|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ali jednu stvar si prenebregao, ovde se uglavnom skupljaju ljudi koji su u muzickoj produkciji. I Fdu kao obrazovna institucuja je jedina ozbiljna po pitanju obrazovanja kadra u audiu. Nazalost muzika kao pojam je tamo maltene na krajnjoj margini. Ja znam vise ljudi koji su tu skolu zavrsili (jedina stvarno ozbiljna skola kod nas, ali nazalost nema nikakve veze sa muzikom). Neki su uspesni u poslu oko filma, neki oko Tv-a i jedan covek oko muzike. To je Ivan Kljajic, ali covek je pre Fdu-a debelo odrao dupe radeci kod Olivera u studiu. Ono sto je sustina, i na sta se ljudi ovde zale, je upravo to sto nemamo obrazovne institucije koje se bave zvukom u muzici. Zasto je to problem? Pa film i jos neki mediji imaju zvuk kao propratni sadrzaj, a muzika kao medij ima samo zvuk! Ti mozes zavrsiti Fdu, ali nikada neces (koliko god bio dobar na filmu itd.) biti cenjen kao jedan drugorazredni reziser koji je zavrsio istu tu tvoju skolu. Nas muce druge stvari, mi volimo muziku,pa se onda bavimo zvukom oko toga. A to su malo tananije stvari, van sfera Fdu interesovanja. Last edited by LACKY; 16-01-2008 at 02:14 AM. |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zabraniti... | idekius | Predlozi i sugestije | 8 | 03-04-2005 11:34 PM |