Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2012, 04:57 PM   #21
Binarius
Junior Member

Default Re: Početnik si u potrazi za zvučnom karticom?

Da ne postvaljam novu temu...
Pre svega apsolutni sam pocetnik... jeste da od srednje skole klepam po fruity loops-u, ali tu je sve uvek pocinjalo i zavrsavalo se... a od tada ima skoro 12-13 godinica.
To je vise za mene hobi, nego neko ozbiljno bavljenje muzikom
Moj problem je sledeci... imam lap top koji naravno ima integrisanu zvucnu...
Kako god probao da podesim fuity loops, cim dodam neke "komplexnije" synth-ove ili nakacim neki efekat na odredjeni kanal, dolazi do krcanja, sekcanja, izuvijanja zvuka... kontam da je resenje u kupovini externe zvucne kartice... danas sam ceo dan citao o tome i poprilicno sam zbunjen, jer sam pronasao par modela do 200e sa svakojakim cudima i dodacima koji meni u principu nece trebati, ili ja ne znam da li trebaju...
Da rezimiram... meni treba externa zvucna, sa podrskom za midi, i da mi na njoj pravljenje muzike u Fruity Loops-u, Reason-u... ne predstavlja muku...
Znaci nikakve varijante za live snimanje gitara, bubnjeva, vokala...
Hvala
Binarius is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 05:08 PM   #22
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Binarius View Post
Da ne postvaljam novu temu...
Pre svega apsolutni sam pocetnik... jeste da od srednje skole klepam po fruity loops-u, ali tu je sve uvek pocinjalo i zavrsavalo se... a od tada ima skoro 12-13 godinica.
To je vise za mene hobi, nego neko ozbiljno bavljenje muzikom
Moj problem je sledeci... imam lap top koji naravno ima integrisanu zvucnu...
Kako god probao da podesim fuity loops, cim dodam neke "komplexnije" synth-ove ili nakacim neki efekat na odredjeni kanal, dolazi do krcanja, sekcanja, izuvijanja zvuka... kontam da je resenje u kupovini externe zvucne kartice... danas sam ceo dan citao o tome i poprilicno sam zbunjen, jer sam pronasao par modela do 200e sa svakojakim cudima i dodacima koji meni u principu nece trebati, ili ja ne znam da li trebaju...
Da rezimiram... meni treba externa zvucna, sa podrskom za midi, i da mi na njoj pravljenje muzike u Fruity Loops-u, Reason-u... ne predstavlja muku...
Znaci nikakve varijante za live snimanje gitara, bubnjeva, vokala...
Hvala

Iskreno, ne znam ni da li će taj problem (krckanje itd) biti rešen kupovinom karte, jer po svoj prilici je to zbog 2 stvari:

Prva je laptop, brzina procesora,kolicina RAMa itd... To - jbg... Nema nekih pametnih rešenja... Kupiš bolji...

Druga i najverovatnija instanca je to da treba da povećaš latenciju do max vrednosti, ako nemaš potrebu za sinhronim snimanjem.
To se radi (obično) u samoj aplikaciji koju koristiš, ja sad za fruity ne znam, ali options-nešto pa nadji
"audio driver latency" ili nešto na tu temu pa povećaj (stavi na NAJVEĆU vrednost).

Proveri SADA krckanje i zapinjanje!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 05:25 PM   #23
Binarius
Junior Member

Kad latency ode na gore,onda se pojavi kasnjenje sa ulaza, bilo da je klavijatura,bilo da je tastatura i to kasnjenje od skoro 2 sekunde... ja mogu to da resim upisivanjem nota po editoru, ali neke stvari mi je jednostavno lakse da odsviram, pa eventualno napravim po koju korekciju u editoru... u tome je trik... inace kad je latency na max tada je sam zvuka iz fruity loops-a ok i kristalno jasan ( skoro uvek)... ono sto me dalje brine je to sto lap top nije krsina...( 4GB rama, Dual Core E5200 2x 2.5 Ghz, ostalo nije ni bitno...)
Binarius is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 05:25 PM   #24
Khan
Moderator

Khan's Avatar

U pon. instaliram na poslu jednu FOCUSRITE SCARLETT 2i2, pa se javljam sa utiscima, izabrao sam je za masinu koja se koristi kao "trakas", bez probe, limitiran cenom,sa puno poverenja u ime, (ne secam se da se napravili los komad...bilo cega?) Za sada samo spoljni utsak: Izgleda kao da mozes da je bacis iz aviona, razbijes boss pedalu, i nastavis sa radom.

Last edited by Khan; 02-03-2012 at 05:28 PM.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 10:12 PM   #25
jimitom
Junior Member

jimitom's Avatar

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
U pon. instaliram na poslu jednu FOCUSRITE SCARLETT 2i2, pa se javljam sa utiscima, izabrao sam je za masinu koja se koristi kao "trakas", bez probe, limitiran cenom,sa puno poverenja u ime, (ne secam se da se napravili los komad...bilo cega?) Za sada samo spoljni utsak: Izgleda kao da mozes da je bacis iz aviona, razbijes boss pedalu, i nastavis sa radom.
Hej, frend je na kraju kupio Scarlett 2i2 prije nekih 2 tjedna. Kartica radi perfektno, ?to je i za očekivati kako si i sam napomenuo. Under the hood je standardna Focusrite kvaliteta, nema nikakvih problema s driverima, latencijom, kompatibilno?ću, a sama izrada je jeb..a. Cijena također i vi?e nego pristojna.
jimitom is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2012, 07:25 AM   #26
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Quote:
Originally Posted by jimitom View Post
Hej, frend je na kraju kupio Scarlett 2i2 prije nekih 2 tjedna. Kartica radi perfektno, ?to je i za očekivati kako si i sam napomenuo. Under the hood je standardna Focusrite kvaliteta, nema nikakvih problema s driverima, latencijom, kompatibilno?ću, a sama izrada je jeb..a. Cijena također i vi?e nego pristojna.
I meni je stigla, nije mi za preterano zahtevan posao, ali sam potpuno odusevljen! Svi bagovi isprevljeni u v.2 driveru, radi savrseno, a cena je smesna! Nema respad krkljavih potova kao na m-audio kartama, konektori prvoklasni preampovi ozbiljno upotrebljivi. Topla headache free preporuka!
Old 15-03-2012, 07:56 AM   #27
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Topla headache free preporuka!
takodje ! ioako imam saffire usb 6 ... vec 3 meseca samo razmisljam o muzici ne dal me laze karta i sl. ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2012, 11:06 PM   #28
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
takodje ! ioako imam saffire usb 6 ... vec 3 meseca samo razmisljam o muzici ne dal me laze karta i sl. ...
Lol, moram i ja da priznam da iako me motu sluzi odlicno i neuporedivo je mocniji, bilo je povremenih trzavica... Pocinjem da razmisljam o promeni lojalnosti u korist nekog jaceg Focusrite-a za glavni interface.
Old 23-03-2012, 06:46 PM   #29
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Lightbulb Re: Početnik si u potrazi za zvučnom karticom?

Scarlett 2i2 nema Midi in/out koji je decku (kako je sam rekao u postu) potreban...Imam M-audio Fast track pro...podrska i drajveri na zavidnom nivou...za cca 160e po meni jako dobar izbor sa Midi podrskom...

Pozz .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2012, 10:57 PM   #30
Smoukey
Junior Member

Pozdrav, novi sam ovdje tako da nemam namjeru u startu puno gnjaviti, tako da ću odmah preći na pitanje, a upoznavanje ću ostaviti za neka bolja vremena
Naime bavim se hip-hop muzikom i imam namjeru da pravim mini home studio.Eh sad, ja znam da ovo nije ta tema, ali u pitanju je zvučna karta.Prekosutra idem po nju, a to je M-Audio Delta 44.
Mene usvari zanima, ako neko ima iskustva na koje se sve načine može vezati sa mixerom, tj. koji je najbolji način.Uglavnom je imam namjeru koristiti za snimanje vokala.Imam Behringer Xenyx 802 mixer i sE2200a mikrofon.
Da konkretiziram: Da li ja mogu vezati mixer sa zvučnom pomoću RCA kablova tj. preko CD/TAPE IN & OUT-a, tako da ide jedan kabal u INPUT i jedan u OUTPUT zvučne karte ili moram ići sa klasičnim 7mm send-ovima sa MAIN OUT-a mixera na INPUT&OUTPUT zvučne sa po 2 7mm ulaza.
Usput budi rečeno imam gadan osjećaj da sam zakomplikovao čitavo pitanje...
Ako je lakše ovako:" Kako da spojim Behringer Xenyx 802, sE2200a, M-Audio Delta 44 međusobno i sa računarom?"

Unaprijed hvala na odgovoru, i izvinjenje na komplikovanju...
Smoukey is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
zvucna kartica pocetnik

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules