Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-02-2012, 10:02 PM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Peticija za ukidanje i zabranu delovanja SOKOJ-a...

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Kako kaze narod "gde ima dima ima i vatre" , definitivno da bi neka vrsta transparentnosti rada SOKOJ-a bila dobra stvar jer bi se time u najmanju ruku sprecile kojekakve spekulacije raznih "nadzakbaba"i slicnih...opet sa druge strane kao korisnik usluga SOKOJ-a bih voleo da mi objasne dosta toga.
Sticajem okolnosti danas sam se čuo sa jednim službenikom SOKOJ-a. Naime, stiglo mi je pismo sa spiskom dela koja nisam lično prijavio (nego su bila prijavljena samo od strane izdavača), a pojavljuju se u emiterskim košuljicama, pa sam ih pozvao telefonom da mi pojasne neke detalje oko popunjavanja obrasca za prijavu dela.

Čovek mi je sve objasnio u dve rečenice i onda me pitao da li me još nešto zanima. Onda smo narednih deset minuta ćaskali o ISRC kodu, problemima oko implementacije istog, Republičkoj radiodifuznoj agenciji, OFPS, PI i tako to...

Zašto pominjem sve ovo:

1) Ja nisam ni Bajaga, ni Vlado Georgijev, a ni Ogi Radivojević (), a čovek je ipak odvojio deset minuta za razgovor sa mnom bez ikakvog mog insistiranja. Naprotiv, na moje "Dobro, neću više da vas zadržavam" odgovorio je "Ne zadržavate me, ionako nas niko ne zove, ljudima je valjda lakše da pričaju o nama nego sa nama".

2) Brojevi telefona su: (011) 3346 587 i (011) 3398 427. Email je srecko.barbaric@sokoj.rs

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Vise sam za osnivanje neke vrste udruzenja - zastupnistva koje bi se bavila pravnim pitanjima u muzici, i zastupanjima muzicara (sindikat)...znajuci nasu opste poznatu slogu znam da to spada u ozbiljan poduhvat ali jednom se mora poceti, ako svi zelimo pravdu za sopstveni rad i delo a ne samo da se troluje kako nas kradu.
Sindikat koji ima smisao postojanja podrazumeva obavezno članstvo (pa makar i prisilno ) da bi se dobila dozvola za rad, kao i definisanu minimalnu cenu rada. Sve ostalo si rekao i sam.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 01-02-2012 at 10:32 PM. Reason: sindikat
awacs is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules