|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | ||
Superoperater
|
![]()
Core parking = jedan nacin power saving-a procesora. Power saving = audio performance killing
![]() Quote:
Evo, posto ste lenji da downloadujete 5mb sa neta, postavicu i sliku ![]() ![]() ![]() Inace, stara je fora da se preko regedita ubaci stavka da nikad ne gasi jezgra. Ja sam davno presao na Win8 i ta stavka vise nije ista - nisam siguran da li radi. Ovaj programcic daje uvid sta se desava i sem prostih off i on, moze podesiti prag posle koga se jezgra parkiraju - npr ako stavis da ispod 70% opterecenja CPU parkira jezgra - znaci da jezgra koja su ispod 70% iskoriscenja - ulaze u rezim parkiranja. Problem u windowsu je taj, sto softver odredjuje kada se jezgra gase, sto znaci, postoji odredjena zadrska u prelazu iz ukljuceno-iskljuceno stanja. Negde moze da izazove drop-oute zvuka, krckanje i tako dalje. Zasto bi to radili na audio platformi, na njoj ne koristim baterije i nemam 60+ racunara, pa da mi je "green opcija" na prvom mestu... Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Superoperater
|
![]()
E, da. Ako ste ostavili C1E u BIOSu (na plocama koje ga podrzavaju) na - ukljuceno - ugasite. Ako imate novije generacije CPUa, C1 pokrece SPEEDSTEP i menja frekvenciju u zavisnosti od opterecenja. Skoro uvek je ON. Jos je gore od parkiranja jezgara...
VAZNA NAPOMENA: Ako ugasite C1E u biosu - zaustavicete ugradjeni hardverski power saving CPUa i potrebno je da ispratite temperaturu pri koriscenju ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Member
|
![]()
Jel postoji opcija da se C1E i Speedstep isključi samo u jednim Windowsima, dakle iz Windowsa?
Pitam zato što sam na dual boot-u i u ovim windowsima koji nisu za produkciju su mi bitne power saving prednosti. To mi je jedan od bitnih razloga zbog čega sam i prešao na i7 IB. Da li se isključenjem Speedstep-a isključuje i Turbo? Hvala. ![]() edit: sad baš čitam na netu da Turbo ovisi o tome dal su jezgre uključene/isključene. Tek kada je jedna ili više parkirana turbo se uključuje po potrebi. To znači da se dizejblanjem core parkinga isključuje Turbo Boost. U tom slučaju bih radije odredio pragove uključivanja jezgri. Last edited by silzg; 03-09-2013 at 12:49 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Senior Member
|
![]()
Sa kakvim vi ma?inama radite pa vam windows procesi prave problem? Ja sa win7 64bit/3.2ghz dual core/4gb ram nemam jedan jedini glitch u radu. A radim stalno 88.2/24. Koliko me sećanje slu?i, dok sam bio na XP, jedina stvar koja je zauzimala cpu bio je indexing service...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Superoperater
|
![]() Quote:
Evo jednog prakticnog primera : Creamware Scope Fusion je zbog svog drajvera, bio IZUZETNO osetljiv na ove pojave... Quote:
SpeedStep ne iskljucuje turbo. Kada je SpeedStep ukljucen, frekvencija varira. Npr, meni je Turbo bio na 3.8, brzina se menjala od 1.5GHz do 3.8, u zavisnosti od opterecenja CPUa. Takodje turbo nece da se upali ako ima parkiranih jezgara iz prostog razloga sto to znaci da CPU nije dovoljno opterecen. Prvo ce isparkirati jezgra, a onda - kad opet predje neku granicu opterecenja, podize i frekvenciju, napon i sve ostalo... Ponavljam - to je napravljeno tako da krajnji korisnik to nista ne oseca, ali eto... nekad se pojavi potreba da se iskljuci takav power saving. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Pro Member
|
![]()
imal kakav ba registry tweek na 1 click da ovo pogasi sve sam? moderno je doba, cak i programi u full dolaze na 1 click
![]() poznati refresh na svim starijim racunarima i pre po milion put vise ne postoji !! itd?
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x Last edited by branoy; 03-09-2013 at 03:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Member
|
![]() Quote:
Turbo Mode inside Intels Core i7 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Member
|
![]() Quote:
Trenutno mi je to vi?e zbog upoznavanja tehnologije nego rje?avanje problema. ![]() Ne volim da mi se komp pona?a izvan moje kontrole zbog mog neznanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Kada se iskljuci turbo boost, speed steep i core parking, dobijes procesor koji ne stedi, i koji radi svo vreme na fiksnoj frekvenciji (sto se da izmeriti). Eto na slici kod mene vidis da su sva jezgra neparkirana, a klok je 4GHz i programi koji ga mere - to i prijavljuju. Kada ukljucim taj SpeedStep (C1E), frekvencija se menja - u zavisnosti od opterecenja i to do gornje granice postavljene kao Turbo max - 4GHz, ali nisam primetio da se zakocila, od kako sam odparkirao sva jezgra - jer ako sam dobro razumeo - kako kazes, ne bi se ukljucio turbo mod, zato sto su jezgra neparkirana, jel tako ? Mislim da parkirano jezgro nije uslov da se udje u turbo - kao sto je pokazano na kraju videa - kad sva jezgra rade. On samo objasnjava sta moze sada da uradi sa slobodnim "headroom-om", posto je parkirao preostala jezgra... Ovo ovde je prikazan kompletan power management na delu, kada svi servisi rade i nacin kako izmedju sebe komuniciraju: kada se parkiraju jezgra, frekvencija se podize da bi se preostala snaga iskoristila sto bolje i tako dalje. OK je sve to - jasno, ali kada se to sve iskljuci, onda sve radi na max snazi - svo vreme. I greje se... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Member
|
![]()
Psionic, sla?em se. Samo se nisam slo?io sa onim ?to si u postu napisao za turbo boost. I ja sam pogre?no tvrdio da jedna ili vi?e jezgri mora biti parkirana da se turbo aktivira. Ne mora biti ni jedna parkirana ali se u takvim slučajevima OC di?e minimalno, 100 - 200MHz zbog malog headrooma.
Ispričavam se ako mi je promaknulo, jesi probao napravit komparaciju benchmarka sa uključenim EIST + turbo u odnosu na isključenim kako sada ima?? Ba? me zanimaju rezultati. ![]() Ja bih to napravio al trenutno nemam po?tenu zvučnu pa nema smisla. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
optimizacija windows 7 |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DAW - Optimizacija WinXP-a ! | Mandragora58 | Tutorijali | 82 | 30-11-2014 03:22 PM |
Optimizacija Win 7 64 bit-a ?! | Eomsy | Audio Software | 15 | 05-01-2011 09:23 PM |
Optimizacija XP-a zabluda? | pedjah | Audio Software | 38 | 07-02-2008 04:47 AM |
Optimizacija XP-a? | akordeonista | Audio Software | 8 | 29-10-2007 04:30 PM |
Optimizacija Win 2000 i Win XP za DAW | dr.Ru | Tutorijali | 3 | 12-06-2003 03:19 PM |