Ma da....svakako !!
Kako ce svima da se svidja?
Ko su ti svi?
Kako je ta traka dosla do "tih svih"?
Kako ce "ti svi" da cuju tu pesmu i obrate paznju na nju? (u moru house pesama koje se pojavljuju svakoga dana?)
Gde ce da cuju tu pesmu, pa ce da im"udje u uvo"?
U diskoteci - kako je dospela tamo? (a treba da se pusta u mnoogo diskoteka i od strane mnogo DJ-a da bi se nesto desilo...
Na radiju? I tu treba neko da pusta puno, da bi doprla do ljudi i da bi je zapamtili..jedno pustanje od strane "ortaka na lokalnoj radio stanici" ne znaci ama bas nista!!!
Nemas pojma koliko se radi na nekoj pesmi (tipa, recimo Pjanoo ili Satisfaction..ili bilo kojeg velikog club hita)
Minimum 6-10 meseci timskog rada da se od te pesme napravi monster hit - I TO POSTO JE VEC U STARTU NECIM OBECAVALA
(poznati DJ iza toga ili tako nesto...)
To toliko puno kosta i trazi vremena, da je sve manje i manje velikih house track-ova...jer cela ta promocija nemoze da se isplati vise (ploca se ne proda dovoljno da napravi pare...)
Ako ne znas...bolje nemoj da pricas gluposti! 10 godina sam bio okruzen house muzikom 24 sata na dan!! (oko mene su radili poznati producenti u svojim studijim, disko kuce su nam svaki dan navracale po mikseve i remikse, promotion department u nasoj zgradi, taste maker mail out service takodje u istoj zgradi, DJ-i, radio sam sa tonom ljudi, 150 remiksa za velike kuce i 12 izdanja na mom labelu...i znam koliko treba posla i vremena oko toga...)
Nista nemoze da se desi samo od sebe !!
A pogotovu danas - gde ima 100 puta vise ljudi koji rade "neku muziku" nego pre, recimo 4-5 godina..