|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
MCI Master
|
![]() Quote:
pa vidi ,,, tvrdim na temelju iskustva koje imam jos od 1991 kad sam radio sa magnetofonima na radiju .. i ovoga sta danas radim!!! manje vise nitko ne snima na traku preko + 3-5 db i to je ako mene pitas dovoljno!!!! e sada ako ja naletim na magnetofon kojem je sila i nemoze snimit do +5db nista onda jebiga .... to nije masina za mene a za 3-4 db u + i nije potreban neki headroom na masini ..tako da apsolutno ne zelim raspravljat o headroomu analogne snimalice! .. jer ove sve naprave .. A80, 807, C270 mogu puuno vise, ali PITANJE JE MOZE LI TRAKA!!!! naravno da moze ali drasticno mjenja bandwith i zvuk... znaci traka nema headrooma!!!!... jedno je przit traku a drugo snimiti sa ukusom!!! --------------- mekanije za mene znaci sa sta manje peakova u mixu ... da sve to ne strsi!!! a fokusirano mi je vise izraz za vise detalja koje magnetofon prilikom usnimavanja napravi na traci .... magneto kompresija... sto nije oximoron jer je to i djelom poanta snimanja na traku danas!!! manje pikova (fino popeglano) ... vise detalja (zahvaljujuci magnetu i air kompresiji) = meknije - fokusiranije!! -------------- e sad ovo trece je vec filozofija.... pokazi mi danas koji mastering studio promeni sound sa nekoliko izlaza i ulaza u AD/DA kada rade sa externom analogijom - citaj EQ, paralelna kompresija, crush and blend, limiting ..... i koje on sve konverzije imaju... (ovo nema veze sa digitalnim masteringom) pa sve pobogu farba ... i ad/da i analogija i digitalij i kabel i magnetofon i tonac koji nije dobar!! SVE KVARI ZVUK ... ILI NA BOLJE ILI NA GORE .... I TO JE FAKT samo jednu stvar nisam cuo da kvari na BOLJE!!! a to su AD DA konverteri... nazalost .. oni su danas kompromis koji se nemoze zaobic u proizvodnji glazbe .. ad da ili su losi , ili su ok, ili su upoterbljivi ili su dobri , rijetki su realni , ali ni jedan ne farba na bolje .... tako da sve sta se stavi na magnetofon ne ovisi samo o DA, traci , magnetofonu , ITB.. vec i o mikrofonu, preampi i AD.. o ovome je nepotrebno raspravljat jer je OT peace !!! Last edited by roginator; 23-11-2010 at 03:08 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#23 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Ma zato te i pitam, mo?da preporuči? ne?to ?to nisam primetio...
![]() |
#25 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Svako voli mitove i legende, svi vole "lampe", "traku", "outboard", "old school zvuk" dok ne shvati koliko to ko?ta. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#27 |
MCI Master
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
Nema potrebe sad za sitnocrevisanje... Kapiram i jednu i drugu stranu. Potpuno sam svestan pro et kontra, ali to je nesto sto sam eto se natripovao da cu da uradim. Mislim ,ko zna, moze biti promasaj, ali je up side to sto nije "tezak" jer se radi o 150-200e... Sa druge strane praksa pokazuje da upravo "lude i nemoguce" stvari mogu nekad svasta da iskame...
![]()
![]() |
#30 |
Banned
|
![]()
Nema tu promasaja Boki ako je to taj zvuk koji se tebi svidja,tu sve price o elektrolitima,plugovima itd. padaju u vodu.Specifikacija te sprave za ono vreme bila je "poluprofesionalni uredjaj",prevedeno na kineski i tajwanski jezik 2010,ultra profi masina
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novo vreme - nove tehnologije | dejankuki | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 18-01-2010 10:51 PM |
UAD&POCO channelstrip upotreba? | Dompax | DSP forum | 1 | 27-02-2006 12:04 AM |
Upotreba UAD kompresora... | idekius | DSP forum | 9 | 24-02-2006 12:15 PM |
Tehnike snimanja i upotreba mikrofona | Pedja | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 14-12-2004 01:40 PM |