Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-05-2010, 03:20 PM   #11
Dule A
Member

Default Re: kontrapunkt

Quote:
Originally Posted by pleon View Post
ok.
oče? da ti ja u?tedim vrijeme i prepi?em iz knjige hermanna helmholtza razvojni put sve do kontrapunkta? jer to bi SVE trebalo pročitat da se u potpunosti shvati kontrapunkt.

i ne razumijem za?to ISKRENI bend joy division? ima ne?to posebno u toj konstataciji ?to te iritira? i nije iskren bend nego je iskrena svirka.

joy divison mi je super, nista me tu ne iritira, naprotiv

super je i da uputis coveka koji je postavio topic na doticnu knjigu.
(nema potrebe da meni prepisujes, ja sam vestinu kontrapunkta ucio sto kroz 15togodisnje muz. skolovanje, sto kroz uzivanje u radu sa muzikom i oko muzike u prethodne dve i po decenije.... ali je i meni a i svakome korisno da bude upucen na literaturu npr. na ovu temu....npr. ovu koju si naveo, ili za pocetak i ono sto je VukP naveo u prvom odgovoru na ovu temu.... )

ja sam kliknuo na temu da mozda pomognem ako su neka najopstija pitanja problem (naravno da nauka nece stati u 250 redova) i video da su vec neke smernice kako krenuti ka znanju date (od strane nekoliko ljudi, pa i tebe)....

dakle, potpuno misanderstudovan moj stav prema joy divison (nou hard filings super mi je J.D.)....ali hteo sam da kazem nesto o temi ponovo....

naravno - to kako kontrapunkt funkcionise u 21. veku, gde sve i zasto srecemo primenu znanja ove vestine, koje su metode sticanja ili prepoznavanja ove vestine - legitimne itd, to bi bili fini pravci za razgovor.

Ja sam samo reagovao na to da se topic, kao i mnogi drugi na slicnom zupcu, lagano pretvara u offtopic sa dozom tenzije gde na kraju debeli kraj izvlaci neki momak koji je prvi pokusao da pomogne izgradnji razgovora i napise nesto konstruktivno. Naposletku dolazi u situaciju da mora stranicama i stranicama da se pravda sto je hteo da pomogne svojim stavom.

Na taj nacin ljudi koji imaju sta da napisu na forumu i da pomognu, gube zelju da se ikada ukljucuju u konverzaciju.

Pogledaju oglase i podju dalje.

peace drugari

kakav bre kontrapunkt kakvi bakraci......

peace i muzika i uzivanje u njoj..... i ako moze ovakav virtuelni razgovor konstruktivni .... uz slovca.....uz uvazavanje medjusobno..... i pivce i kafu i sl.....

ajd pzz
Dule A is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules