'Soul' ? Auuu...Mislim da treba da googlujes sta je zapravo zanr zvan 'soul'..
Ja se ne 'lozim' ni na kakve fore,neki ljudi instinktivno koriste svoju boju glasa i uspesno se sluze dobrom tehnikom do koje su dosli spontanim putem,drugima je potreban coaching da to postignu,treci su tvrdoglavi i nemaju pojma sta rade,cesto zavrse sa polipima i bednim izvodjenjem.
Svaki pevac koji se upustio u muzicki biznis je imao coaching,neki cak i idu na re-training svog glasa).Ne znam koje si ti to crnce iz podzemne zeleznice imao priliku da cujes uzivo pa da tako nesto kazes.Jer i crnci na koje se pozivas su isli na casove,i Stevie Wonder,i Ray Charles,i Michael Jackson,i Aretha Franklin,the list goes on n on.
Quote:
Originally Posted by balthazaar
Sumanut, nemoj molim te, da priča? tu priču o profesionalizmu ovdje ...nemoj...i to u kontekstu Anastasije , američke zvijezde .....ne bih volio da moram da govorim ?ta mislim o tom "profesionalizmu"...
S druge strane...veznao za Anastasijino pjevanje - poneta je u tome ?to je sasvim normalno da se nekom takav način pjevanja ne sviđa ?to nekog taj stil iritira i ne mo?e da ga podnese - to je nečiji lični ukus i tu nema priče dalje . Ja sam lično ravnodu?an prema toj pjevačici, niti me odu?evljava, niti me nervira! Međutim, stra?no je naivno iznostit sudove o "kvalitetu" njenog pjevanja kao pjevanja...ne znam ?ta vam je ljudi...ajte onda brate slu?ajte operu i ostavite "soul" na miru...jer ne znam koliko tu ima mjesta za teoriju i naglabanje oko teorije. ?ena je razvila jedan određeni stil koji gura i koji je , eto, i prodala! Ti se Evo previ?e lo?i? na te neke fore kao vokal koučinga , ispravnog pjevanja i slićno...to su sve sporedne stvari...zar misli? stvarno da su crnci koji su stvarali tu muziku imali trenere galsa i te zajebancije?! Milsi? li da je ko trenirao one nesrećnike ?to se voze podzemnom ?eljeznicom i griju oko bačvi sa hensijem u papirnoj kesi  da kidaju sa pjevanjem kao ?to kidaju?
|