|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
jao nadao sam se da nece do ovoga doci
![]() Nadam se da se neces ljutiti ali meni ovaj miks sto si poslao za pocetak ne zvuci dovoljno cisto i kompaktno da bi govorili o sabirnici kao faktoru. E sad znam da kad bi ovo provukao kroz taj Neve da bi bilo bolje da ne objasnjavam sad zasto. Ali pre svega fali mi body i punch u skoro svim instrumentima i mnogo toga mi je "pozadi". Ceo taj low-mid deo mi je mushy. Druga stvar koja mi je ovde preterana je stereo slika, previse mi sve ide u sirinu za ovakvu vrstu muzike i fali mi jasan mid i side. Po meni je to glavni problem kod ovog miksa, sve svira svuda. Da sam mastering inzenjer prvo sto bih pokusao da uradim je suzavanje stereo slike da dovedem vokal kick i dobos vise u sredinu u prvi plan. Slazem se da zvuci zguzvano ali ja za ovo krivim sam miks koji nije uopste los ali priznaces da nije ni top class ![]() ![]() Dakle moje misljenje je da jesi u pravu sto se tice toga da bi neke stvari olaksala i da bi dosao brze do dobrog rezultata ali da je neophodna nije. Ako imas viska para i ako te svrbe onda sto da ne, ali ja bih uvek pre uzeo neki mic+pre ili nov par zvucnika umesto toga. Druga stvar je sto volim izazove i nisam ogranicen vremenom ![]() Sto se tice Pensada i Maseratija i drugih bajica te ovog albuma koji znam kako zvuci i slazem se da je super, ja prvo sto sam cuo kod tog albuma je da je sve snimljeno fantasticno i da su producent i recording engineer odradili svoj posao kako treba. To je taj prepoznatljiv neve sound. I aranzmanski je sve savrseno postavljeno, svaka stvar svira gde treba i koliko treba. Ali ja recimo ne volim taj zvuk. Koliko god da me imresionirao na prvu provalio sam da mi je naporan za slusanje. Previse mi je sve klinicki i in your face no to je vec do ukusa. Inace gledao sam pre Pensadov kanal i njegove tips i iskreno bio sam u fazonu brate el ti mene za*ebavas ![]() Kazes da radis u cubase. Eto sad bih ja mogao da kazem kako ne podnosim cubase jer mi je uvek zvucao "plasticno" ali i sam znam da je ova moja tvrdnja u domenu metafizike. Jednostavno ga ne volim, da li me interfejs prevari ili stvarno ne zvuci po mom ukusu ja stvarno pojma nemam. Ako pricamo o plaginovima da smo o ovome pricali pre nekih 5+ godina potpuno bih se slozio sa tobom ali sada su plaginovi toliko dobri i upotrebljivi da po meni nema vise mesta niti potrebe za analogijom. Isto tako imam utisak i da daw-ovi bolje "sabiraju" konkretno nov studio one 3 mi se cini da zvuci jos bolje nego pre. To je samo moj utisak i verovatno se tripujem ali dobro ![]() Ja nazalost sad nemam nista da okacim sto ima 20+ kanala jer odavno nisam u poslu mada iskreno ne vidim ni gde bih to mogao da imam 20+ kanala u isto vreme i cemu to. Ali da ne ispadne da nemam sta da pokazem evo jedna bozicna pesma od pre dve godine sa cim sam i danas manje vise zadovoljan, a dobio sam od poslodavaca i pohvalu da sam im bolje odradio posao od nekog njihovog grammy awarded miksera ![]() na kraju stvarno ne zelim da zvucim arogantno ili bilo sta slicno, ali doci ce neki klinac videce ovaj thread i pomislice: aha, ja sam u stvari super samo mi fali oprema i summing box sto nema veze sa realnoscu. Da je sve tako jednostavno svi sa parama bi mogli da imaju zvuk od milion dolara, ali kao sto znas i mozes da cujes to ipak nije slucaj. Srecna nova godina! ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto je "gluva" soba "zagluvljena"? | Boki_R | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 17-10-2012 09:57 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |