|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
MAO
|
![]()
ne radi Google niti jedan njegov servis (gmail, drive, map, yt), ali je veći problem što ne rade ni sajtovi koji imaju google ads, a to je velika većina sajtova današnjice. Naravno, ne radi ni Facebook (ironično, juče sam bio do HongKonga opet, koji se vodi kao autonomna celina i ne važe kineski zakoni, svi piče FB
![]() ALI. postoji workaround za sve to, a to je korišćenje VPN (virtual private networka). Jednostavno, instalirate softwer, koji vam kao proxy služi kao prozor u svet, tj, on prijavljuje sajtovima da niste iz Kine, već neka druga lokacija. Zapravo, vi i ne pristupate tim sajtovima, nego VPNu, a on u vaše ime ide dalje i tako "tunneluje" ceo saobraćaj. I onda sve radi. ALI nisu kinezi sisali vesla, pa budući da su najveća svestka piratsko-hakerska sila, izlažu sve VPN servere na svetu ozbiljnim napadima, od kojih se ovi sa manje ili više uspeha brane, i tu se situacija neretko menja iz sata u sat. Naravno, postoje besplatni VPNovi, koji su samim tim i manje uspešni u odbrani od istih, a postoji i par "jačih" igrača, koji se plaćaju (ne preterano skupo, 50ak USD za 6 mesečni subscription) i oni se dosta dobro drže. Rade i na smartphonovima. Ali čak i kad rade, imaju osetno niži protok, od inače suludo ozbiljne kineske internet infrastrukture . Ovde optika ide u sve novije zgrade, piči se po 100 i više mbit lagano, al džaba, samo za lokalne sajtove. Tako da iako imam 4g telefon i full 4g mrežu po celom gradu, optiku na gajbi , i dalje retko mogu da gledam YT klipove bez seckanja, HD je već zadatak, a ni download fajlova ne sija :/ Sve u svemu, frust. Al šta ćeš. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Konzole (mixeri) | Arthur | Analogija | 66 | 02-06-2015 09:58 AM |
Da li postoji pogram koji sam moze da utvrdi brzinu neke pesme? | disco violence | Audio Software | 9 | 19-12-2007 07:20 AM |
Ovo morate cuti - KRAJ!!!! | OFF | Promocija radova | 43 | 07-07-2006 01:17 PM |