Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2008, 10:31 PM   #11
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Omerta - Moj Beograd (hip hop)

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
elem, oggy, kakvo ti je mishljenje o pesmi?
Iskreno...
Malo mi je neubedljivo.
Zvucna slika ne prati ono sto text govori.
Suvise mi je "obazrivo".
Trebalo bi da bude mnogo bezobraznije i drasticnije. Krupnije.
Fali mi neki brejk, promena atmosfere. Vokal koji je brutalniji dok ti u lice sasipa informacije koje smo culi u pesmi. Ja ga ocekujem buntovnim, a on je "malodusan" i zvuci kao da bira "predaju" umesto "borbe", a to je malo kontradiktorno hip-hop ideologiji (samo da ne odemo u nepotrebnu filozofiju, hteo sam sto svedenije da kazem neke nedostatke).

Nadam se da ovo ne shvatas kao "spustanje" ili "uvredu", vec kao dobronamernu kritiku.
Imao bih i nekih tehnicklih zamerki, ali mi se cini da je najveca greska napravljena u "podilazenju" refrenu, umesto da si sve uradio mnogo beskompromisnije, "da puca".
Ima tih nekih wah-hammonda koji su kao lepuskasti, ali je ekvivalentno tome da gurmansku pljesku stavis u onu slatku lepinjicu od big meka.

Sad mi se cini dok citam sta sam napisao, kao da te pljujem, ali stvarno nisam imao tu nameru niti to mislim. Shavti ovo samo kao sugestije. Ako ti bude smetalo ovo, cimni me na private, pa cu da obrisem post
Pozdrav!

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 11:22 PM   #12
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

@Oggy: Podsecas me na Charles Dye-a u onom "Mix it like a record" filmu i delu kad prica kako pristupa mixu i kako se povezuje sa pesmom na spiritualnom nivou. Ne znam zasto ali podestio me tvoj post na njega. Mozda jer sam pre neki dan gledao ponovo isti film.

@Sale: Imenjace, pesma nije losa, to je sigurno. Verujem da ces ti to jos bolje odraditi kad sredis mix.
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 12:35 AM   #13
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

@oggy, ma ne vredjam se ja tako lako, chovek.. rekao si mi apsolutno sve shto sam i sam osetio.. kao shto rekoh, mix i aranzman nisu dovrsheni, pa rekoh da okachim ovde da ljudi chuju gemini-a i da vidim da li je (sluchajno) nego ovde od rumljana radio original pesmu.. elem, trebalo bi ubaciti jedan brejk, josh nekoliko bek vokala (chisto da popuni praznine u nekoliko prelaza) i malo promene u trecoj strofi jer taj e piano kroz wah, pochinje da zamara u toj strofi.. svega sam svestan..

al samo nisam skapirao, definishi mi "neobazrivo", "bezobraznije" i "drastichnije".. majke, mi tu celu misao nisam skapirao.. mi neuverljivo prichamo prichu ili je mix bzvz..? cela pricha je (po meni) solidno odradjena, i mislim da se oseca emocija ako se stvarno poslusha.. bar je dosta ljudi osetilo (kao i ja - shto mi se retko deshava kod mojih pesama, a neretko kod tudjih)..

eto, pa ako bi mi samo objasnio onu misao..

hvala na slushanju ljudi!

imenjache, hvala.. jednog dana mozda i ti okachish neshto svoje..

edit: nije trebao da ide zeleni smajli..

Last edited by HeatMan; 07-03-2008 at 12:39 AM.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 01:03 AM   #14
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tribal_kg View Post
@Oggy: Podsecas me na Charles Dye-a u onom "Mix it like a record" filmu i delu kad prica kako pristupa mixu i kako se povezuje sa pesmom na spiritualnom nivou. Ne znam zasto ali podestio me tvoj post na njega. Mozda jer sam pre neki dan gledao ponovo isti film.
Nisam gledao, pa sad ne znam da li sam ispao drkos ili ne?

Old 07-03-2008, 01:25 AM   #15
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
@oggy, ma ne vredjam se ja tako lako, chovek.. rekao si mi apsolutno sve shto sam i sam osetio.. kao shto rekoh, mix i aranzman nisu dovrsheni
Super, posto mi to i nije bila namera

Quote:
pa rekoh da okachim ovde da ljudi chuju gemini-a
Na zalost, to je ono sto sam zaista prepoznao. Verujem da signal nisi budzio previse, posto taj zvuk pamtim kao "zvuk SE mikrofona". Sitan i agresivan.
Mozda da probas neki drugi preamp... Mada sumnjam, posto se na svim snimcima koje sam do sada slusao mikrofon cuo isto ovako...

