|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Elem, priča je bila o tome da li je zvuk različit a to se da izmeriti. Ako se radi o Jitter-u odlično, digitalnom vezom vratite nazad u komp dva ista miksa i obrnite faze, umesto što se ulazi u teoretske rasprave. A moji komentari su bili iz tog ugla da mi je stvarno neverovatna ta osobina kod ljudi sa ovog podneblja da "provaljuju" fore koje niko drugi ne čuje i ne vidi. Steinberg pravi jedan program i zavisno od verzije naziva ga Nuendo ili Cubase odjednom se pojavi neko ko "Čuje razliku". Koderi koji prave te iste programe i plugove koje koristite na drugom forumu objasne da nema razlike kod sirovog sabiranja wave fajlova između sekvencera ali opet neki ljudi odavde "čuju" da ne znam koji program "bolje svira". Sve to što su se tada (pre godinu ipo) ljudi pitali na ovoj temi i na nekim drugima se već neko drugi pitao i postoje mišljenja stručnih lica o tome. E sad možda su svi oni glupi i budale a mi smo ovde pamenti i imamo neverovatnu slušnu percepciju, moguće je i to ![]() Quote:
Quote:
Posebno su demagoške ideje kako je kultura odbrambeni mehanizam od prirode. To što naš odbrambeni mehanizam ugožava prirodu je druga stvar, ali skoro svako živo biće takođe ima određene metode koje je razvilo da bi zaštitilo sebe. Zašto ne odeš do najbližeg mravinjaka da objasniš mravima da su protiv prirode i da su pičke jer grade mravinjak da bi se zaštitili od nje? Ili pčelama? Što ne kažeš paucima da ne bi trebalo da grade mreže da hvataju plen nego samo da jurcaju okolo pa šta nahvataju, jer je to neprirodno, "priroda" bi "sama" pravila mreže da to tako treba ![]() To što mi zovemo "priroda" je upravo kreativnost, bića koja stvaraju druga bića, i menjaju svet oko sebe, neprekidna interakcija. To što smo mi preterali i počinjemo narušavati balans u prirodi ne znači da je sam princip da se kreativno izražavamo, stvaramo civilizaciju, štitimo se, gradimo itd "neprirodan", već da to radimo na pogrešan način. U svakom slučaju ja razmišljam o nekim stvarima slično i delim gomilu gledišta sa tobom, ali imam utisak da ti jako voliš biti po svaku cenu radikalan i protiv nečega i u tome zanemaruješ to da novčić ima dva lica. Pozdrav!
![]() |
![]() |
#2 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Zvucne razlike izmedju kondenzatora razlicitih proizvodjaca u napajanju, zvucne razlike izmedju transformatora ("istih" prema standardnim specifikacijama) u napajanju... itd. Neko to cuje, neko ne cuje... Quote:
![]() ![]() Time ne mozes "izmeriti" uticaj jitter-a, pogotovo sto zaobilazis DA konverziju, jer digitalnim "loopback" iskljucujes uticaj jittera neposredno na DA konvertoru, a neposredno pre DA je prakticno poslednja "sansa" da se uticaj jittera minimizira... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Point is: ja nisam stručnjak za digitalnu tehniku kao ostatak ex jugovića, nemam zlatno uvo koje čuje te razlike koje neki čuju, i verujem u mogućnost provere "subjektivnog" kad se ne radi o spiritualnom nego o malo opipljivijim stvarima, na primer nulama i jedinicama!
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
Psiho
|
![]() Quote:
Josh da napomenem da ovo nema nikakve veze s duhovnoshchu. Ma koliko nama djelovala stvarno i opipljivo materija NE POSTOJI! To je znanstvena chinjenica. Quote:
Quote:
Vrtich, shkola, fakultet, zatvor... sve su to odgojne ustanove i koriste se tehnikom kazne i nagrade. Razlika je samo u kolichini "slobode" koju ti pojedine institucije ostavljaju. Quote:
Quote:
Kultura je umjetna forma koja nam je nametnuta upravo kroz odgojne ustanove, roditeljski odgoj i zabavu (filmovi i tv opchenito). Uglavnom se svodi na uniformiranje ljudi (ovako se jede, ovako se govori, ovako se oblachi a ovako se razmishlja jer smo to uvijek tako radili). U tome nema nicheg prirodnog i usporedbe s mravinjacima i paukovim mrezhama su apsurdne. Quote:
Just as modern mass production requires the standardization of commodities, so the social process requires standardization of man, and this standardization is called equality. Education makes machines which act like men and produces men who act like machines. Man's biological weakness is the condition of human culture. The history of man is a graveyard of great cultures that came to catastrophic ends because of their incapacity for planned, rational, voluntary reaction to challenge.
