Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 16-08-2007, 10:47 AM   #121
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Test Sabiranja

Quote:
@ Perun .... SSL je prilicno gazen , imam dosta iskustva na tim stolovima i prilicno znam gde im je sweet spot ..... ne znam koliko bi ga ti jos gazio , ali eq su priiiilicno extremni ( reda velicine +- 10 db promena ) a cak i bus kompresor je " zakucavao " do 6 db ...... cak je i Cile poceo da se buni da nije do sada video da neko vise gazi bus kompresor ......

Zato mislim da je ovaj primer interesantan , jer je dosta analogije " przeno " .....

Ne zameri, ali meni to tako ne zvuci. Pricali su da su i na Cecinom albumu przili sto, a dobili su tragican rezultat, bez obzira da li jesu ili nisu. Ponavljam, dobro ste se snasli, kako su se drugi izjebali sto puta.

Ajde, cekamo rezultate, mada to nije najbitnije. Ostajem pri svome da ovo i nije najbolja prezentacija ITB vs OTB, ali dobro, bolju nismo imali na forumu.

Zanima me jos par stvari... Na sta ste bacili miks, tj. koji je mixdown konvertor u pitanju? Ne secam se sta imaju tamo...

Pozdrav.
perun is offline  
Old 16-08-2007, 11:53 AM   #122
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

ar1 - itb
ar2 - otb

slusajte stereo sliku na ar1, koliko je definisanija. to na stolu ne moze. zatim cuje se MB comp na ar2...
na prvo slusanje na kompjuterske zvucnike sve sto sam primecivao je lepsi high end prvog, medjutim kad sam preneo na M&K taj high end se pretvorio u neki blagi upper midlarski breg, a ar2 je zvucao isto. glas svidjanja: ar2
Old 16-08-2007, 11:58 AM   #123
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by perun View Post
Ne zameri, ali meni to tako ne zvuci.
Ma ne zameram , nego ako ne stavim emotikone ..... cini se kao da ozbiljno pricam .......

Quote:
Ajde, cekamo rezultate, mada to nije najbitnije. Ostajem pri svome da ovo i nije najbolja prezentacija ITB vs OTB, ali dobro, bolju nismo imali na forumu.
Tako i ja mislim , mozda i ne postoji savrsen primer , ali ovaj dosta toga pokazuje ....

Quote:
Zanima me jos par stvari... Na sta ste bacili miks, tj. koji je mixdown konvertor u pitanju? Ne secam se sta imaju tamo...
Pro tools HD3 .......

Rezultat danas po podne ..... ( jos jednom zovem " analogce " da poslusaju i daju svoje misljenje .... )

Pozdrav
Max is offline  
Old 16-08-2007, 12:05 PM   #124
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Procitaj post ponovo!
Ma procitao sam, samo hocu da priznam da sam zbunjen, i ispadnem hrabar, tojest iskren, jer i pored tvoje sigurnosti meni AR1 zvuci kao da je izisao iz analogne produkcije, mislim ako visoki na SSLu zvuce kao na AR2, onda mi uopste nije zao sto nemam para da ga kupim. Opet da ponovim, ko zna sta je (poboljsano/upropasteno) prilikom mastreinga, pa necu da budem kategorican u mom misljenju.

RM

P.S. Da ne bude zabune, AR2 mi je bolji, ali bi bio super da se malo smire visoki, ovako su malo neprijatni.
RetroMan is offline  
Old 16-08-2007, 12:05 PM   #125
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
i RM ...... jako mi je drago da cujem " analogce "
Otkud ja medju njima, pa ja sam ti hibrid , mislim, jest da imam nesto analognog hardvera, i sintova, al' sam bio najsrecniji kad je doslo vreme da moze covek da se otarasi magnetofona, kome jos treba sum, svaki cas stelovanje, modulaciona distorzija trake (probajte da snimite sint sa podignutim resonanse na filteru pa da vidite sta ce izaci sa trake), o basovima i da ne pricam - nikad ne izadje ono sto je uslo, obavezno ih razlije (neko bi rekao da ih smeksa), mozda se to nekome i svidja, ali ja zelim da sa trake izadje zvuk koji ja hocu, a ne kako magnetofon hoce. Da se razumemo, ne pricam o nekim jeftinim magnetofonima, vec o Studeru. E sad, ja jos uvek imam dvokanalac, ali da misluzi samo kao efekt procesor, tojest da to sto on radi (dodoaje zvuku), radi samo kad ja hocu. Uostalom, ko danas jos snima klasicnu muziku na analognom magnetofonu - niko odavno su presli na digitalno snimanje, zato sto njima treba realan snimak, a ne ofarban snimak. Sad sto se nekima vise svidja nasminkano (tu mogu i sebe cesto da nadjem), nemam nista protiv, ali ne mogu tvrditi da je to bolje, zato sto NIJE, ako ne verujete, pitajte Daniela Weiss-a, ili Dzordza Masenburga (koji kaze kako bi voleo da u njegove harware EQ ugradi nesto iz plugin varijante, kao na primer 0 suma, distorzija -200dB...), ali ne moze. Nake harverske sprave (za sada) jos uvek ne mogu da se podjednako dobro "preslikaju" u plugin varijantu, kao sto su kompresori (ali su vec dosta blizu) i pogotovo sprave koje rade distorziju, ali digitalija svakim danom napreduje, a analogija je davno dosla do svog maximuma (valjda zato mnogi vole stare sprave), znaci, samo treba biti dovoljno strpljiv.
Ja, za sada, imam dosta analognog outborda, i sinteva, a o mixeru i ne mastam (kao sto Perun rece, mnogo para za dobar), vec mastam da ce uskoro (ako vec nije) i softverska varijanta moci da dovoljno dobro odradi posao.

RM

P.S. Ajde baci mi na PM detalje, posto za par sati odoh na more, pa mozda necu docekati javno postovanje.
RetroMan is offline  
Old 16-08-2007, 01:17 PM   #126
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by sasa.ivkovic View Post
Cak i ne znam sta znaci "ITB" i "OTB" i bio bih zahvalan da mi neko usput i to objasni. Moze i na PM posto verujem da svi ostali to znaju.
Nema potrebe da to ide na PM jer moguche ima i drugih chlanova (ili samo chitaoca) koi ne znaju o chemu je rijech.

ITB = In The Box - kratica sugerira da je cjeli mix napravljen u (PC, Mac) kutiji bez korishtenja externe opreme (analogni mixeri, procesori, efekti itd).

OTB = Out of The Box - suprotno prvom mix se odradi koristechi kompjuter uglavnom kao sekvencer i eventualno kao HD recorder dok se ostatak mixa odvija na externim spravama.
Old 16-08-2007, 01:39 PM   #127
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
slusajte stereo sliku na ar1, koliko je definisanija. to na stolu ne moze. zatim cuje se MB comp na ar2...
Ne moze??? Nisam znao. Hahaha... Hvala za informaciju.

Ne cuje se MB komp, ja mu bar ne cujem karakter (vec sam o tome pisao gore). Cuje se mastering inzenjer koji ne ume da se izbori sa problemom. Srecom, ne zove se Tom Coyne, nego Janez ili kako vec... Dakle, ima nade za nas.
perun is offline  
Old 16-08-2007, 01:41 PM   #128
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Pro tools HD3 .......
Pa kad smo mogli da se otvorimo za konvertore, tek je Mitrovic mogao da razveze budjelar... Steta. Smece.
perun is offline  
Old 16-08-2007, 01:55 PM   #129
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
mislim ako visoki na SSLu zvuce kao na AR2, onda mi uopste nije zao sto nemam para da ga kupim. Opet da ponovim, ko zna sta je (poboljsano/upropasteno) prilikom mastreinga, pa necu da budem kategorican u mom misljenju.
Bane, plasis me, majke mi!!! Ko da je ovo prezentacija jedinog SSLa na svetu, sta ti je!?

Pa 95% svetske (uspesne) produkcije, bez obzira na zanr radi se na SSL stolovima. Najveci deo klasicne je radjen takodje dok u igru nisu usli digitalni sistemi poput Euphonixa i slicnih, gde je mnogo manje drkanje postici tu transparentnost koja je klasicarima potrebna.

Znaci, ako su visoki na Alexandri Radovic kita, znaci da je SSL kita, to jest njegov EQ je kita... Sjajno.

Daj bre...
perun is offline  
Old 16-08-2007, 02:56 PM   #130
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Znaci, ako su visoki na Alexandri Radovic kita, znaci da je SSL kita, to jest njegov EQ je kita... Sjajno.
Pa ja to uopste nisam rekao, vec naprotiv, da mi ti visoki smrde na ITB, i jos sam se ogradio, da je mozda greska do masteringa, jer NEMA sanse da tako zvuce visoki na SSLu, kapish?

RM
RetroMan is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules