Osb je dosao kao izbor nakon diskusija sa par akusticara. Naime kao sto sam vec davno napisao vise puta parket mi je nedostizan ne zbog cijene nego zbog odlaska u visinu. Moj prostor je 2,15 metara e sad kad bi stavljao ili rostilj ili osb pa parket to bi mi previse cm oduzelo a tako i tako nemam neku basnoslovnu visinu prostora. Ono sto sam ja primjetio nakon stavljanja Osb-a je da se akustika dosta poboljsala tj ajmo reci malo se echo umanjio. Također sam napravio neka brza mjerenja prije osb-a i nakon osb-a i također i mjerenja su pokazala da je bolje nakon osb-a. No otom potom. Ako bas bude ispalo da moram staviti neko "drvo" preko osb-a imam vec kupljene ?perploce od 4mm i 6 mm pa mogu to zalijepiti preko osb-a ipak ?perpoloca je drvo
Ali recimo jedno moje razmisljanje samo ovako na glas pa me ispravi ako sam u krivu. I osb i parket se lakira. Znaci 3 ruke laka pa zar nije to tu negdje da taj lak ima isto veliki utjecaj na zvuk jer 3 ruke laka nije malo. E sad da li je taj lak na osb-u ili na parketu meni to nekako na kraju vuce na slicnu stranu. Kazem ispravi me ako sam u krivu gledano sa kemijske strane tog laka i njega kao materijala od kojeg se zapravo odbija zvuk i dogadjaju refleksije.
Moram prznati da kad su bile plocice na podu da je zvuk bio ( i ovako na uho i po mjerenjima) jako nekontroliran s puno puno refleksija.