|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#261 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Mo?da si me krivo shvatio, ali nisam imao vune dolje, samo jedna ploča koja mi je ostala, pa me taj dio ne brine, a vuna koja je u cloudu i u prednjim SC-ima se jo? nije stigla (ja se nadam) "navla?iti" . Svi su mi elementi na kotačima, pa se nisu mogli smočiti, sem postolja za difuzor, a on se odmah posu?io čim sam ga digao u zrak na dva stolca .. Uglavnom, nemam dolje "smell" na vlagu, za ne?to kaj je bilo potopljeno ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Moderator
|
![]()
Hvala bogu da je tako ispalo, da nije gore.
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ne radi pod barem dok dobro ne otopli napolju... stavi nesto privremeno da ti ne bude hladno pod nogama... i sta posle mozes i baciti. Imali smo slicnu pricu kod klijenata (na nasem sajtu ima par slika studija sa OSB plocama) gde mu se drugi dan po ZAVRSETKU svega i instalaciji sve opreme pukla velika vodovodna cev voda je valjda bila do pojasa... u celom suterenu! Preziveli su i to, i posledice se ne vide (slikano je dosta posle tog dogadjaja)... samo strpljivo i bez nervoze, sve ce se to na kraju resiti ... pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 05-12-2010 at 09:11 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Stvarno mi je zao, ali to se moze isusiti. Klima u "dry" modu moze da pomogne, ali moras biti strpljiv. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Pro Member
|
![]()
Aok...
Bas mi je zao! Bitno je da steta nije bas-bas velika, i bitno je sto ti ostajes pozitivan. ![]()
![]() |
#266 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ma, ne brinem se ja jer strpljenja barem imam ![]() Hvala svima na riječima potpore u ovim mojim "te?kim danima" .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
A to su sranja koja se valjda svakome moraju desiti... jbg...
Ja sam imao isto katastrofu prije par mjeseci. Taman 4.9. na moj rođendan, mi u Niš sviramo (znači stotine kilometara sam udaljen) i počnu zvonit telefoni ko ludi. Dolaze poruke od ljudi koji su mi daleki poznanici s pitanjima "e jel tebi studio tu gdje gori?" i slično. Uglavnom, kuća gdje je nama studio u podrumu je imala požar u potkrovlju. Jednokatnica. Ne bi u tome bio problem, ali kako su došli vatrogasci i ispraznili 6 kamiona vodurine, tako se natopila deka između prizemlja (gdje je kafić) i tog potkrovlja. Kako je kuća stara, nema pravu betonsku deku nego je to neka idiotska drvo - pa 30cm šute - pa opet drvo gradnja. To je promočilo i urušilo na jednom mjestu pa se ta voda sva izlila u birtiju. A birtija taman otvorena i uređena pola godine prije. I sve bi to za mene još bilo okej, ali u birtiji su svugdje pločice (koje neće ipak procuriti) osim na mjestu iza šanka. Tamo nije dupla deka nego je malo niži nivo i kao neka paleta drvena je. I sad ona voda koja je do tamo došla je krenula natapati punu ciglu koja je deka između mog studija i lokala u pizemlju i nakon par dana je to procurilo. A pazi - to je deka od barem 40 cm pune cigle! Al voda je voda. Ona sebi nađe put. I tako ja dođem u studio, u kojem još tada nije bilo ni struje jer kako je ovo izgorilo sva struja je bila ugašena, i pod baterijom shvatim da mi dole na laminatu ima pola cm vode. I to curi u režiji! Kapalo je dinamikom po kap svakih 2-3 sekunde. Sva sreća da je to bilo na dnu režije gdje nema nikakve opreme. I pod je tako nakošen da je odlazilo van a ne prema pultu i rackovima. Ma horror! Brzo sve miči, pokrivaj s najlonom i diži uzbunu. Al bez obzira što su to oni brzo gore očistili, meni je kapalo još dva dana dok se nije sve izlilo što je bilo u cigli. Užas. Ispucao mi je malo laminat (jebe mi se za to, ionako smo planirali staviti tapison) ali je otišlo ispod laminata pa je u narednim danima sve to isparavalo bočno uz knauf zid gdje su se krenule stvarati gljivice. Narednih dva tjedna sam intenzivno grijao, imao stalno upaljen odvlaživać koji je bio stalno spojen u sifon da se ne gasi kad se napuni spremnik, i još sam čistio s varikinom te zidove. Bajdvej, probao sam sve fancy proizvode ali varikina rastura gljivice na zidovima a litra je jeftinija od kave u kafiću! Al to je dobro da se dogodilo! Taman nas je natjeralo da neke kozmetičke radove obavimo u studiju. Dugo dugo smo planirali postaviti tapison al nikako da uhvatimo vremena. E to smo sad napravili. Zatim prefarbali zidove u neku tamniju boju (prije su bili zagasito light-žuti). Sad su vinsko crveni!!! I nove apsorbere sam napravio, i stavio tapete u boravak. Ma brdo toga. Na kraju je kulminiralo s time da sam najviše vremena i energije potrošio na to da promijenim KOMPLETAN WIRING! Dakle sve multikore i patchbaye sam počupao i sve napravio iznova. Bila je dobra prilika, dobio sam multikore mega povoljno i ajde. Kad sve to pogledam zapravo mi je drago da se sve dogodilo jer nas je trgnulo da napravimo stvari koje zadnjih 5 godina nismo. I povrh svega, plan je da napokon krenemo uređivati i drugu režiju! Heads up! Bolje da se tebi sada to dogodilo nego kada je sve postavljeno. Sad znaš na što obratiti još pažnje i kako se obraniti od toga ubuduće!
![]() |
#268 | |||||
Pro Member
|
![]()
Samo ?to se nekima malo vi?e puta de?avaju
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Okrutna istina .... Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Sumo summarum, ma bit će bolje ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Daj odaj mi foru, ba? me zanima!!! Baci na PM ili ovdje. Al ba? me zanima!
![]() |
![]() |
#270 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Color's Control room - sredjivanje prostora | Color | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 05-10-2008 02:16 PM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |
Vocal Booth sa broadband panelima od konoplje - zavrsen | clusterchord | Dizajn i konstrukcija studija | 17 | 04-01-2007 06:07 AM |