru klik (BPM 130) preko 1/4 ARPa i sve što se svira sinhronizuje za taj ARP i to u modu da se sačeka beat bez obzira kada je dirku pritisnuta. I pritom treba napomenuti da pored svega ovoga, taj "workstation" ima ulaz za još dve switch pedale i dve volume pedale koje su totalno slobodne i nezavisne od MIDI kanala za programiranje. Izvedi mi takav setup u bilo kom DAWu u roku od sat vremena a da i dalje budem slobodan da bilo šta produžim, palim/gasim kad god treba i da u slučaju da bilo ko šta zajebe mogu da nastavim pesmu od bilo kog dela i ja ću ti poverovati da je softver sposoban za isto kao i hardware. Last edited by wladymeer; 09-12-2013 at 01:41 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Postoje midi translatori koji to omogucavaju, konvertuju bilo koju komandu, u bilo koju Moram priznati da koliko god se nisam srodio sa kurzweil zvukom, pc3k i k2661 (koji sam imao) su najbolji moguci kontroleri, bolji od bilo koje 'prave' master sprave, jer je na njima bukvalno sve sto covek zamisli - moguce.
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Elem, DAW workstation tema - mislim da bi funkcionisao nalik na hardware workstation mislim da bi morao za početak da ima svoj nezavistan VST efekt paket + sistem za sekvence. A čak i da postoji tako nešto nisam siguran da li bih mogao tako lako da palim/gasim VSTove, menjam raspon na dirkama, šetam po MIDI kanalima, dupliram i slično... Medjutim ono što je najbitnije - sprava koju imam mi je postala izuzetno intuitivna, čak ni PC editor koji je izuzetno pregledniji od displeja klavijature ne koristim. Sve mi je postalo užasno logično na njoj. Jeste da je psujem pre ili kasnije jer su neke PROSTE stvari izuzetnno složene (npr. namestiti envelope attack/release na programu je KATASTROFA!) ali zato gomila stvari koje mi nikada nisu ni pale na pamet su moguće na njoj. Nisam siguran da bi imao takvu konekciju sa DAWom. Znam da mi je snimanje intuitivnije u Cubaseu, a mixing u Studio One ![]() Last edited by wladymeer; 09-12-2013 at 11:52 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() To ne znači da ti se neću javit kad sa njom prekinem. ![]() Last edited by silzg; 13-12-2013 at 11:30 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ohho sta je ovo neki novi trenuci(fali sekcija za kontrashe)..nego hteo sam da kazem ja mislim da tu nema dileme.pa pobogu ovo je za live izvodjenje a ovo je za vishe casovnu(godishnju)obradu materijala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Silzg - umesto što snimaš Gospodar Prstenova orkestracije za 99.99€ (verovatno zajedno sa devojkom), ne bi bilo loše da platiš i nekoga da te nauči svemu što su kod kuće zaboravili.
Šteta pa ovaj forum nema opciju za ignore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Android koncept kreiranja muzike | Goran B | Razno | 0 | 10-08-2010 06:17 PM |
Kakav koncept !!!! | DaBear | Razno | 11 | 31-01-2008 10:02 AM |
Dobar koncept....? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 24-01-2008 10:20 PM |
zanimljiv koncept... | zvincic | Computer Hardware | 5 | 17-06-2005 12:13 AM |