|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#9 | |
MCI Master
|
![]() Quote:
pa vidi ,,, tvrdim na temelju iskustva koje imam jos od 1991 kad sam radio sa magnetofonima na radiju .. i ovoga sta danas radim!!! manje vise nitko ne snima na traku preko + 3-5 db i to je ako mene pitas dovoljno!!!! e sada ako ja naletim na magnetofon kojem je sila i nemoze snimit do +5db nista onda jebiga .... to nije masina za mene a za 3-4 db u + i nije potreban neki headroom na masini ..tako da apsolutno ne zelim raspravljat o headroomu analogne snimalice! .. jer ove sve naprave .. A80, 807, C270 mogu puuno vise, ali PITANJE JE MOZE LI TRAKA!!!! naravno da moze ali drasticno mjenja bandwith i zvuk... znaci traka nema headrooma!!!!... jedno je przit traku a drugo snimiti sa ukusom!!! --------------- mekanije za mene znaci sa sta manje peakova u mixu ... da sve to ne strsi!!! a fokusirano mi je vise izraz za vise detalja koje magnetofon prilikom usnimavanja napravi na traci .... magneto kompresija... sto nije oximoron jer je to i djelom poanta snimanja na traku danas!!! manje pikova (fino popeglano) ... vise detalja (zahvaljujuci magnetu i air kompresiji) = meknije - fokusiranije!! -------------- e sad ovo trece je vec filozofija.... pokazi mi danas koji mastering studio promeni sound sa nekoliko izlaza i ulaza u AD/DA kada rade sa externom analogijom - citaj EQ, paralelna kompresija, crush and blend, limiting ..... i koje on sve konverzije imaju... (ovo nema veze sa digitalnim masteringom) pa sve pobogu farba ... i ad/da i analogija i digitalij i kabel i magnetofon i tonac koji nije dobar!! SVE KVARI ZVUK ... ILI NA BOLJE ILI NA GORE .... I TO JE FAKT samo jednu stvar nisam cuo da kvari na BOLJE!!! a to su AD DA konverteri... nazalost .. oni su danas kompromis koji se nemoze zaobic u proizvodnji glazbe .. ad da ili su losi , ili su ok, ili su upoterbljivi ili su dobri , rijetki su realni , ali ni jedan ne farba na bolje .... tako da sve sta se stavi na magnetofon ne ovisi samo o DA, traci , magnetofonu , ITB.. vec i o mikrofonu, preampi i AD.. o ovome je nepotrebno raspravljat jer je OT peace !!! Last edited by roginator; 23-11-2010 at 03:08 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novo vreme - nove tehnologije | dejankuki | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 18-01-2010 10:51 PM |
UAD&POCO channelstrip upotreba? | Dompax | DSP forum | 1 | 27-02-2006 12:04 AM |
Upotreba UAD kompresora... | idekius | DSP forum | 9 | 24-02-2006 12:15 PM |
Tehnike snimanja i upotreba mikrofona | Pedja | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 14-12-2004 01:40 PM |