|
|||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Cak i ono sto je mixano "u kutiji
" ne moze da preskoci hardver u masteringu...jel postoji nesto sto je mixano u kompu i do kraja odradjeno takodje u kompu (do finalnog mastera)?ja ne znam za to...svi ti pokusaji i price,kao sve je radjeno u kompu su glupost...skoro sam bas citao neki intervju,neki lik koji je radio za ne znam koga sve ne,prica kako radi mix...lik na dve strane hvali PT,kako je to najlaksi nacin za mix,da je onaj reverb u pt ludilo,kako on dobija super rezultate,kako on stalno mixa ITB,da bi na kraju teksta,posle dve strane spomenuo kako ono sto treba da se uradi kako valja ipak nosi na ssl...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
ljudi fala na ljudskom odgovoru-nedavno sam citao i gledao kratki filmic o trentemolleru.covek me je zaintrigirao zato sto ga mnogi obozavaju (npr. na gearslutz).za njega govore da mu je produkcija brutalna,zvuk ima dubinu,sirinu,vibe,zivost itd.za njega je isla prica da je sve radjeno itb(u kompjuteru).kako su se redjali postovi ja sam kontao po njihovoj prici da je bog sisao na zemlju i malo mixovao itb,sve dok nisam naleteo na post jednog lika koji je dao pravi odgovor(istinit).lik je sve uradio u kompu i to je ok.jedino sto je trenemoller "zaboravio" da kaze "nama smrtnicima" je da je posle toga otishao u danish studio i sve namixao kroz hardware.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Vibrator
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |||
|
Pro Member
|
Quote:
Kako ne moze ...... TC M6000 koji mnogi obozavaju za mastering ( i koriste ) je digitalija ........ ne kapiram o cemu pricas ???? Quote:
Quote:
S' druge strane ....... hajde da postavimo drugo pitanje ? Koliko ima snimaka ( zadnjih 20 godina ) koji nisu koristili nista od digitalije ????? Ljudi su uvek trazili nacina da opravdaju svoje neznanje . I uvek su se pravdali ..... eh da imam ovo ili ono . Nikakav SSL ti nece napraviti hit plocu ako ti ne znas sam da je napravis . Ono sto karakterise ono sto volimo je NAVIKA . Navikli smo na zvukove starih preampa i sl ..... Kao sto je posle i House muiku definisao jeftini TR ..... to je taj zvuk .... zato sto smo navikli !!!!! Radi muziku , uci zanat i uzivaj u onome sto radis ....... i videces da ti nece trebati nikakvo " magicno dugme " od 1000000000 e .... Pozdrav |
|||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
rekao bih da je ovo djelimicno tacno... ssl nece napraviti hit plocu ali ce sigurno (uz pravilno rukovanje itd.itd.) napraviti HIT zvuk! bez kojeg se stvarno ne moze...........
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Pro Member
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Sta mislis o novom albumu Zdravka Colica ???? Pozdrav Last edited by Max; 13-04-2007 at 05:36 PM. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
trentemoller koristi samo Sony Acid za muziku.... redja loopove i nasvira VST instrumente..... moze sve da se napravi kuci, samo treba imati dobre zvucnike i dobru prostoriju i "know how"
po meni njegova produkcija je dosta prljava.... cesto koristi semplove iz vinil rip mp3-a, poslusajte samo stvar Trentemoller - Rykketid...... cuje se da su semplovi jako prljavi, poslusajte snare i hihat, a tek taj 909 ride cymbal.... jedino su akordi cisti, to dolazi iz VSt-a.... nema tu nikakve magije, dobra stvar je dobra stvar.....on ima dobre ideje
|
|
|
#9 |
|
VIP Member
|
manite se praznih prica...ITB OTB...soft, hard, mixer...sve je to bez veze!
ionako vise niko ne obraca paznju i sve zavrsi kao 128mp3. ako hoces da uporedjujes - Fergy (iz Black Eye Peas) njen solo album - je super snimljena ploca. Ima puno producenata i svetski poznatih mixera. Snimano ili miksano po najboljim studijima (sve pise gde na omotu, u nutra). Ima par stvari miksanih na Icon / Pro toolsu (sve unutra) i li par stvari miksano u Ocean Way studiju (sa najvecok kolekcijom analog outboarda i mega mikserima!)..tu mozes da vidis / cujes razliku... Pesme koje je miksao Serban Genea (u njegovom studiju - sve u Pro Toolsu)..itd.. ali meni je sve to nebitno i suvisno za razglabanje! Mylo je imao mega hit album, snimano na MBox u i starom G4 MAC-u... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Oni koji traze magicni taster ce i dalje da to prebacuju na opremu koju ne mogu da kupe ..... i kako dokupljuju stvari .... uvek ce bas one najskuplje biti te koje " garantuju " dobar zvuk ..... Po meni uopste nije problem u SSL u Neve ... i slicnim astalim . Mnogo su bitniji dobri sviraci , soba , instrumenti , dobri pevaci ..... pa cak i dobri aranzeri ....... Dajte mi to i napravicu dobru plocu ..... Pozdrav |
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|