|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Moderator
|
![]()
@eeva: ti si skroz upravu, al ti i ja se kapiramo bolje od ostalih ljudi pre svega zato shto smo drugari. ima ljudi sa kojima se ne kapiram iako rade muziku, i iako su mi najbolji ortaci.. npr, ruda (soundless) je u fazonu.. ubaci mi dz dz dz dzdz dzz dz dz u strofu.. da bude taj ritam.. ja odradim same drumove u tom ritmu.. i on kao.. da al sam mislio na elektrichnu gitaru.. pa reko jbg nisi mi dao nikakvu melodiju.. shta god da sam odsvirao na bassu/gitari, nije mu se svidelo.. i na kraju odsviram ono shto sam prvi put, i to mu se svidi..
problem kod ljudi je shto ni sami ne znaju shta zele.. i kad im dash ono kako oni traze, uglavnom im se ne svidja jer ipak imaju dovoljno sluha i zdravog razuma da skapiraju da je loshe.. @maiv: naravno da postoji poboljshanje kod pevanja.. jer po prvi put chuje kako neshto treba da zvuchi, i ne slusha samo zvuk iz glave.. tako da zna koji su problemi.. kada pevash uz taj glas (snimljen pa kroz melodyne), i pevash kako si navikao, provalicesh da je disonantno.. i onda cesh znati tachno kolko mashish.. i to cesh znati i za sledecu pesmu.. sve je u iskustvu. @retroman: daj ajnshtajna sa violinom, ipak je to njegov instrument. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
moderator
|
![]() Quote:
ili hoces reci kad se ne bismo kapirali dobro drugarski ne bismo mogli da se skapiramo ni muzicki? ![]() prevod: hoces reci kad bismo skapirali da se skapiravamo ne bismo skapirali da se ne kapiramo skapiravajuci se jer to sto kazu propaganda,nije istina,osecam se eventualno ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
|
![]()
naprotiv, htedohu da kazem da sam empirijskim zakljuchivanjem, doshao do spoznaje da ako dve jedinke, u samom startu, ne vibriraju na istim frekvencijama istom snagom (+/-6db per oct) nisu u mogucnosti da permanentno postignu istu konkluziju jednog prostog leksichkog sklopa. shto ih moze dovesti do rapidnih razmena zargonskih uvreda velikih amplituda, i te amplitude ce dovesti odnos jedinki da se rastavi na molekularnom nivou.
ali opet, sa druge strane. matematichkom analizom mozemo doci do sledecih stihova: kao minus i plus ko ameri i rus u mom svetu ti si korov a ja hibiskus. naravno, ovo je zakljuchak izveden dugogodishnjom mukotrpnom kohezijom zenevskog udruzenja nuklearnih fizichara, lepenskog vira i hrvatske mense. e sada, kada bismo odvojili subjektivno od objektivnog u ovih par stihova, zakljuchili bismo sledece: poshto je ona hibiskus a on korov, dolazimo do zakljuchka da je ona superiornija od njega, u izgledu mirisu i upotrebljivosti. dok je on potpuno opozitna stvar od nje. i ako se te dve stvari ujedine, dobice se nula. medjutim, to nije sluchaj: poshto su medjuljudski odnosi dvosmerni (uglavnom u jednom pravcu), mozemo tu teoriju baciti po strani i zakljuchiti sledece: kakvo god mishljenje bilo njeno (pasivnoagresivan, opsesivno egoistichan stav), njegovo ce biti jako slichno jer dve jedinke uvek potichu iz razlichitih mikrouniverzuma. nazovimo to efektom staklene bashte, poshto to upravo i jeste. e sad, iz dve razlichite staklene bashte dolaze dve dominantne jedinke razlichitih vrsta. i obe su "hibiskus" u svom svetu, i obichno njihova korenspodencija dovodi do nepobitnog minusa, a ne do nule kao shto je ranije zakljucheno. zashto? zato shto su obe jedinke okrenute same sebi. a sada da se vratimo na nash problem. i da ti odgovorim na pitanje: da. Last edited by HeatMan; 17-10-2008 at 06:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
|
![]()
btw, sve je u zlatnom preseku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
moderator
|
![]()
priznaj,isao si na kurs preciznog,smislenog i razumnog izrazavanja kod Estbama...
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]()
ne. zlatni presek je od milene (dizajn enterijera i aranziranje).
a ostalo sam samo prosuo dushu na papir. perfex |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
moderator
|
![]()
na ostalo sam i mislila....
istraumirana sam. :-/
![]() |
#38 |
Moderator
|
![]()
sho?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
moderator
|
![]()
pa tvojim postom..bio je to iznenadni atak na moj ovih dana ekstremno dekoncentrisan i frustriran mozak..
![]() |
#40 |
Moderator
|
![]()
shooooo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gde i kada su muz. festivali kod nas??? | LAMPASH | Razno | 12 | 10-03-2009 12:47 AM |
Na kom sample rate-u radite? | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 63 | 29-12-2007 03:26 PM |
PREDLOG - SYNTH ZONE | Moritz | Predlozi i sugestije | 5 | 06-06-2005 10:54 PM |
Kako Vi to radite? | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 11-02-2005 08:54 PM |