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Elem upravo sam rekao istu stvar, ne izbalansiraš stvari, lako je na forumu pričati o višim istinama, ali tvoje telo i svet oko njega su stvarni i osim ako zaista ne živiš kao lutajući budistički monah malo je besmisleno poštovati materijalnost sveta svakodnevno i delati u skladu sa njom, a onda otići na forum ili među ljude i pametovati "sve je ovo iluzija". Ako nisi prosvetljen ti ne znaš zaista to što pričaš već imaš intelektualni koncept stečen upravo tim istim "obrazovanjem" koje si pomenuo i to sve pada u vodu. Kad već 99,99% ljudi koji pričaju o duhovnosti ne mogu stati iza svojih reči lično, ne bi bilo loše da budu malo umereniji u svojim izjavama... to bi se moglo nazvati zdravijim odnosom od toga da se maše raznim "spiritualnim" frazetinama i konceptima dok smo od stopala do vrha u materijalnom i to vrlo opipljivo. Quote:
![]() Quote:
Education: Education encompasses teaching and learning specific skills, and also something less tangible but more profound: the imparting of knowledge, positive judgement and well-developed wisdom. Ako si želeo da pričaš o "Školskom sistemu" onda to i reci, koristiš pogrešan termin i pričaš o ustanovama države i tome slično, što promašuje temu. Quote:
Elem, "kindergarten" sistem školovanja koji je još uvek aktuelan u ovim krajevima nema neke veze sa obrazovanjem kao principom koji je star hiljade godina. Quote:
Quote:
Molim te shvati da ja nemam šta da shvatim ako mi neko koristeći kompjuter na internet forumu dok pije kiselu vodu u plastičnoj boci i sluša muziku sa laserskog CD diska priča kako je civilizacija zlo. Stvaranje civilizacije je prirodni izraz čovekove prirode, i zato se paralelno dešavalo na razdvojenim kontinentima na različite načine. Ova tvoja priča je nalik tome kad neko izjavi kako se čovek otrgnuo i odrodio od svemoćnog boga, koji je pri tome i dalje svemoćan i svevideći i volja je njegova u svakom atomu itd itd ... Male ne ide logički. Ako je čovek deo prirode i nastao u njoj, onda je i težnja za civilizacijom i kulturom prirodna, i jedino može biti pogrešno implemetnirana, kao i inače u prirodi kada se privremeno desi da se neka vrsta preterano namnoži ili radi određene stvari koje ugroze eko sistem. Quote:
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||||||||||
Psiho
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Ne osudjujem nauku u bilo kom obliku vech sam razumno kritichan prema onim naukama koje zasluzhuju kritiku. Tvoj pokushaj da to prikazhesh kao trendovsko ponashanje spiritualista je zapravo josh nizhi oblik trendovskog ponashanja materjalista. Ali poshto znam da su materjalisti mehanizirani i da im je "cool" osudjivati svaku kritiku drushtva u kojem tako ponosno zhive... imash moju punu podrshku ![]() Quote:
Quote:
I naravno, ja ti nisam rekao da pogledash znachenje rijechi obrazovanje nego indoktrinacija, ali to si valda sluchajno previdio ili se nisi sjetio komentirati ![]() Dakle nacisti su pojeli 6 MILIONA zhidova, shpanjolci su pojeli inke, maje i asteke, a slaveni su pojeli ilire. Stvarno si obrazovan... nema shta ![]() Quote:
![]() etimoloshki: civilization - originally "law which makes a criminal process civil;" wikipedia: The term civilization (British English also civilisation) has a variety of meanings related to human society. Most often it is used to refer to "complex" societies: those that practice intensive agriculture; have a significant division of labour; and have population densities sufficient to form cities. With settlement, houses and institutions, craftsmanship and the arts flourished. A natural way of life was replaced with private ownership of land, accumulation of posessions. Mislim da baratash opakim nerazumijevanjem termina koje olako nabacujesh u svoje kontrastno obojane gegove. Quote:
Quote:
Quote:
Tek za tvoju informaciju tip koi je napisao "biokemijsku evoluciju" je pred par godina takodjer napisao i drugu knjigu u kojoj kazhe da je nakon 10 godina nastojanja da dokazhe vlastitu tezu na kraju shvatio da je teza kompletno pogreshna jer se aminokiseline nisu u stanju vezati jedna uz drugu bez prisutnosti genetskog koda, a DNA se sastoji od 3 MILIONA parova shto se nikako nije moglo sluchajno "zakuhati" u "mineralnom corbancu". U logiku te volem ![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |