Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-03-2008, 05:23 PM   #16
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Kradja Intelektualne svojine u Srbiji

Quote:
Originally Posted by vly View Post
Da se bave boranijom tu se slazem...

Meni je samo krivo sto ljudi ovde u sustini rade "u korist svoje stete"tako su se svi ucutali i vele"cuti dobro je dok ne moram bar softver da platim" a istina je potpuno suprotna,al oni to ne kapiraju.

U nasem poslu,kada bi jedan od uslova za posao bio i NEKI LEGALAN SOFTVER, (pa ko sta sebi moze da dozvoli,neko SX,a neko Nuendo,pa tu su razne LE verijante pa kasnije doplatis,razvijas se) sistem trzista prodaje i placanja,ulaganja i zarade,laganog ali sigurnog sticanja(koliko ko moze i ume) ovde bi ponovo poceo da funkcionise,na kraju bi svima bilo bolje a onaj koji je nesto kupio za svoje pare da bi na tome radio,ne bi gledali kao magarca.

To znaci,jeste da veliki diktiraju malima uslove(ne)poslovanja,ali i ti mali iz svoje zablude da su postedjeni bar placanja softvera,ne kapiraju, da ne insistirajuci na postovanju zakona o inetlektualnoj svojini sami sebe sve dublje ukopavaju.
Da, po principu - taj softver nista ne kosta, ali moj rad na njemu kosta..

Mada...ovde je vise princip "vise muva jednim udarcem". Slabo ko se ovde trudi da i drugima napravi radno mesto - svi bi sve sami ili da upregne nekog da mu radi sve.. pri tom da sto manje ulozi, a da dobije milione.

Tu je i analogija sa 1000Gb mp3 muzike - das malo (ili nista),a uzmes puno necijeg rada..sto u principu nije prirodna stvar

Mladje generacije ovde uopste nisu kupovale muziku nikad. Navikli su da je sve to besplatno. Ja se secam perioda kad cekas da izadje neka ploca, pa juris da ne bi nestalo da je kupis. I sva ta muka za 45 min muzike..koju i dan danas znam napamet.

Tako da postoji problem i ako se odlucis da budes 100% legalan po pitanju softa, ko ce to da kupuje i kako ces se izdrzavati od toga.
Everbeatz is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules