|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam bio uzeo profire 2626, i krivo mi je sto nisam sacekao i uzeo focusrite Liquid Saffire 56, iz razloga tog sto su drajveri za profire ochajni, te ovo te ono, ja dok nisam uzeo firewire karticu sa TI chipsetom sam imao svakodnevne plave ekrane sa legalnim sveze instaliranim windows 7 x64 (intel i5 2500k, asus p8p67, 8 GB Kingston DDR3) i razne neke peripetije, tipa sistem odjednom prestane da vidi karticu pa moram da se resetujem, cudno ponasanje i spajkovi u Cubase-u/Nuendu, a vidim da se korisnici zale na neke jos morbidnije stvari podjednako za profire 2626 i 610:S
Mislim da je profire ok dok je FW karta TI, ali da li se moze naci FW PCI adapter sa TI chipsetom u Srbiji? S druge strane, kazu da je focusrite doveo svoje drajvere do savrsenstva i da rade ultra stabilno, i ono sto sam procitao kazu da su preampi bolji nego li na m-audio-u a konverziju ne bih da komentarisem, jer danas po meni sve manje vise ima ok konverziju. Ja bih isao na ovo: http://www.thomann.de/de/focusrite_s...pro_24_dsp.htm ili ovaj novi interfejs ako moze se doci do njega kod nas koji je USB ima 8 ulaza i 2 preampa: http://www.thomann.de/de/focusrite_scarlett_18i6.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Zaista zahvaljujem svima na savetima, i ?to vi?e gledam sve sam luđi...
Samo jo? ako bi mi neko dao komentar ove M AUDIO fast track ultra koju vidim da imaju po relativno pristojnoj ceni kod nas. Od Omege ću definitivno odustai jer mi je latencija veoma bitna, kao i svima drugima koji bi da snimaju pretpostavljam. Dakle jo? jednom molim za komentar ove M AUDIO karte, pa da se odlučujem ?ta da radim, i jo? jedno pitanje da li je RME babyface zaista toliko bolja (srazmerno ceni). Nisam planirao toliki izdatak ali ako ima rezona onda bih se i strpeo ili pozajmio za razliku. HVALA SVIMA ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Da li je RME babyface zaista toliko bolja (srazmerno ceni). Nisam planirao toliki izdatak ali ako ima rezona onda bih se i strpeo ili pozajmio za razliku. HVALA SVIMA
![]() Procesljaj malo po forumu pa ces videti sta ljudi misle i kako ocenjuju RME na forumu.Svaki ozbiljniji poznavaoc ga ima u svom arsenalu a i proguglaj malo. RME Babyface je vrhunska karta i stvarno je dobra pa zbog toga je normalno i skuplja od konkurencije.Ti si naveo da su ti mogucnosti izmedju 250 i 350 eura i ukoliko mozes naravno,skupi jos 150-200 eura i stavi tacku na zvucnu kartu.Imas vrhunski Laptop,kupi Babyface ako mozes i neces pogresiti-naprotiv.Naravno to je moje licno misljenje i licno iskustvo sa pomenutom kartom,i stvarno mislim da ima rezona da investiras u nju,a imao sam dosta dobrih kartica pa vrlo dobro znam sta govorim. Naravno uzmi u obzir i savete drugih kolega koji su ti dali dobre predloge.Srecna kupovina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Maudio Ultra 8-R (usb) je korektna karta,nisam cuo da iko kuka...
Usb 2.0 ima veci protok od FW400... Mada je profire 2626 dosta prodavanija i neznatno skuplja karta (za nekih 70-80€) i mislim da je mozda i bolji izbor, ali i skuplji...
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Pa ako ultra ima slican zvuk kao sto ima i izgled naspram fast track pro ne bih se zurio da je uzmem iskreno..
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
pa ne znam kakav zvuk ima, a da liči - liči što je valjda i za očekivati samo što ima više ulaza, ali ono što sam pročitao na netu i čuo na youtube deluje OK, cena mi odgovara pa sad...
Last edited by aleibauci; 15-06-2011 at 09:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Trenutno na kompu imam vezane hdsp9632 i fast track pro. Naspram prve koja i nije neki svemir jelte ova druga zvuci kao kanta!
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja sam bash sa NEC fw kartom imao problema opakih, bas to, plavi ekrani, bagovanje, pokusao sam i sa integrisanim VIA chipsetom na ploci i isti problemi...Sta sve nisam pokusao ("Sta sve nisam procitao Tarabice, Jehovine Svedoke, Nostradamusa..." ![]() EDIT: Sve to na fresh instalacijima legalnih sistema, pokusao XP, 7 (i 64bitnu i 32bitnu) ... I to u glavnom kada se pustaju fajlovi razlicitom sample rate-a, tu izbaguje, ukoci se i izbaci plavi ekran Last edited by Jan; 15-06-2011 at 11:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna karta ! | bane025 | Computer Hardware | 8 | 19-05-2011 10:09 PM |
Eksterna zvucna karta | Korg78 | Computer Hardware | 20 | 07-04-2011 10:33 AM |
zvucna karta edirol fa-101 | Kontaktronik | Computer Hardware | 0 | 19-10-2007 09:13 PM |