|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
A ja samo upitao za "običan" mixer vs D-box... Bolje da nisam ni pit'o, što reče Dragče
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#34 |
Member
|
![]()
Pa sad ak pišem dalje ispast će trolanje nekoga ko nema pojma o srži stvari. No ispada da cifra koju mi kaže majstor za pjesmu jest tako velika zbog njegovog ega. Naime opravdanje se najcesce svodi na ono " znaš li koliko stoji ova oprema". Dakle cifra pjesme je takva zbog osobnog ega da za zadovoljavanje klijentovih potreba moram svaki mjesec kupovati novi vejvsov bandl.
No nadam se da neće netko zamjeriti. Činjenica pak je da uza sve te silne dawovw, hardvere i softvere, plagine i vstiove sve je manje onoga što bi trebao biti produkt svega toga....pjesama. Naime uz dužno poštovanje prema struci, ja nisam čuo već godinama pjesmu koja bi bila više od petodnevnog hita na radio postajama. I uvijek sam mislio da sam ja čudak koji ima visoke kriterije dobre glazbe pa se u tom pogledu nisam maknuo od devedesetih, sve je češći slućaj da oni kojima je stalo do dobre glazbe ipak posežu upravo za tim razdobljem. A nije bilo ni cubenda ni ičeg sličnog. Bila je pjesma koja se nije svodila na lomim čaše ruke mi krvave zbog toga jer će netko sutra da mi napravi dete pa ću da padnem u nirvanu jer sam jedina budala koja sluša uzbunu i sirene. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
![]()
Ponoviću sam sebe...kad smo već kod ega...
![]()
![]() |
#36 |
VIP Member
|
![]()
Ne vidim nijedan razlog da muzika danas zvuči kao nekad. Samim tim, ne verujem ni u plaginove ili aparate koji služe toj svrsi. Niti su Bitlsi hteli da zvuče ko Glen Miler, niti su Prodigy hteli da zuče ko Bitlsi. Odoh da čistim sneg.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#37 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
Ja osobno nemam nikalvih afiniteta da zvuci ko nekad ili ko danas. Al jbga, odrastao sam na streitsima, u2, metaliki, i najtvisu kasnije. Ali i Ekv, corba, jabuka, kazaliste, mizar, laibah.. I nikako da se naviknem na ovo sto se danas nudi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
![]()
Trudiću se da ostanem u okvirima Pravilnika (ponašanja).
Još od kad je parlament Čerčilu zamerio zašto u ratnim uslovima daje toliki deo budžeta za kulturu, pa im on onda odgovorio da ako to ne uradi, onda vojska nema šta da brani...postaje jasno da ako vlast finansira medije, kao propagatore kulture, onda ta kultura biva u službi vlasti. Kultura je odraz potrebe vlasti za istom. (Bilo koje, bilo gde.) To je tako. Pratiš tok novca i sve jasno... Sada je na delu (svuda) opšta demagogija. Čist, rafinisan marketing bez ikakve realne osnove. Bez tendencije da ima vezu sa tlom. Takva je i "kultura". Sada očigledno nije potrebna. Dapače. Ostaje bukvalno kao "socijalnna" institucija, za starije, uz perfidno proturanje "istine" za potencijalnu inteligenciju, na čijem se uništavnju radi preko jedne ili bar dve decenije.. Da bih ostao u temi - zato nije potrebna ni muzika ni film koji će ostavljati trag. Pozorište svedeno na gotovo "cirkus"... Jer je poznato da je sve to veoma uticajno na "masu", da na krilima toga može da se menja poredak. Zato je važno obesmisliti sve to, učiniti ga potrošnim i jednokratnim. Bio, video, vidim. Da je neko seo i smislio to u Avidu ili Steinbergu - nije...! Ali su pušteni svi niz vodu, cela industrija...dovedeni u stanje borbe za hleb, uz pružanje medijskog prostora podobnima...prosto logičan sled...! Rimski izum sa hlebom i igrama. Da li je to kraj? Ne! Ali je neko sipao 10 litara vode u ionako čorbast pasulj...pa "pecaj" rebarce...eto... Da se to opet "zgusne" treba dosta vatre i dinstanja, pa sad...ko ima živce da ne pali "express" lonac... Živi bili... pa preživeli...! Opet preokret na temu. Ne znam za slučaj koji se završava rečenicom: "DAW je isključiv razlog medijske propasti projekta!"... Mislim da je to gotovo nemoguće... Tvorac tih okolnosti je svestan toga. Mnogo toga je urađeno da bi to bilo potpuno nevažno!
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]()
e je*iga sad, od potencijalno korisne teme dođosmo do "čemu sve ovo - ionako je sve jednokratno - svi ćemo ionako da umremo"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto je "gluva" soba "zagluvljena"? | Boki_R | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 17-10-2012 09:57 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |