Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-07-2009, 12:19 PM   #23
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Sokoj i Budjav Lebac...!!

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Ne preteruj, kosuljica ima i druga znacenja osim onog koji ti pominjes, ali to nije ni vazno vec ono sto je sustina mog pisanja!
Dobro, nije va?no. Mo?emo to da nazovemo i "lista emitovanja", ja sam samo citirao kako SOKOJ defini?e ko?uljicu, a ti pak pi?e? o SOKOJ-u (mada ja mislim da on ne bi ni trebalo da bude tema). Hajdemo onda na su?tinu.

Quote:
drzavi kad ne platis PDV ili bilo koji porez, ona te juri, a sta radi SOKOJ?
Da ponovim: SOKOJ nije dr?ava, SOKOJ je udru?enje autora. Kao takvom, ne stoje mu na raspolaganju svi mehanizmi kojima dr?ava raspola?e, i ti kao pravnik to dobro zna?. SOKOJ ne mo?e da ka?njava nesavesne emitere, mo?e samo da tra?i od dr?ave da ona to učini. Jedini mehanizmi pritiska na emitere su medijska buka i tu?be (a i sam zna? koliko su one efikasne). Druga stvar koja im stoji na raspolaganju je pritisak na zakonodavca da donese propise koji će omogućiti efikasnije praćenje emitovanja i ubrzati naplatu.

Quote:
Ja znam njihovog poverenika u Nisu, ako je on tu jos uvek, covek dolazio kod mene dok sam bio direktor TV stanice, i s njim se pogadjas kao na pijaci....
Ovde se 100% sla?em sa tobom. Mo?da si primetio da nikada nijednom rečju nisam osporavao činjenicu da i u samom SOKOJ-u postoji korupcija, niti mi pada na pamet da branim pau?al kao princip naplate od medija.

Mislim da je elektronsko brojanje dobro (i jako va?no) da bi se jednim udarcem ubile dve muve:

1. Emiteri bi imali manje mogućnosti za muljanje;

2. Preskočili bi se lokalni poverenici, pa bi se time i smanjila korupcija u okviru SOKOJ-a.

Quote:
sta sa kaficima, restoranima, to nisu emiteri u klasicnom smislu
Tako je. Elektronskim medijima i diskotekama je pu?tanje muzike jedna od osnovnih delatnosti, pa bi u njihovom slučaju trebalo brojati pojedinačna emitovanja dela. ?to se tiče kafića, restorana i frizerskih salona (u kojima je muzika u funkciji zvučne kulise), moglo bi da ih se oglobi procentualno u odnosu na zaradu, a bez brojanja pojedinačnih pesama. Njihove plejliste se ionako manje-vi?e oslanjaju na trenutnu medijsku ponudu.

Quote:
ako SOKOJ zategne a treba, onda bi emiteri morali da svakodnevno prave kosuljice i da to dostavljaju SOKOJU, makar u elektronskoj formi, jer jedino tako autori mogu da se uvere da li je njihovo delo emitovano ili nije
Ma sve je to u redu, samo mi reci kako bi to SOKOJ trebalo da "zategne"? Mislim, konkretno.

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules