Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-08-2009, 05:21 PM   #1
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Nema sta ko da kenjkavi, pojedini plug-ovi su samo za tu platformu, moze li im se naci neka zamena u VST formatu nisam siguran...
UAD, Power Core, Liquid Mix i slicno je sve ok, ali ne neophodno za ozbiljan rad, imam gomilu renomiranih plug-ova pa ih ne koristim, dok se baziram na nekim smesnim stvarima koje imam vec skoro desetak godina...

Pitanje je afiniteta i samog poimanja zvuka i produkcije, a to je cini mi se i sustina ove price, vecina snimaka okacenih ovde je preostra bez neke potrebe, potpuno nesredjena od 50 do 250 hz, pojedini kazu da im je bas to bila namera, verujem da je tu problem neslusanje muzike u globalu, ili slusanje samo jednog odredjenog pravca... Ali ipak ono najgore je nedostatak karaktera koji se ustalio u domacoj muzici i produkciji, nigde da se nesto desi, sve sirovo i sterilno, sto je najgore vecina to smatra normalnim i to gura kao svoj manir...
U sustini da ne preterujem sa ocenjivanjem, vrlo je nezahvalno, hteo sam samo da napomenem da se preteruje sa busanjem raznim karticama, opremom i necim sto jedni cuju, a drugi ne cuju, razlikama u mikrofonima i preampima koje se mere promilima...

Big Bockie daj jos nesto za nas sa viskom slobodnog vremena...
Mada bi mogao i da nam priznas da si snimao ovo za neke smesne pare pa te mrzelo da mixas, pa si zato dao nama da odaberes neki dobar i stavis na CD...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 13-08-2009 at 05:26 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 06:05 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Pitanje je afiniteta i samog poimanja zvuka i produkcije, a to je cini mi se i sustina ove price, vecina snimaka okacenih ovde je preostra bez neke potrebe, potpuno nesredjena od 50 do 250 hz, pojedini kazu da im je bas to bila namera, verujem da je tu problem neslusanje muzike u globalu, ili slusanje samo jednog odredjenog pravca... Ali ipak ono najgore je nedostatak karaktera koji se ustalio u domacoj muzici i produkciji, nigde da se nesto desi, sve sirovo i sterilno, sto je najgore vecina to smatra normalnim i to gura kao svoj manir...
Pa sad, mislim da nema potrebe da me?amo babe i ?abe. Ovo je prosto jedna akcija u kojoj svako ima priliku da radi kako mu se dopadne u trenutku, bez da mu za vratom dahću autori, izvođači i izdavač. To je retkost u ovom "poslu".

O?tro, preo?tro... to ni?ta ne znači. Imam kod kuće Dnevnik jedne ljubavi Josipe Lisac (Remastered CD, oficijelno reizdanje), izdanje koje je neslu?ljivo koliko je o?tro. Verovatno će neko za par godina uraditi re-reizdanje, bar se nadam... Ideja o "dobrom zvuku" se menja svako malo, zajedno sa konceptima sistema za slu?anje.

U celoj ovoj priči je to nebitno, bitno je samo da ljudi umesto da se frljaju ?iframa opreme koju sanjaju sednu i malo rade na opremi koju imaju. Kao nekakav razgovor koji se ne vodi slovima nego zvukom. Ni?ta vi?e od toga.

U svakom miksu koji sam čuo postoji ne?to ?to je dobro (makar na nivou ideje) i gomila propusta. I svaki miks bi verovatno bio "bolji" kada bi neko sedeo i dahtao miksad?iji za vratom. Ali to bi zahtevalo malo vi?e vremena, odgovornosti i para u opticaju. I ni?ta nije preo?tro, i nigde nema vi?ka 250Hz. Svaki Hz je gratis Super

Pozdrav,

Vasa
Old 13-08-2009, 06:28 PM   #3
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Ne slazem se... Sve sto si rekao nema smisla i zvuci ostrasceno, pa necu argumentovati nista...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 13-08-2009 at 06:30 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 08:21 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Ne slazem se... Sve sto si rekao nema smisla i zvuci ostrasceno, pa necu argumentovati nista...
Izvini, ali ne znam na kakvu ostra?ćenost misli?. Jedina (i pritom pozitivna) strast koju osećam je usmerena ka ljudima koji su ovo odsvirali, otpevali, snimili i smiksali. I ti spada? među njih. To sam hteo da ka?em, i bio sam siguran da sam to i rekao dok me nisi zbunio svojim komentarom...

Nije prvi (a verovatno ni poslednji) put da budem pogre?no shvaćen. To svakako ima veze sa mojim načinom izra?avanja, a mo?da i sa tvojim načinom čitanja. Nema nikakve strasti u tome ?to sam dao primedbe na par tvojih komentara. Jednostavno, nemamo isti pogled na smisao ovog threada. I to je sve.

Pozdrav,

Vasa
Old 13-08-2009, 11:53 PM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Big Bockie daj jos nesto za nas sa viskom slobodnog vremena...
Mada bi mogao i da nam priznas da si snimao ovo za neke smesne pare pa te mrzelo da mixas, pa si zato dao nama da odaberes neki dobar i stavis na CD...
Eheheh,dobra ideja,mada sam temeljan u tome, dakle radim ili ne radim u opste! Ovakve usnimke na zalost nemaju ni pojedini studiji i kada se u obzir uzme cak i prvobitna verzija (a okacio sam drugu koja je vrlo slicna,ali je ipak PT), to je odlicno zvucalo i momci su bili vise nego odusevljeni kada sam im predao snimak. Nisu verovali.... kasnije sam cuo da te snimke neki likovi vrte i po kolima na raznim mestima od Subotice do Nisa...

Bice jos, naravno,samo moram jos da vidim sta je dovoljno malo da se da uploadovati ,a da smem da okacim...

Hwalla na postovima,dajte jos mixeva,pa za koji dan novi kanali, a moze i jos ko da okaci neke kanale, necu da se bunim uopste...!

Last edited by Bockie; 13-08-2009 at 11:55 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2009, 03:24 PM   #6
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Light My Fire mix

http://www.sendspace.com/file/49pbvb
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules