|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 |
Junior Member
|
![]()
Na postelji od suza
pocepana bluza, razmazan ru? na usnama, pored spakovan kofer dole čeka ?ofer hladna ki?a i prazna ulica. Ispod ove ?minke nema vi?e one klinke koju si stalno varao, budi čovek pusti me i vi?e ne tra?i me dosta si me lagao Varali smo vreme krali ali nismo znali koliko nas ko?ta to, sada mnogo vi?e boli jer nismo stali kad je trebalo.
![]() |
#92 |
Junior Member
|
![]()
Ti mo?e? da ima? sve, i
pare i moć, i ?enu za jednu noć, ali moju ljubav ne jer se ljubav ne kupuje. Sklapam ruke molim se, daj ?ivote javi se, ima li za mene neki srećan kraj, sve moje uloge su bile sporedne. Opet plovim niz reku sudbine sve su moje priče dosadne menjaju se gradovi putevi i oblaci, samo nema moje ljubavi. Jednom sre?ćemo se, ko zna gde, vatro hodaj uz mene ne daj srcu da ugasne, znam da idem kraju svom ali nema predaje.
![]() |
#93 |
Junior Member
|
![]()
Jo? jedna tambura?ka
Iznad Fru?ke gore skupio se sneg nikako da padne da zabeli breg, da legnem kraj tebe da te ugrejem zbog tog drva ja ne kupujem. Sunce kad uspravi prve pupoljke ne trebam ti vi?e zima nestaje, druga već me čeka ja moram kod nje ne mo?e bez mene kad vrućina je. Jednu grejem drugu hladim one vole ?ta im radim zato da se ?enim neću ?to da kvarim ovu sreću.
![]() |
#94 |
Junior Member
|
![]()
Ne bole rastanci kad se
rastaju oblaci, i duga tiho nestane kad se boje istope niko ne zna gde odlaze ali uvek vraćaju se. Ti dragi znaj da ti gre?ke opra?tam, ali ja nisam ni oblak ni duga ja sam tvoja tuga, jednom će? shvatiti ali ja se neću vratiti. ?ivot vara najgore prvo ti da pa uzme sve, ne vrede ni suze ni molitve to je igra okrutna.
![]() |
#95 |
Junior Member
|
![]()
Evo jedne moje pesmice sto sam skoro snimio...
![]() Sada znam,sada znam,sada znam,sada znam da kolko god vas povalim ja opet bicu sam bicu sam,bicu sam,bicu sam,bicu sam da kolko god vas ima ja cu uvek da vam dam pustam instrumental da me vozi mozak je kul al je srce ko eksploziv telefon zvoni pa hajde dodji ako zoves me za drustvo reci kako hoces al pozuri reci brzo bila bi direktna ispalo bi trulo kupicemo vino da ne klizimo na suvo slazes mi grimase kad ti kazem gde si duso a znam da te pali jer si ista kao druge kurvo preskoci lazi daj da vidim to pokazi skidaj lagano sa sebe sve te krpice i radi ja cu biti trambolina ti ces biti bandzi pusticemo film koji pocinje u dvanest sati sutra je nedelja nema puno poslova reci jedan razlog zasto ne bi duze ostala vidim da si kao svaka druga bejbe postala nemam stim problema jer me nista nisi kostala Sada znam,sada znam,sada znam,sada znam da kolko god vas povalim ja opet bicu sam bicu sam,bicu sam,bicu sam,bicu sam da kolko god vas ima ja cu uvek da vam dam Ranije sam mislio da mogu da vam verujem jer mama me je ucila da uvek budem dzentlmen tada sam poceo sa cvecem da preterujem jer tada nisam znao da je trebalo da fejkujem a sada setam knezom i veceras karam drugu kada resis da se skines prosledicu joj sutku sada ti je jasno zasto imam drugu vidim da si nervozna jer palis novu pljugu sutra necemo u grad nego idemo kod mene dolazim po tebe ti budi spremna bejbe malo boli u pocetku ali samo kada krene neces vise misliti na sranja i probleme sutra kad se probudis ne trazi objasnjenje trazila si ovo sada nisam ja za tebe spremi se obuci autobus ce da krene cujemo se prekosutra i ne seci vene Sada znam,sada znam,sada znam,sada znam da kolko god vas povalim ja opet bicu sam bicu sam,bicu sam,bicu sam,bicu sam da kolko god vas ima ja cu uvek da vam dam evo i snimljena... http://www.4shared.com/file/11902252...Sada_znam.html ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Junior Member
|
![]()
evo prva strofa prve pesme koje sam napisao, sta mislite:
Suze mi se bore sa ocima svojim, Kada te vidim s? njom, Bojim se da suze ne poteknu, Jer ti Kada ljubav napusti svoje gnezdo, I ptice strajkuju, Sve mi je crno i nebo i svetlo, Jer ti Last edited by markoue89; 11-10-2009 at 12:41 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Moderator
|
![]()
Tvoje suze imaju svoje oci i bore se sa njima ili su to u pitanju tvoje oci?
![]() Zanimljiv vid sindikalnog organizovanja... ![]() Mislim, da ne ispada da se sprdam, zaista ti ozbiljno ukazujem na ova dva propusta kao bas, bas nedopustiva, a cela forma pesme pati od nedostatka stila, lepog izrazavanja i svega sto pesmu cini pesmom. Jedino sto je jasno, to je da patis (u pesmi), ali se to moze reci i na mnogo lepsi nacin ![]()
![]() |
#98 |
VIP Member
|
![]()
Joj, ja mislim da ima dosta ?alopojki na svijetu, a ljubav je tako divna.
Koliko samo originalni mo?emo biti tako da napi?emo ne?to pozitivno o njoj! Ne znam za?to to malo tko ?eli. ![]() Pravilo kod pjesama je da si zamisli? da to nekome govori?! Da li bi mogao riječi svoje pjesme nekome izreći? Iskoristio bi te izraze? Strajkuju? To je pjevna riječ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Senior Member
|
![]()
Ove pesme su prilagodjene odredjenoj melodiji i pravi smisao dobijaju tek sa njom, ali nema veze postavicu ih jer ja i nemam reci pesama koje nisu obucene u neku melodiju. Ove dve pesme su u sporom blues fazonu.
![]() KISNI DAN Dug je sivi kisni dan hodam mokrom ulicom dok se mashta sliva kroz kolutove dima. Zamolicu kisu da spere ovaj mulj melanholije i sete. ref: Nebo place ulice su pune suza neme i prazne jecaju od bluza. BAGREM Hronicno budan, prazan i sam zurim u tamu, i mrzim dan i svake noci te crne oci one dolaze umesto sna. Otvaram prozor palim cigaretu pomislim kraj ne, ne pristajem, a, vetar duva poznatu pesmu ona dolazi umesto sna. ref: Mirise bagrem negde u mraku boli tisina, osluskujem... svi koraci zvuce isto oni dolaze umesto sna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Moderator
|
![]() ![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Ajd i ja jednu strajkacku: Nikad nisi bila svacija samo tebe voleo sam ja zasto nema vrednosnih hartija da postanem - vlasnik dela vecega ref... moram da te dobijem mozda i da te ukradem bio sam kod ministra za finansije on mi kaze da te napijem... ref... necu da pucam u visinu ne dam - visoku otpremninu uspesna je privatizacija najlepsih tvoih emocija... ref: Hocu njene akcije hartije od vrednosti predvidite sankcije ako nema vernosti Imam snimljeno,zasticeno....:~p Last edited by Bockie; 13-10-2009 at 06:20 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najlepsi textovi EX YU scene... | idekius | Razno | 79 | 05-09-2009 09:24 AM |
Na?i uzori... | idekius | Razno | 28 | 05-03-2009 10:34 PM |
Va?i omiljeni VST efekti...? | DEMONIO | Audio Software | 6 | 01-04-2007 01:30 PM |
SAMLE TANK - Va?i savjeti | Shady | Audio Software | 17 | 30-08-2004 02:49 AM |