|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Mason
|
![]()
Jutros sam ukljucio radio,
neka lepa muzika je svirala. Ona je u moje lice gledala, njena me faca nervirala. Zeleo sam da je ne primecujem, ali doslo bi do tenzije. Svoje telo telo njoj posvecujem, da bih se dochepao njene penzije. Dolaze Russi, radio kaze! Stizu nam Russi i kao bube laze! Dolaze Russi, u dobar cas! Rusi su ovde, oni su tu zbog nas! ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 19-11-2007 at 06:39 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Junior Member
|
![]()
skoro sam imao kontak sa "starim friend-om", momkom koji je svirao gitaru u zajednickom bendu,...davno...
Iako zivimo jedno 1500 km udaljeni jedan od drugog, predlozi on da radimo par pesama (nasih starih naravno!) preko neta (ja malo nasnimim pa saljem na email, malo on, itd.) Naravno, on je vec imao "zelju" i dogovor je da (pre)radimo pesmu koja se zove "Ljubav" Moja prva misao je bila "Neeee, to sam pisao kad sam bio 19! Ma, nije sad to...znas...glupo zvuci...a, i ne secam se kako ide text". On je naravno insistirao na njoj i onda smo zajedno sklopili "puzzle" i text je sada "restauiran". Samo jos da ga podelim sa nekim i onda nista vise nemoze da zaustavi dalji rad na songu sa mojim "starim friend-om" ![]() Moja ljubav se zove imenom tvojim. I, tvoja ljubav se zove imenom mojim. I na?e senke na zidu, vidim kao jednu sliku na zidu. Ljubičasto plavu? Nju zovem ljubav Ljubav! Zatvori oči, da ne čitas mi misli sa lica. I spusti glavu na čvrste grudi moje, Prisloni ruke svoje na moj vreo vrat. Provuci prste kroz moju kosu?pozovi ljubav Ljubav! Pod mutnim svetlom ?apućem ti reči za ljubav. Moju i tvoju dr?im sliku. I diram te za obraz i grizem ?i zovem ljubav Ljubav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Hvala! Naravno da ne treba prestajati pisati o ljubavi...mislio sam samo, da drugacije se pise sa 19 nego sa 33 (a narocito o ljubavi) ![]() Da, postoji i muzika za ovaj text. Nazalost niko od clanova tog bivseg benda (a pitali smo i svih 300000000 clanova naseg fan club-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Member
|
![]()
"Daleko od ljubavi"
..............(mozda je malo mracna) veselo izdanje kontraverzne vere utice na zivot milione drugih pobudjuje strasti,al do koje mere da li ima zivih,da li ima budnih. zar u jednoj knjizi pocetak i kraj svega sto postoji,misli,cuje,voli zar u jednoj knjizi pakao i raj zar zbog jedne knjige neko da bori plamen nije nesto sto se vidja cesto onaj koji nosi sudbinu sa sobom put poznaje dobro cuva svoje mesto a sta je sa drugima,a sta je sa tobom Da li tvoje reci odjekuju negde pobudjuju strasti,navode na sumnju Ili samo cuvas drugom voje mesto Pa onda i njega da pljuju i truju.. Pogledi na gore svedu se na jedno pitanje od uvek nije bilo jasno ili padas dole,ili padas vredno svejedno je njima,oni znaju zasto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Member
|
![]()
Hvala.............
oraspolozise.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Member
|
![]() Quote:
svida mi se stvar. da je napisana pocetkom 70-ih, bila bi evergreen... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Senior Member
|
![]()
@Labrys
Da, mirisi dosta na rane 70-te (htio sam doslovce prenijeti iz sna tu nostalgicnu atmosferu), ali opet, to je samo demo verzija sa prvim tejkom i u konacnici ce vjerojatno izgledati malo modernije (ili barem drugacije) a da ne izgubi dusu. Dalmatinac nisam tako da nisu iskljuceni sitni lapsusi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Junior Member
|
![]()
Evo jedne moje pesme. Interesuje me kako vam se čini..
Ti ?to sa zorom mi dolazi? ne?na kao mesec sjajna kao sunce Ti, već odavno mi prkosi? i neda? mi da ka?em ?ta mi je na du?i I poku?avam da spasim ne?to ?to je davno nestalo poku?avam a srce mi je umorno Sanjam dan kad smo se sreli sanjam pogled tvoj prvo buđenje kraj tebe, tihi nespokoj Sanjam tvoju dugu kosu, sanjam dodir tvoj sanjam da sam pored tebe, sanjam da sam tvoj sanjam i ne ?elim da se probudim jer kako mi zora dođe tako mi ode? ti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Senior Member
|
![]()
evo malo i moje epske poezije,
nadam se da ne smeta sto nije lirski text,ali se moze modifikovati, voleo bih vas komentar ima li tu osnove za dalji rad ili da se manem poezije. SAGA O CRKLOM LAMPASHU (vol.1) ................................... powered by milanCHE onomad mi crche ruski lampash, i jako bejah tuzan tad prezive mrcina svirki puno al' me izdade stari gad. al' sreca moja ubrzo dodje jer na rumskome spazih tred gde Deki hvali ruske avione i njihov cuveni "izraelski beg" MIG 25-ica brzi od metka u njemu ni jedan tranzistor nema vec same lampe, i odmah odlucih: milanCHE se sada za Rusiju sprema dva kila prshuta i litar domace da mi se cisto za usput nadje i nesto zensko do dva'es't leta sto kazu ljudi:tudje je sladje zvao sam Max-a da podje sa mnom jer se u lampe razume bolje a on se vadi :'Moram da mixam znas da bih posao drage volje" htedoh u Beckerek posle da svratim, jer mi je i Oggy usput bio al' se u zadnji chasak setih da prosli put alkohol nije pio a i znam da covek puca od "posla" i sprema neki novi spot danju mu "deca" pichvajz prave a nocu "snima" sa Lejlom Hot i ....tako milanCHE put nastavi pored lepih panonskih oranica pijuci shljivku i pipkajuc' malu, koja uzviknu:"ENO JE GRANICAAAAAA!" u trenu stavih zvaku u usta i brzinski skidoh ruku sa male nije zezanje,puno je murije ode dozvola ako me provale na madjarskoj granici vec prvi problem nadrkan carinik trazi mi shengen noga u jaja i gas do daske uspevam majstorski da mu pobegnem na put za Keckemet se spustila magla i zima mi sediste za dupe lepi, padaju pahulje kao zechevi mala za svoju sudbinu strepi vidim da je nostalgija hvata i da ce joj srce za domom puci "tresnuh" je brzinski jos jednom,s'nogu pa na prvi autobus - kuci a ti-milanCHE,bekrijo stara iako nikada to nisi vol'o hteo,ne hteo,ovoga puta "jurney to russia" nastavljas-SOLO ............................ ............................ Last edited by milanCHE; 11-12-2007 at 06:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najlepsi textovi EX YU scene... | idekius | Razno | 79 | 05-09-2009 09:24 AM |
Na?i uzori... | idekius | Razno | 28 | 05-03-2009 10:34 PM |
Va?i omiljeni VST efekti...? | DEMONIO | Audio Software | 6 | 01-04-2007 01:30 PM |
SAMLE TANK - Va?i savjeti | Shady | Audio Software | 17 | 30-08-2004 02:49 AM |