|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#22 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Kao prvo - digitalni klip se vrlo tesko postize unutar samog DAW programa. Jos teze unutar ovih plaginova, jer za razliku od Cubasea (ili bar vecine DAWova), oni rade sa 64 bitnim vrednostima. Da nije tako - ovaj primer koji cu sada da postavim, ne bi imao nikakvog smisla : Uradio sam sledece: Stavio jedan loop u jedan kanal i sendovao taj kanal na drugi kanal. Send kanala je na 0 i kada nema efekta, oba kanala rade sa potpuno istom jacinom i pikuju na potpuno istim vrednostima. U kanal u koji sam sendovao prvi dry kanal, sam stavio CLA2A - namerno jer navodno Wavesov 2A ima manji headroom. Zatim sam pojacao input na pluginu DO DASKE, dakle maksimalno, kazaljka stoji zaglavljena na 0dB, lampica neprestano svetli. Po vama (Jan i Muzzy) - trebao bih dobiti neverovatnu kolicinu distorzija i smeca, cak i kad skinem fejder kanala posle La2a na neku vrednost koja ce mi dati slicnu jacinu kao DRY snimak (fejder je post fx, sto znaci da ako je plagin zaklipovao, ovo ne bi trebalo da ponisti efekat) Prvi je DRY - sam kanal bez icega, fader na nulu... Drugi je LA2A 100 - input do kraja pojacan, pik redukcija minimalna (oko 30, igla se ne pomera), fader smanjen jer proveravamo da li sam plagin daje klipovanje. Dry:
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
NI Vintage Compressors | milos | Audio Software | 6 | 10-06-2011 11:43 PM |
Waves CLA Classic Compressors? | Elf | Audio Software | 4 | 04-01-2010 06:06 PM |
Raindirk Pre's & compressors | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 26-06-2009 01:42 AM |
Comparing Compressors on Drums | Mika Technika | Audio Software | 4 | 28-11-2008 03:00 PM |
:: URS Classic Console Compressors v1.0 (VST) :: | lesha | Audio Software | 10 | 24-01-2006 01:47 AM |