Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 06-10-2012, 10:59 AM   #20
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: DAW-WINDOWS 7-optimizacija part I

Quote:
Originally Posted by boggy View Post

Uglavnom... moj zakljucak je da su upotrebljivost operativnog sistema narusili (namerno) sami tvorci, pokusavajuci jos vise da snize neophodni koeficijent inteligencije potencijalnog korisnika... na stetu onih koji ponekad stvarno nesto rade na racunaru... a i da zarade pare od novih kurseva....
Ovo rezimira celu ovu raspravu... Nasa 'dovijanja' ne pomazu u borbi protiv ovakve sistematicnosti microsofta, ali, tu i tamo pomognu.

Ipak, windows 7 (ili 8, ko ga voli u sarenom pakovanju, je verovatno najbolji daw OS ikad napravljen.

Quote:
Ne... ovo jeste bolje, pogotovo ako aktivno spusta prioritete trenutno nekoriscenim aplikacijama... recimo otvorenim browserima gde se vrte flash reklame koje mi ni ne gledamo... mada to resavam Adblock Plus-om... na rumskom kod mene vise NEMA reklamnih banera

Sve su ovo blage izmene kod TuneUp... ali dosta efikasne... ono sto ne doprinosi nicemu, ni ne cacka...

Realno je problem i sa stabilnoscu celog OS-a te ako nista ne trosi, neka i gori... ako ce sve biti stabilnije.
Ovo je vec licna custom-izacija, tako da nema finalne reci. Za situaciju koju si opisao, dao si jasno resenje i to je -to.

Ja sam govorio o slucaju gde se daw koristi iskljucivo za audio, tako da gasim sve u vezi sa mrezom, kao i sav hardware koji ne koristim u radu. A to se vec oseti u radu.

Quote:
hvala
Molim lepo!

Quote:
Pa ako ne uradis indeksiranje, instant search (koji se NE moze iskljuciti, pa da fino saceka da otkucam i pritisnem enter)... cini search prakticno neupotrebljivim... Oni su ga napravili tako da moze raditi samo kada je indeksiranje ukljuceno, a to znaci neke druge probleme.
Da, to je neresiv problem. Iskljucivanje indeksiranja je opet komromis, koji je opcion, zavisno od toga sta je bitnije u nacinu na koji koristimo masinu.
Khan is offline   Reply With Quote

Tags
optimizacija windows 7

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules