Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-02-2010, 06:46 PM   #1
hladni
Junior Member

Default Koji program za nasnimavanje vokala

Malo me sram ovde postaviti pitanje s obzirom da tek učim a večina ovde su profići ali nadam se da če se netko smilovati.Zanima me kojim programom da nasnimim vokal na matricu koja je u mp3 znači originalna studijska matrica a ne neki midi.Znači program u kojeg mogu importirati mp3 matricu i na nju nasnimavati vokal.Eto nadam se da če se neko spustiti na ovaj nivo hvala.

Ps:Još me zanima dali je vanjski kompresor glasa nužan pri snimanju vokala ili to softver može uredno odraditi.

Last edited by hladni; 26-02-2010 at 06:53 PM.
hladni is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2010, 07:08 PM   #2
kejkz
banned

Default Re: Koji program za nasnimavanje vokala

1. Bilo koji multitrek program to moze uraditi, a ako si pocetnik, preporucujem Reaper, samo ga skini sa neta, instaliraj, a oko ostalog verujem da ces se vremenom snaci

2. Moze pomoci, ali nije nuzan. Ako imas mikrofonski preamp u nekom obliku, nece biti problema. Nisi naveo koju opremu koristis, tako da je to jedino sto ti mogu reci.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2010, 07:51 PM   #3
hladni
Junior Member

Hvala na odgovoru ,od opreme osim pc-a i vanjske audio katice još nemam ništa.Dali Reaper ima dovoljno plugina za finalizaciju snimke da može u radijski eter.Mikrofon mislim uzet neki jeftiniji tako da se odmah zna ,znam odmah vam skaće tlak ali jbg nemam love a to radim za svoj gušt

Last edited by hladni; 26-02-2010 at 07:55 PM.
Old 26-02-2010, 08:38 PM   #4
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Nabavi ti Adobe Audition 3. Daće ti komfora i alata za obrade i vi?e nego ?to očekuje?. Lako će? savladati osnove, a mo?e? raditi odličan multitrack, odn. miks kako si naveo.
Ovo je bilo za ozbiljno pitanje.

Sad ; bez ljutnje, pada u oči ovo ?to si napisao :

"Zanima me kojim programom da nasnimim vokal na matricu koja je u mp3 znači originalna studijska matrica a ne neki midi.Znači program u kojeg mogu importirati mp3 matricu i na nju nasnimavati vokal."

Ti meni sad objasni : đe si na?ao mp3 matricu - originalnu studijsku, koja nije midi ???
alfom is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2010, 05:31 PM   #5
hladni
Junior Member

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Nabavi ti Adobe Audition 3. Daće ti komfora i alata za obrade i više nego što očekuješ. Lako ćeš savladati osnove, a možeš raditi odličan multitrack, odn. miks kako si naveo.
Ovo je bilo za ozbiljno pitanje.

Sad ; bez ljutnje, pada u oči ovo što si napisao :

"Zanima me kojim programom da nasnimim vokal na matricu koja je u mp3 znači originalna studijska matrica a ne neki midi.Znači program u kojeg mogu importirati mp3 matricu i na nju nasnimavati vokal."

Ti meni sad objasni : đe si našao mp3 matricu - originalnu studijsku, koja nije midi ???
Dobro ja sam rekao da sam početnik stoga se ne ljutim na sitne provokacije ali midi je format a mp3 isto e pa ova matrica je u mp3formatu mislim da je to svako razumio....koliko ja znam svaki studio finalnu matricu koju pjevač koristi za nastupe konvertira u mp3 ili sličan komercijalni format tako da ne kužim što je pjesnik htio reći

Last edited by hladni; 27-02-2010 at 05:34 PM.
Old 27-02-2010, 06:03 PM   #6
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Sve O.K.

Samo se ti 'vati AA3 - softa ?to sam ti gore naveo.

@hladni

Sorry. Do mene je. Tek sam maloprije, ponovo čitajući tvoj napis, skontao u čem je kvaka.
Naime, zaboravio sam da je ovo 21. vijek. Tek mi je 5,2 x 10 godina.
Ha! U 'moje' vrijeme je termin 'matrica' imao sasvim drugo značenje, ?to mi je ostalo u mom riječniku, te je ovo običan nesporazum. Sorry jo? jednom.
A, ono ?to ti napisah za AA3 - toga se dr?i. Nema boljeg softa za to ?to ti treba : od usnimavanja, obrade, pa do narezivanja i ko zna čega jo?.

Last edited by alfom; 27-02-2010 at 06:36 PM. Reason: Uuuuuuuppppppppsssssssssss ............
alfom is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2010, 09:29 PM   #7
hladni
Junior Member

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Sve O.K.

Samo se ti 'vati AA3 - softa ?to sam ti gore naveo.

@hladni

Sorry. Do mene je. Tek sam maloprije, ponovo čitajući tvoj napis, skontao u čem je kvaka.
Naime, zaboravio sam da je ovo 21. vijek. Tek mi je 5,2 x 10 godina.
Ha! U 'moje' vrijeme je termin 'matrica' imao sasvim drugo značenje, ?to mi je ostalo u mom riječniku, te je ovo običan nesporazum. Sorry jo? jednom.
A, ono ?to ti napisah za AA3 - toga se dr?i. Nema boljeg softa za to ?to ti treba : od usnimavanja, obrade, pa do narezivanja i ko zna čega jo?.
No problem hvala na odgovoru
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules