Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-10-2008, 04:58 AM   #1
DzoniPFC
Pro Member

Default Mic Preamp

Pozz svima. Vec mesecima trazim dobar preamp za RODE NT2-a i K2... I izabrao sam sledece modele:

1. ART Pro Channel Microphone Preamp and Compressor (Model 215)

2. ART MPA Gold Microphone Preamplifier

3. Eureka Presonus
------------------------
Budzet: 800 evra za preamp...
Posedujem M-Audio 2496 interfejs.

Sta bi najbolje islo uz moj mikrofon (samo) za snimanje vokala. Da li moze jos nesto bolje da se uzme za te pare, considering my budzet.? Hvala na odgovorima.
Best regards.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2008, 02:18 PM   #2
Max
Pro Member

Default Re: Mic Preamp

UA 610 .... za te pare ....

ili da probas FMR RNP .... mada mislim da ce ti jos neko dati pametan savet .... 800 e je solidan novac za preamp ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2008, 02:34 PM   #3
DzoniPFC
Pro Member

M-Audio 2496 nema digitalne izlaze... npr ako bi uzeo eureku morao bi da dokupim AD192... Ali, da li to vazi samo za eureku ili za svaki preamp?

Takodje, cuo sam da preamp mora da ima i COMPRESSOR, EQ, zato sto ako bi posebno kupio neki kompresor on bi kompresovo vec usnimljeni signal (a to ne valja ?!?!?)...

Last edited by DzoniPFC; 10-10-2008 at 02:37 PM.
Old 10-10-2008, 03:05 PM   #4
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
Takodje, cuo sam da preamp mora da ima i COMPRESSOR, EQ, zato sto ako bi posebno kupio neki kompresor on bi kompresovo vec usnimljeni signal (a to ne valja ?!?!?)...
... i onda se zove Channel strip... a taj koji ti je to rekao je pogresio jer se uvek savetuje da se usnimi suv signal i da se posle obradjuje zato sto uvek mozes da se vratis na pocetak, a i nisi ogranicen na jednog proizvodjaca jer moze da se desi da sprava ima dobar preamp a los kompresor ili eq i sl... mada je istina da ti pored preampa treba i kompresor i eq (ali ne za samo snimanje vec kasnije za obradu)... a treba ti i doobar reverb... a i lepse izgledaju 3,4 sprave u rack-u nego jedna

Pozz
Old 10-10-2008, 03:08 PM   #5
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
UA 610 .... za te pare ....

Pozdrav

Potvrdjujem
Old 10-10-2008, 03:35 PM   #6
DzoniPFC
Pro Member

U vezi kompresora, ovako... ovo sam procito na jednom forumu
Quote:
"битно је да имаш компресор на уснимавању, а не да га накнадно апликујеш на већ уснимљен сигнал, тј. постоје ситуације када је ово пресудно!"
Sad sam zbunjen...
Uzeo bi UA 610 - (ali da li cu morati da kupim digitalni izlaz zbog 24/96 ?)
Preporucite mi solidan kompresor i multi-effect procesor (meni se dopada TC Electronic M 350).

Hvala puno dobri ljudi
Old 10-10-2008, 03:53 PM   #7
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
U vezi kompresora, ovako... ovo sam procito na jednom forumu Sad sam zbunjen...
Uzeo bi UA 610 - (ali da li cu morati da kupim digitalni izlaz zbog 24/96 ?)
Preporucite mi solidan kompresor i multi-effect procesor (meni se dopada TC Electronic M 350).

Hvala puno dobri ljudi
Uzmes UA 610 i ubodes ga u kartu ........

A za te pare ( ako ces da radis kod kuce ) software radi bolje od tih jeftinih spravica .... kad budes imao para ( preko 1000 e po spravi ) onda cemo pricati o hardware u .....

A do tada , malo procesljaj forum ... svasta pametno tu pise , pa ce ti mnoge stvari biti jasnije

A za ovo sto si procitao na tom forumu ( po nacinu pisanja mi se cini da je Yumidi ) to prilicno nema veze sa zivotom ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2008, 05:59 PM   #8
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

e sad sam zbunjen... covek koji je to rekao ( a nadje se lako, iskopiras celu recenicu i na yahoo... http://www.it4um.com/forum/viewtopic.php?f=5&p=48315 ) je ovde clan, a na nekoliko foruma (i na tom) administrator, pa bih voleo da cujem razloge za takav nacin usnimavanja jer koliko sam skontao, ton_majstor poseduje studio i ne radi od juce, znaci profesionalac je pa mora da ima razloga zasto je to rekao... meni nije logicno... ali sta ja znam ... bas me interesuje...

Pozz
Old 11-10-2008, 12:54 PM   #9
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Uzmes UA 610 i ubodes ga u kartu ........

kad budes imao para ( preko 1000 e po spravi ) onda cemo pricati o hardware u .....

A do tada , malo procesljaj forum ... svasta pametno tu pise , pa ce ti mnoge stvari biti jasnije

Pozdrav
Pa imacu ako ubodem 7. na Loto-u... ali na kur*vdan... Sve preko 1000eur je van mojih granica (novcanih). Pravim studio uglavnom zbog sebe, ali i za "ekipu iz kraja". Ja sam lik koji ce da pukne pare (ako imam) za nesto sto vredi kupiti i da sam posle miran 100god, a ne da uzmem neku jeftinu berniger spravicu i posle da menjam dok nebudem imao za nesto dobro . UA 610 preamp uzimam to sam odlucio i sad za to para imam.
Sta mislite Kompresoru FMR Audio RNC 1773? Jel mozete neku spravicu sa multi-efektima do 500 eur da mi preporucite ? Thx.
Old 10-10-2008, 08:13 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

[quote=DzoniPFC]
U vezi kompresora, ovako... ovo sam procito na jednom forumu
Quote:
"битно је да имаш компресор на уснимавању, а не да га накнадно апликујеш на већ уснимљен сигнал, тј. постоје ситуације када је ово пресудно!"[quote]

Quote:
Originally Posted by 7
e sad sam zbunjen... covek koji je to rekao ( a nadje se lako, iskopiras celu recenicu i na yahoo... http://www.it4um.com/forum/viewtopic.php?f=5&p=48315 ) je ovde clan, a na nekoliko foruma (i na tom) administrator, pa bih voleo da cujem razloge za takav nacin usnimavanja jer koliko sam skontao, ton_majstor poseduje studio i ne radi od juce, znaci profesionalac je pa mora da ima razloga zasto je to rekao... meni nije logicno... ali sta ja znam ... bas me interesuje...
Hm, jeste čudno. U "magnetno doba" (tj. kada se zapisivalo na traku) to je imalo smisla. Danas kada je ?um samog medija postao zanemarljiv zaista ne mogu da razumem potrebu za kompresorom pri usnimavanju. Aj' da pitamo čoveka, ali ne znam kako se zove na ovom forumu...

Last edited by awacs; 10-10-2008 at 08:17 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules