|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Drugar me zamolio da postavim na Youtube osam njegovih starih spotova koje je presnimio sa Beta trake na DVD. Dva spota su odmah blokirana od strane Youtube korisnika "Merlin KVZ Digital", tj. softver za prepozavanje audio snimaka je u roku od par minuta "čuo" da te dve pesme već postoje kod registrovanog korisnika. Ispostavilo se da KVZ Digital zastupa izdavača pomenutih pesama. Taj moj drugar je autor i vlasnik prava (registrovano kod SOKOJ-a).
Zanima me da li on može da se obrati direktno Youtube-u i nekako dokaže da su to njegove pesme ili mora da cima izdavača sa kojim je sarađivao pre dvadesetak godina?
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zaštita autorskih prava!? | idvi | Pravna Pitanja | 5 | 10-01-2016 06:50 AM |
Bezobrazno blokiranje popularnog videa od 50 miliona pregleda - Pilici | lesha | Pricaonica | 26 | 31-07-2015 11:47 AM |
Prikrivanje autorskih prava na YouTube | Mogli | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 7 | 07-03-2015 06:11 PM |
Lista autorskih pesama | rovad8 | Promocija radova | 0 | 17-11-2014 06:10 PM |
rasprava oko autorskih prava - popboks | DaBear | Razno | 2 | 16-12-2012 03:15 AM |