Quote:
elem, trebalo bi ubaciti jedan brejk, josh nekoliko bek vokala (chisto da popuni praznine u nekoliko prelaza) i malo promene u trecoj strofi jer taj e piano kroz wah, pochinje da zamara u toj strofi.. svega sam svestan..
Slazem se

Quote:
al samo nisam skapirao, definishi mi "neobazrivo", "bezobraznije" i "drastichnije".. majke, mi tu celu misao nisam skapirao.. mi neuverljivo prichamo prichu ili je mix bzvz..? cela pricha je (po meni) solidno odradjena, i mislim da se oseca emocija ako se stvarno poslusha.. bar je dosta ljudi osetilo (kao i ja - shto mi se retko deshava kod mojih pesama, a neretko kod tudjih)..
"Neobazrivo" mi je u fazonu "Ja sam decko sa betona (pa sad cela prica...), ali bih voleo da to zvuci upeglano, mada ne bih voleo da ispadnem "sminker". I na kraju niti si "sminker" (sto ne mora i nije neophodno los epitet), niti si "dzukac" (bez namere da se protumaci u negativnoj konotaciji), nego sve nekako zvuci "neubedljivo" (sad vidim da sam se mozda zajebao kada sam napisao "neobazrivo"... ).
Dakle... Mix (ili demo) ima svojih tehnickih nedostataka, koji mi nisu toliko bitni u ovom momentu kao cinjenica da mi fali vise definisanog izraza. Rizikujuci da zazvucim apstraktno... Ne vidim jasnu sliku dok slusam zvuk, ako me kapiras.
Produkcijski, fali mi blizi i jasniji kick, neke sire i drasticnije panorame, replike, tj. udvajanja glavnog vokala moraju da budu drasticnija, drskija, expresivnija (sad vec lici da kenjam, ali stvarno mi tako idu misli... ). Upecatljiviji bass, da taj refren preradis i sam snimis ponovo. Da ti ga neko otpeva u atmosferi pesme, a ne da pesmu podredis necemu sto je vec uradjeno i to ne tako sjajno. Da onaj sterilni hi hat zamenis nekim prljavijim, desnijim ( ) i manje nervoznim. Da pesma izgubi pop prizvuk, a da se cuje ta "ulica". Mozes da zadrzis i poneki fensi momenat, kao neizbezno koketiranje sa necim "lepim", ali ti ako mi pricas ovakvu pricu, ne sme da mi se cuje "Holywoood" (malo serem, ali sve u cilju da ti priblizim one apstraktne zamerke, pa se onda trudim da budem drastican...) sve vreme.
Na momente me malo podseca na "Bolji zivot" gde su isto tako isekli Dada Topica, pa nalepili drugu pesmu (bez namere da te poredim).

Kao sto si i rekao, demo snimak na kome mora da se izmeni dosta stvari. Mislim da bi ti Vrac mogao dati dobru kritiku, ako bude imao vremena da poslusa.

Nadam se da te nisam smorio...
Pozdrav!

Last edited by Oggy; 07-03-2008 at 01:28 AM.
Old 07-03-2008, 01:40 AM   #16
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Nisam gledao, pa sad ne znam da li sam ispao drkos ili ne?
Ispao si NE. Nisam mislio nista negativno nego mi se svideo nacin komentarisanja pesme tako da ono, opusteno.

@Heatman: Kacio sam ja ovde skoro svoju stvar al' me stra' da bampujem topic. Mozda i ova sekcija prodje kao Mali oglasi..
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 01:51 AM   #17
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tribal_kg View Post
@Heatman: Kacio sam ja ovde skoro svoju stvar al' me stra' da bampujem topic. Mozda i ova sekcija prodje kao Mali oglasi..
prozivka prozivku stize...

Old 07-03-2008, 01:55 AM   #18
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Sacekacu finalni miks pa cu da dam kritiku.
Jedino sto sam ocekivao da se ovaj Gemini masnije cuje, plitak mi je zvuk vokala, podseca me na B2
Jan is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 01:56 AM   #19
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
(sad vidim da sam se mozda zajebao kada sam napisao "neobazrivo"... ).
Pa ladno si me zeznuo!

Ja uopste i nisam rekao "Neobazrivo", vec "Neubedljivo", ali se nisam setio da procitam moj prethodni post.
I sve vreme me kopka kao sam mogao da napisem "neobazrivo" i na kraju sam se vratio, procitao i shvatio da si me ti samo lose interpretirao...
Napisao sam u stvari "Obazrivo", a to sam ti vec objasnio u "sminker-dzukac" epizodi.
potpuno sam pobrljavio. Zreo sam za pemziju ili barem neki dobar godisnji...

Last edited by Oggy; 07-03-2008 at 01:59 AM.
Old 07-03-2008, 03:10 AM   #20
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ajmo sad ovako.. prvo lakshi pa onda tezi odgovori (kucanje je u pitanju u ove sitne i pripite sate koje provodim sam sa jelenkom) :

@kendza: skidam pesmu pa cu ti bacim koment tamo

@jan: bacio sam low roll off na geminiju.. to je jedino, a drugo je shto sam iskompresovao signal da je sva dinamika zbudzena u jedan bit.. shto mozesh chuti i po ulasku u drugu strofu kada devla 'vata vazduh i to se chuje chak i glasnije od vokala.. tako da je moguce da je tebi i ogiju zbog toga tanushav glas, ali pesma je prenabudzena tako da ni ne ide mi neki "debljii" zvuk.. slushao sam ih na mojim monitorima, a uskoro cu, najverovatnije i na questedima pa cu imati tachan podatak o tome shta i gde..

e sad, ajmo..

@oggy: shto se tiche samog "repovanja"L nismo ni shminkeri ni dzukci.. jendostavno deca koja su odrasla na ovim ulicama (ne znam odakle si) i pokushavamo na shto iskreniji nachin da prikazemo ono shto mislimo.. s tim shto, mislim da je devla (ortak iz benda) podbacio "lirichki" u svojoj (drugoj) strofi, ali je zapechatio celu prichu sa nastavkom na moju trecu strofu.. jbg, glupo mi je sad da pricham o svemu tome, ali sve shto je recheno je istina.. chak i najsitinija rech, istina je.. bili smo probisveti, i sad smo se smirili i pobegli od cele te priche.. kao shto ce u dosta narednih pesama biti i objashnjeno.. eto, imash pesmu "moja pricha" na myspace-u i ona je iskrena da iskrenija ne moze biti.. e sad, neko bi to nazvao dzukac.. mozda.. vrlo verovatno.. ali ne moram da repujem kroz zube da bih preneo svoju prichu drugim ljudima.. ako smo se dobro kapirali, to je glavni problem.. eto, moja strofa je nastala spontano dok sam peshachio u 3am od 33eg bloka (novi beograd - genex) do banovog brda.. gde sam kasnije chekao autobus.. shto i pominjem u pesmi.. i nije mi prvi put da to radim.. jer u tom trenutku, ja sam se osetio kao da je ceo beograd moj.. i stvarno sam ga video kao kucu punu topline, iako znam shta se sve izdeshavalo na putu koji sam sledio.. (i metaforichki, i bukvalno) i od same pomisli na sve to, svaki normalan chovek bi zeleo da pobegne.. ali ja sam se osetio kao kod kuce.. to je shto se mojih strofa tiche..

ako si mislio da treba dzukachki da zvuchimo da bismo preneli tu atmosferu, onda je to (po mojem mishljenju) potpuno shminkerski i holivudski..

evo jedan tekst gde cesh mozda shvatiti moj stav:

---------------------------

uplice se dim
shto mi izlazi iz usta
iza njega vidim pobednika
i ortak ochima koluta

"ma sve to sranje,
veruj mi na rech,
ne treba ti rep,
samo ribe i kesh"

shaljem dalje...
pa chekam novu turu,
shta brate da ti kazem,
a da ne reagujem burno?

"okeej, brate..
ma sve si ti upravu,
ali nisam gangster,
cune glumim budalu"

-"al to je jedan poslic
mnogo brate kesha!"
-"puno jeste kesha
ali dosta mi je jednog lesha,

da li treba da te podsecam
shta se sve desilo,
ortak shto je zagino,
i drugi shto se obesio,

nisam u fazonu vishe
idi pitaj nekog drugog,
ponudio cim,
samo me odgurn'o..

rekao mi je da sam pichka
sa josh nekim pridevom
otishao je to veche,
vishe nikad ga nisam video..

ref:

da li znash kako boli kad nestajesh u ponoru mraka?
da li znash ko te voli i koliko ta ljubav je jaka?
da li znash kako boli kad izgubish "naj" ortaka?

refren se peva a matrica je skroz bolesna.. mozda sam slao janu, nemam pojma..
--------------------

pesma je takodje vrlo iskrena i realna.. a da li mislish da stvarno moram da pevam sa nadrndanim glasom?

shto se mixa tiche, oko kicka se apsolutno slazem.. shto se stereo slike tiche, mislim da su ovi strigovi provucheni kroz filter i psp warmer, skroz dovolji u stereu.. a ako promenim hatove, definitivno moram i refren.. poshto ako hat bude prljav i sempl (koji je na pragu neslushljivo prljavog) ce morati da se menja.. a kazem, sve je krenulo od toga.. tako da mi je on na neki nachin drag.. realno, manji je problem da mi neka od drugarica (inache dobrih jazz pevaljki) otpeva ponovo sve.. al meni je ovo ok.. samo shto sam zamislio scratch preko..

eto, btw, mogu da ti okachim strofu jedne pesme koju sam radio pre godinu dve.. koja je iskrena (nema veze sa ovim ulichnim prichama) do bola, i prilichno kontroverzna.. ali opet ja nisam neshto previshe nadrndano zvuchao.. pa da mi ti kazesh da li ti se ta vishe svidja.. oce?

btw, uvazavam svaku kritiku.. nemojte da pomislite da se branim il shta god..

p.s. shto se geminija tiche, sad se setih da si (ogi) spomenuo preamp.. ide mi kroz dbx 376 pro u emu 1820.. trenutno ne mogu bolje, a ovaj zvuk mi pashe samo tako..

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules