|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Su to neki klinci? Mislim, do sad nisam u?ao u studio u ?ivotu iz prostog razloga ?to mi je muzika izduvni ventil i ni?ta vi?e, ali nekako mi idiotski doći, da prosti?, nesvr?en.
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
uh... sta mi je sve stizalo...
"hocu pesmu kao Rijanin Rehab",da ima isti clap i neznam sta jos... posaljem posle par dana,odgovor " nije mi to,to,mnogo je nekako hip hop " .... "da bude narodnjacka,ali da nije narodna,nego da moze da se poslaje na festival,evo ti text,pa mi posalji pesmu" - saljem demo,jer je deckop provereno gluv na odsviranu melodiju za vokal preko gotovog aranzmana, odgovor - " idi bre,Stevane,ovo posalji Danijelu Pavlovicu, ovo ti je skroz za njega" ...shok, a nije zhvaka "da mi uradis jedan aranzman,evo ti text i ja sam snimio samo melodiju koju sam smislio" - nema melodije,skoro recitovanje sa falsevima,gore nego idoli oni silni po yt.... sreca,od toga sam napravio nesto za divno cudo i to je ok pesma,ako izuzmemo da je narodnjak ![]() ![]() "ja sam snimao pre jednu pesmu,ali sam otisao kod coveka i visio mu u studiju nad glavom i satima i danima pricao,izbrrisi ovo,ovaj ti instrument glup...e,ajde promeni ovaj deo,ne svidja mi se .. i tako snimao deo po deo,nisam ni imao zavrsen text... na kraju kad mi je narezao demo snimak ,otisao sam posle par dana i izbrisao mu projekat iz racunara,a cd polomio,imam samo deo instrumentala,hoces da cujes kako je zvucalo - ne svidja mi se" ( mislim se u sebi,pa sta si radio tom jadnom coveku danima nad glavom,ako si dobio ono sto sto ti se ne svidja.... )na kraju skontam da je stvar sluha tj njegovog nedostatka i da ne moze da sastavi dva tona,a da jedan ne bude fals... e,jos nije ni 10 pesama snimljeno mojih originalnih,a sa takvim pacijentima sam imao posla da je to nemoguce. isao sam u bg da snimamo pesmu i na kraju je toliko bilo uspesno,da sam se vratio kuci sa pilot snimkom koji sam ja otpevao. naravno i pre toga smo imali neuspesno snimanje i reziltat meketanje u visokom kvalitetu... i opet dobijam sms kako treba da zavrsimo pesmu skorije i da je posaljemo na festival. omg,kako ljudi mogu da budu nemoguci. kad cu ja da radim sa nekom kragujevachkom eevom,da mi malo padne kamen sa srca. moram jos i da kazem da sam se frapirao kada sam prvi put usao u studio i skontao da je covak snimio lika jednom i jos jednom,za svaki slucaj,izabrao drugi snimak i nalepio na mtricu - evo ti,25 evra! od tad necu da ljudi snimaju moje pesme bilo gde,znam sa kojim studijom saradjujem i ako hoces ,evo ti matrica i pesma po kanalima,pa idi snimaj bez mene gde hoces :S uzas ko se sve ne bavi muzikom danas,mnogi bi to rekli i za mene,ali ja priznajem da jos uvek ucim i da moram mnooogo da ucim,ali bar imam uvo ,brate ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gde i kada su muz. festivali kod nas??? | LAMPASH | Razno | 12 | 10-03-2009 12:47 AM |
Na kom sample rate-u radite? | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 63 | 29-12-2007 03:26 PM |
PREDLOG - SYNTH ZONE | Moritz | Predlozi i sugestije | 5 | 06-06-2005 10:54 PM |
Kako Vi to radite? | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 11-02-2005 08:54 PM |