|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Member
|
![]() Quote:
Jedini koji to guraju su vjerovatno proizvođači iz komercijalnih razloga. Workstation se poku?ava pribli?iti softverskim mogućnostima u hardverskoj kutiji. ?to je Workstation? Workstation je uređaj koji u sebi povezuje digitalno i analogno, obično na način da je chip-procesor zadu?en za obradu digitalne sinteze i komunikaciju sa hardverom tj. kontrolama. Analogija standardnom kompjuteru sa midi kontrolerom. Ako se radi o digitalnim oscilatorima i filterima, jedina razlika koja mo?e biti između tog WS-a i najobičnijeg kompa je u softveru tj. u njegovom kodiranju. Sve ostalo je isto po kvaliteti. U oba slučaja se radi o procesoru koji tumači ono ?to mu softver nudi. Mo?e postojati npr. situacija kada Roland ne ?eli otkriti pikanterije svog softvera implementiranog u hardveru kojeg prodaje. Ali to nije predmet teme prednosti hardvera nad softverom. Prednost workstationa mo?e biti analogija oscilatora, filtera i internih sklopova (koju većina slu?ača ne prepoznaje) i stabilnost u live nastupima (ne bavi se onime čime se Windowsi bave). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Tako da se vraćamo na cifru od 1500€ - i onda kreni redom da odbijaš novac za VSTove i DAW i dodješ na cifru od 1000€ za komp... A KURZWEIL PC361 990€ nov... ha! Last edited by wladymeer; 09-12-2013 at 12:07 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ako uzmem u obzir audio interface, kontroler sa dirkama na nivou bilo kog od vodecih workstationa, software koji mi nisu izreklamirale face nego sam licno cuo da mi rade kao ni jedna druga varijanta ja licno sa 2500e mogu da se slikam. Voleo bih samo da mi objasnis koja je to konfiguracija, sa kojim legalnim softverom moze da postigne funkcionalnost Kronosa recimo i njegove ''Set liste'' i da istom brzinom u trenutku, bez latencije pri sviranju gde ostane u sustainu 10 tonova prethodnog akorda odsviranog sa 16 razlicitih instrumenata prebaci preset na klavir od 4Gb, aktivira Karma arpeđator, DrumTrack povuce nove efekte, a opet kazem ostane sustain i tail efekata prethodnog akorda. Naravno za 2500e! Kako se takve situacije bez gličeva resavaju kontrolerom? Mislim, pitam jer ima ljudi koji to rade po 20 puta u toku jedne pesme? |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Member
|
![]() Quote:
"Zloupotrebio" koristi? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Member
|
![]() Quote:
Bavi? se glazbom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Senior Member
|
![]()
kad kucam i ne mislim - htedoh reći - iskoristio sve prednosti tako dobre mašine.
I lepo te pita Matya, ja ne znam za mnogo VSTova koji čuvaju zvuk prethodnog preseta pri promeni. Za live nastup, workstation je i dalje najidealniji koncept. Sve ostalo je još uvek na nivou pomagala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Member
|
![]() Quote:
Funkcionalnost Kronosa? Latencija? Latencija valjda ovisi o audio sučelju, zvučnoj kartici kad se zvuk zapisuje na hard disk zajedno sa svim ostalim izvorima zvuka. ![]() U live nastupima koristi? kvalitetna audio sučelja koji omogućuju nisku latenciju ako ti to treba. Ideja 10 tonova je smje?na. Ako ti treba minimalna latencija onda će? gledat da uzme? proizvođača kartica koji imaju kvalitetne Asio drajvere koji mogu to činit. Ako radi? privatno glazbu i ne nastupa? u?ivo, dovoljna je pristojna latencija osrednjih zvučnih kartica. Latencija je va?na za snimanje i live nastup. Ali prosječna audio sučelja zadovoljavaju tu potrebu ako poznaje? svoje instrumente. Matya treba stimulaciju imanja na umu da posjeduje ne?to. Matyi to mo?e biti dobar stimulans koji će zavr?iti zanimljivim djelima. Ali stvarnost je da je psiha presudila a ne mogućnosti hardvera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Android koncept kreiranja muzike | Goran B | Razno | 0 | 10-08-2010 06:17 PM |
Kakav koncept !!!! | DaBear | Razno | 11 | 31-01-2008 10:02 AM |
Dobar koncept....? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 24-01-2008 10:20 PM |
zanimljiv koncept... | zvincic | Computer Hardware | 5 | 17-06-2005 12:13 AM |