Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-11-2009, 10:52 AM   #31
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: kako stici do vrha???

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Pazi...francuzov bit ima određenu prepoznatljivost - tu kapriam da si prepoznao specifičnost -nasuprot njemu - Never forget me je po meni tipični "amerikanac" kakvih po soundclicku možeš čuti na stotine...no nebitno...vidiš, ja te u stvari navodim kontra priče lobiranja, prijetnji i uslovljavanja - ne može mene niko da natera da dam nešto što neću...prosto mogu da odbijem ili da ne potpišem takav ugovor - prosto da ne dam bit ako mi ne daju potpis...e, tu je kvaka...samo je pitanje koliko misliš da taj tvoj potpis vrijedi - i ja bi ga prodao za hiljadarku Djevojka je imala sreće, ali nije umjela da iskoristi svojih pet minuta..u tome je sva priča o "stizanju do vrha"...neko umije da iskoristi, a neko ne...prosto moraš da si maher , dribler, mangup...Mada njoj svakako ostaje lijep osjećaj da je neko prepoznao njen bit, pa makar i tako nesojski to izveo ali nažalot ništa više od toga

Mogla je da kaze nedam, i ne bi imala to iza sebe, sta vise mlada je bila kad je to sve bilo otislo tako kako jeste.
Ona nije dobila pretnje, pomenuo sam pretnje u jednom drugom slucaju u jednom od ranijih postova, ali u to ne zelim dublje da ulazim.
A sta je to nego uslovljavanje, kad ti dodje Akon-ov agent i kaze ti "Prodaces nam prava i beat za 1000$ a mi cemo od toga napraviti hit, u suprotnom se nas posao tu zavrsava" (sta je to nego uslovljavanje), narocito ako to kazu malom label-u koji si finansira od takvih stvari...

A to ne rade samo veliki artisti, rade i mali jebi ga.
Pre 2 godine sam jednom uknown artistu iz Londona, prodao 8 instrumentala po 150 E (mozda je za nekog to malo, ali ja kao student parazit kog izdrzava nezaposleni cale, za mene je tih 1500 E znacilo garderobu i leba 3-4 meseca), decko je sve uredno platio, onda smo razgovarali o tome da napravimo neki posao, da on zavalja moje beatove nekim isto uknown artistima tamo i kaze da je neka ekipa trazila da kupi beatove za po 300 E po instrumentalu od mene, ali bez kredita i to, da oni mogu da se sami potpisuju, na sta smo i on i ja rekli "fuck that" Bio sam iz fazona, "treba naprave neki uspeh, posle da mi bude krivo, a kad budu imali para nece doci kod mene, nego ce otici kod nekog mudonje da ih odere"... I to je to

Last edited by Jan; 24-11-2009 at 11:01 AM.
Jan is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules