Quote:
Originally Posted by idekius
Jeste dobar preamp i o.k. kanalni EQ (?to ne znači da će nekome naprasno promeniti ?ivot i unaprediti produkciju za 2000% - takva sprava ne postoji!!! ), ali... za mastering... hmmm... ne bih ba?. Za mene je skok od +/- 2 db u masteringu preveliki. Ne volim da mnogo bustujem u masteringu, a ako treba da se puno bustuje, vraćam se u mix.
|
Ja se u startu (delimično) ogradih od masteringa, pa sam uveo onaj termin "sub-masteringa" - dakle "masterovanja" grupa instrumenata u samom mixu.
Taj 2dB skok... stvar ukusa. Pre dvadesetak godina ?amarao sam EQ k'o budala (rokaj, Miki), pre deset sam bio ubeđen da čujem jasnu razliku u koracima od 0,5dB, a kako sam matoriji (i gluvlji) čini mi se da je +-2dB pravi korak, pogotovo ako je Q faktor "muzikalan" koliko onaj na MCI. Mislim: ako je +2dB previ?e - mo?da ne treba ni?ta... ili treba +/- 2dB na nekom drugom mestu...
Quote:
Originally Posted by idekius
ne volim kad se oko nečega di?e preterana fama, pa ni kada su u pitanju stvari koje i sam koristim i smatram dobrim. Wow efekt i placebo efekt strahovito mrzim 
|
Sla?em se, MCI ne poseduje nijedno SUPER dugme. Ali svi smo manje-vi?e podlo?ni placebo efektu. Mada, ni placebo nije lo? ako nas ubedi da smo re?ili EQ te da vi?e ne treba da mislimo o njemu, nego da da se posvetimo muzičkim događajima
Pozdrav