|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
a ok..igraju i cijene ulogu istina, ali npr. klubovi tu u zagrebu koji imaju ok cijene, na kojima dosta zarade(jer se nabavna cijena jako puno razlikuje od njihove prodajne) zarađuju zbog glazbe koju pustaju. Naravno da ce neki klub u kojem je pivo <15 kuna vise zaradjivati nego oni u kojem je 0.3 pivo 20+ kuna i da ce bit vise ljudi tamo bez obzira na glazbu. Ali i glazba igra veliku ulogu, pa bile to cajke, house, rock sve ima svoju publiku. Ali stvar je u tome da glazba privlaci ljude, bez nje bi klubovi bili trgovine
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ja ne znam zasto se ljudi bune? Oke, neki se bune zato sto se mnogo placa u odnosu na standard! oke, to razumem i mislim da bi samo CLUBOVI tj najveci clubovi u srbiji trebalo da daju 1500-2000eura mesecno za to jer se u clubovima vrti mnogo mnogo muzike a okrecu se i parice
![]() Kod nas u Svajcarskoj je, koliko sam ja cuo, sve automatizovano. I plus kad club zove DJ da mu vrti muziku i dj vrti neke poznate stvari, takodje placa club za to! I opet kazem da mislim da ovi ovamo imaju cak mozda i neki uredjaj da bi playlista sama otisla do brojaca itd itd! znaci nesto NAJNORMALNIJE! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
eh svajcarska
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
hahah kako si to rekao
![]() prosto sam mogao da osetim onaj eeeeh uzdah u tvom postu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
jedna koje nece nista da placa i drga kojoj je pun ocin doskocica rezima kako da "protrese krosnju" pa sta popada... Ja smatram da treba da se placa, ali da se mora uzetu u obzir sledece: Rezimska statistika (obicno to "rezim" koriste oni koji nisu rezim, a tek mi od njih kiselo udari...) kaze da je ovde prosecna zarada oko 300e. ![]() A ja bih voleo da znam kolika je prosecna zarada ako se u obzir uzmu najvise petocifrene zarade...? Mislim da je katastrofalan podatak u pitanju... Ispod 200e...!!! U takvim uslovima, koliko treba da je naknada za ovo? Isto kao i tamo gde je plata 1500-2000e...? Puna usta "malog" biznisa, a isti pod najgorom salvom sa svih strana!
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Prosecna plata u Srbiji je u decembru mesecu 2010. godine bila 39.580,00 dinara, odnosno 370 eura
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako procitas text, bice ti jasno. ![]() Ta prosecna plata od skoro 39.580,00 je "prosecna" jer se u obzir uzimaju platurine poslanika, direktora javnih preduzeca, gradonacelnika i ostalih raznih stranackih namesnika od 200, 300 i vise stotina hiljada dinara...!!! Dakle, ja samo kazem, hajde da obracunamo kolika je prosecna plata u zemlji, ako se u obzir uzmu samo plate ciji neto iznos ne prelazi 100.000din. Verujem da je ubedljivo najvise ovakvih plata ! Onda ces vrlo lako doci do onih tragicnih 200-tinak evra... Da ne kazem da je i to optimisticno...
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|