|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#92 |
Member
|
![]()
Cool, thanx, davno je to zavrsen snimak, demo je u pitanju, ima tu podosta sto bih sada i sam promenio nego eto pricamo o VST bubnjevima koje volimo pa izbacih par VSTa koje sam rabio, inace kao sto rekoh Studio Drummer od kad se pojavio najcesce koristim.
Na zalost od ovih ''Metalika'' stvari nista na kraju nije nigde zavrsilo, a pizdarije koje se rade na kilo se itekako vrte, njih i ne izbacujem, em sam vise od pola zaboravio, a pritom pojma nemam sta sam od bubnja koristio, znam samo da je bilo dosta Stylus-a. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Dodao bih, samo, da je i programing veoma bitna stavka. Ne uzdati se previ?e u midi fajlove (paterne) koji dolaze uz softver, pogotovu ne u ideju da će paterni iz npr. Superior-a dobro da sviraju sa npr. BFD semplovima. Nije uvek procesing kriv ako ne?to "ne radi" u pesmi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 12-11-2013 at 08:24 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Pro Member
|
![]()
Ma u?as, ja ne znam ?ta oni očekuju od nas... Da moramo znati miksati?
![]() ?alu na stranu čuo sam vi?e puta da neko priča kako su te farbe bile bolje jer "bolje" legnu u matricu. Sa jedne strane, te farbe jesu bile delo sjajnih programera, koji su sa malo postizali mnogo, pravili sjajne zvuke na skromnom hardveru. Ali razlog ?to su one bolje "le?ale" je ?to su bile već odrađene npr EQ-om u velikoj meri, zapravo, često su bile jako tanke i bez?ivotne u odnosu na pravi instrument koji imitiraju. Ali u miksu je naravno mnogo lak?e ubaciti deset instrumenata koji ne zauzimaju puno mesta. Pravi ?ivi instrumenti su frekventno i dinamički bogati, zahtevaju nekad malo mučenja da im se nađe mesto u gustom mixu, ali su zato i fleksibilni, jer im ni?ta nije oduzeto. Ideal je bio da VST sample bazirani instrumenti stignu dotle da ne?to zvuči realistično, a ne da zvuči lako za smiksati. Ono ?to naravno ume biti problem kod takvih instrumenata je ?to treba znati koji izabrati za koju situaciju. Kao i kod pravih instrumenata, sample biblioteka snimljena na jedan način, sa određenom logikom ne mora biti najbolji izbor za neku svrhu, ali to ne znači da je problem u njoj već u onome ko radi muziku. Kao ?to bi u studiju pre snimanja izabrali komplet bubnja koji najbolje le?i za neku svrhu a zatim postavili majkove takođe u skladu sa time ?ta ?elimo da dobijemo. Naravno nisam ne?to pozvan da isuvi?e pametujem na ovu temu, jer je moje iskustvo snimanja ?ivih instrumenata manje od mnogih koji dolaze ovde na forum. Komentari?em jer mi je negde zanimljiva ta pojava, mislim da je u pitanju i neka vrsta lenjosti prouzrokovana lakom dostupno?ću i nedostatkom iskustva. Tako neko lupam, napuni pola hard diska sa Ocean Way Drums, pusti to uz svoju pesmu, a ono, oh čuda velikog, ne zvuči odma super. Onda osoba dođe do zaključka kako je sve to prevara i budala?tina i kako d?aba njima silni gigabajti semplova kad je bolje svirao neki tamo bubanj sa Akai diska.
![]() |
#97 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#98 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#100 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Da samo kažem, ne shvati me pogrešno, ovo sve sam napisao manje kao neko sučeljavanje mišljenja sa tobom, koliko koristim neke komentare ovde kao "inspiraciju" da kažem šta mislim. Mislim da generalno, nesavršeni karakterno kakvi jesmo, često težimo tome da krivimo alate i stvaramo neke ne sasvim racionalne priče da bi opravdali sopstvene manjkavosti. Lakše je reći na primer da je već ofarban, jednostavan zvuk iz modula bio bolji, nego priznati da je to nešto što je problem ličnih mogućnosti i umeća. Što je bzvz, jer ni ne treba svi da znamo sve. Ako neko ne ume da isprogramira neki instrument, nek plati živog svirača. To je nekad bilo normalno i nužno.
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 12-11-2013 at 06:44 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
BFD Eco Drums | Zid | Audio Software | 0 | 22-03-2012 07:32 AM |
Drums | Bitch | Aleksandar Sa?a Habić | 16 | 18-09-2010 11:43 AM |